۵ خوراکی که شما را باهوش میکند
غذاهایی که میخوریم میتوانند تأثیر زیادی در ساختار و سلامت مغز ما داشته باشند. دنبال کردن یک رژیم غذایی تقویتکننده مغز میتواند از عملکرد کوتاهمدت و بلندمدت مغز پشتیبانی کند.
به گزارش ایلنا، مغز برای سالم ماندن به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا ۳ به ساخت و ترمیم سلولهای مغزی کمک میکنند و آنتیاکسیدانها استرس و التهاب سلولی را که با پیری مغز و اختلالات تخریب عصبی، مانند بیماری آلزایمر مرتبط هستند، کاهش میدهند.
ماهیهای روغنی
ماهیهای روغنی حاوی امگا ۳ هستند که میتوانند به تقویت سلامت مغز کمک کنند. ماهیهای روغنی منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. امگا ۳ به ساخت غشاهای اطراف هر سلول در بدن از جمله سلولهای مغزی کمک میکند؛ بنابراین، آنها میتوانند ساختار سلولهای مغزی موسوم به نورون را بهبود ببخشند. یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که افرادی که دارای مقادیر زیادی امگا ۳ هستند، جریان خون بهتری در مغز خود دارند. محققان همچنین ارتباطی را بین سطح امگا ۳ و شناخت بهتر یا توانایی تفکر شناسایی کردند. ماهی سالمون، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین از جمله ماهیهای مناسب این هدف هستند. همچنین میتوانید امگا ۳ را از دانههای سویا، مغزها، بذر کتان و سایر دانهها دریافت کنید.
شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی کاکائو است، کاکائو حاوی فلاونوئیدها، (نوعی آنتیاکسیدان) است. آنتیاکسیدانها بهویژه برای سلامت مغز مهم هستند، زیرا مغز به استرس اکسیداتیو بسیار حساس است، که به کاهش شناختی مربوط به افزایش سن و بیماریهای مغزی کمک میکند. به نظر میرسد فلاونوئیدهای کاکائو برای مغز مفید هستند. طبق یک بررسی معتبر در سال ۲۰۱۳، آنها ممکن است رشد نورون و رگهای خونی را در قسمتهایی از مغز که درگیر حافظه و یادگیری هستند، تشویق کنند. همچنین ممکن است جریان خون را در مغز تحریک کنند. برخی تحقیقات همچنین نشان میدهد که اجزای فلاونوئید شکلات ممکن است مشکلات حافظه را حل کند.
توت
توتفرنگی مانند شکلات تلخ حاوی آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی است. تحقیقات نشان میدهد که توتها غذای خوبی برای مغز هستند. آنتیاکسیدانها به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک میکنند. آنتیاکسیدانهای موجود در توت شامل آنتوسیانین، اسید کافئیک، کاتچین و کوئرستین است.
یک منبع معتبر خاطرنشان میکند که ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در توتها تأثیرات مثبتی بر مغز دارند، از جمله:
- بهبود ارتباط بین سلولهای مغز
- کاهش التهاب در سراسر بدن
- افزایش انعطافپذیری، که به سلولهای مغزی کمک میکند تا ارتباطات جدیدی ایجاد کنند، یادگیری و حافظه را تقویت کنند
- کاهش یا به تأخیر انداختن بیماریهای نورودژنراتیو وابسته به سن و کاهش شناختی
قهوه
قهوه یک کمککننده کلاسیک برای افزایش هشیاری محسوب میشود. بسیاری از افراد از قهوه برای بیدار ماندن و تشویق تمرکز قهوه مینوشند. کافئین موجود در بلوکهای قهوه منبع مطمئن مادهای در مغز به نام آدنوزین است که باعث خوابآلودگی در فرد میشود.
فراتر از افزایش هوشیاری، کافئین همچنین ممکن است توانایی مغز را برای پردازش اطلاعات افزایش دهد. محققان دریافتند که کافئین باعث افزایش آنتروپی مغز میشود، که به فعالیت پیچیده و متغیر مغز اشاره دارد. وقتی آنتروپی زیاد باشد، مغز میتواند اطلاعات بیشتری را پردازش کند.
قهوه همچنین یک منبع آنتیاکسیدان است که با پیرتر شدن فرد ممکن است از سلامت مغز پشتیبانی کند. یک منبع معتبر مصرف قهوه مادامالعمر را با کاهش خطر ابتلا به موارد زیر مرتبط کرده است:
زوال شناختی
سکته
بیماری پارکینسون
بیماری آلزایمر
با این حال کافئین میتواند بر خواب فرد تأثیر بگذارد و پزشکان مصرف کافئین را برای همه توصیه نمیکنند.
بادام زمینی
بادام زمینی یک خوراکی با مشخصات غذایی عالی است. بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی اشباعنشده و پروتئین است تا سطح انرژی فرد را در طول روز حفظ کنند. بادام زمینی همچنین ویتامینها و مواد معدنی کلیدی را برای سالم نگه داشتن مغز از جمله مقادیر بالای ویتامین E و رسوراترول فراهم میکند. رسوراترول یک آنتیاکسیدان غیر فلاونوئیدی طبیعی است که در بادام زمینی، توت و ریواس یافت میشود.
منبع:انتخاب