تاثیر انتخابات بر بازار مسکن | واکنش مثبت یا خنثی؟
واکنش بازار مسکن به انتخابات 1400
ساخت و ساز در نقاط مختلف کشور، میتواند باعث ایجاد تناسب بین عرضه و تقاضای مسکن شود.
به گزارش فولاد24 به نقل از ایسنا، در چند روز اخیر، بازار مسکن شهر تهران واکنش خاصی به انتخابات ریاست جمهوری نشان نداده و فعالان این بازار از ادامه رکود ناشی از جهش بیش از 400 درصدی قیمتها در سه سال اخیر خبر میدهند.
این طور که به نظر میرسد، برداشت عدهای از کنشگران بازار در خصوص تاثیر مناسبات بین المللی بر اقتصاد کشور تغییر کرده است.
تعدادی از واسطههای ملکی میگویند که شرایط بازار مسکن از حالت انتظار برای تحرک نسبی، به حالت انتظار برای دیدن عملکرد دولت آینده تغییر جهت داده است.
با توجه به وعدهی آقای رئیسی، رئیس جمهور جدید، مبنی بر احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی، تا پیش از این برداشت عمده فعالان بخش مسکن این بود که چشم انداز رونق ساخت و ساز، پیش خریداران را بعد از انتخابات وارد بازار مسکن خواهد کرد.
اما به دلیل ابهام ایجاد شده در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا که پس از اولین کنفرانس خبری آقای رئیسی در فضای بازار ملک به وجود آمده، هم اکنون هر دو طرف عرضه و تقاضا در انتظار استقرار دولت سیزدهم هستند.
گروهی از مشاوران املاک تهران میگویند: حتی برخی از فروشندگان در عرضه واحدهای خود مقداری مردد هستند.
افزایش قیمت نهادهای ساختمانی هم به عنوان مانعی در جهت کاهش قیمت واحدهای نوساز عمل کرده است. این در حالی است که فشار عرضه طی یک ماه اخیر ۱.۵ برابر شده بود و به همین دلیل قیمتهای پیشنهادی در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه ۸ درصد کاهش پیدا کرد. البته در حال حاضر نیز با توجه به رکود معاملات، قیمتها روند افزایشی ندارد و در مواردی که سازندگان و مالکان به نقدینگی نیاز دارند با مقداری تخفیف و کاهش قیمت مواجه هستیم.
مصطفی قلی خسروی گفت: بازار مسکن در آینده به نفع خریداران است. باید یک مهلت ۱۰۰ روزه به تیم جدید دولت داد. آنچه به نظر میرسد دولت رئیسی برنامه جدی در ساخت و ساز مسکن دارد.رئیس اتحادیه املاک تهران در حالی به مردم وعده مسکن ارزان میدهد که چندی پیش عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان از افزایش ۴۰ درصدی قیمت سیمان خبر داد.همچنین حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه آهن فروشان هم از روند صعودی قیمت آهن و میلگرد خبر داده و گفته بود: صعود قیمت آهن به دلیل شایعه افزایش قیمت حاملهای انرژی است.
بیت الله ستاریان بیان میکند: موضوعاتی مثل رشد اقتصادی، بودجه عمرانی، افزایش نقدینگی، چشمانداز گشایش اقتصادی ناشی از مذاکرات برجام و ارتباط با چین، نشان دهنده این است که بردارهای کلان اقتصادی در حوزه مسکن به سمت رکود یا کاهش قیمت پیش نمیرود.
ایشان اضافه کرد: همه نشانهها از رونق و توسعه اقتصادی حکایت دارد که مسکن به عنوان یک حوزه پیشران در متن اینجریان قرار میگیرد.
بعضی افراد اینطور فکر میکنند که اصلی ترین عامل رشد قیمت مسکن، افزایش قیمت ارز است. درست است که این مسئله به عنوان یک محرک ثانویه عمل کرده است اما مسئله اصلی این است که ملک ذاتا ظرفیت دارد. حتی ارز و طلا کالای سرمایهای محسوب نمیشوند اما مسکن کالای سرمایهای است.
مهمترین دلیل این مسئله، کمبود عرضه نسبت به تقاضا است. این دیدگاه هم که سوداگران و دلالان این بلا را سر بازار مسکن آورده اند کاملا اشتباه است. بخش مسکن درون خود ظرفیتی دارد که باعث گرانی میشود. از ۵۰ سال قبل هم این وضعیت بوده و به نظرم اگر فکری برای رشد تولید و عرضه مسکن نشود تا دو دهه آینده با همین وضعیت مواجه خواهیم بود.
با وجود این تحلیلها، تعداد دیگری از کارشناسان مثل رئیس اتحادیه مشاوران املاک به آینده بازار مسکن خوشبین هستند.
مصطفی قلی خسروی با بیان اینکه آیتالله رئیسی، رشد تولید و رونق بازار مسکن را در الویت برنامههای خود قرار داده است گفت: افزایش عرضه منجر به ثبات قیمت مسکن میشود و انتظار داریم در نیمه دوم سال جاری آثار برنامههای منتخب مردم به شکل ثبات و حتی کاهش قیمت مسکن بروز پیدا کند.
وی تصریح کرد: پیش بینی بنده این است که در آینده متغیرهایی که منجر به کاهش قیمت مسکن میشود، بر متغیرهای افزایشی غلبه میکند. بدین ترتیب انتظار داریم قیمتها به ثبات برسد و همچنین از رکود فعلی خارج خواهیم شد.
چگونه نسبت عرضه به تقاضای مسکن را زیاد کنیم؟
قطعا این بسیار بدیهی است که با ساخت و ساز در نقاط مختلف شهر، میتوان به تعادلی در بازار مسکن رسید، در این میان نکتهای که اهمیت بسیار زیادی دارد و کمتر به آن توجه میشود، توجه به نظر و سلیقه مردم در انتخاب مکانی مناسب برای زندگی است.
این نکتهای است که در طراحی نما، باید توجه ویژهای به آن داشت.
علاقه به زندگی در مکانی شیک و مدرن، چیزی است که تقریبا در همهی افراد ثابت است و همه دوست دارند مکانی که در آن زندگی میکنند، ظاهری زیبا و امروزی داشته باشد.
طراحی نمای مدرن
این روزها نمای مدرن، جایگاه ویژهای در صنعت ساختمانسازی دارد. پس قصد داریم که در این پاراگراف شما را با یک سیستم پرکاربرد از انواع نمای مدرن آشنا کنیم.
نمای خشک
به طور کلی در صنعت ساختمان ما با دو دستهبندی از انواع نما روبرو هستیم.
نمای ساختمان از لحاظ روش اجرا و نوع متریال مصرفی، به دو دستهی نمای خشک و نمای ملاتی تقسیم میشود.
در تعریف نمای خشک، همانطور که از اسمش پیداست، باید بگوییم که در این نوع از نمای ساختمانی از هیچگونه ملات و دوغابی استفاده نمیشود و متریالها به کمک اتصالات مکانیکی و پیشرفته بر روی ساختمان نصب میشوند.
و نمای ملاتی هم همان نمایی است که از گذشته در صنعت ساختمان از آن روش استفاده میشده و در اجرای آن برای کنار هم قرار دادن مصالح، از ملات و دوغاب استفاده میشود.
شاید برایتان سوال باشد که چرا از نمای خشک برای ساختمانمان استفاده میکنیم، باید بگوییم که عدم استفاده از ملات و دوغاب باعث سبکی وزن ساختمان میشود. که این یکی از مهمترین دلایل محبوبیت اجرای نما به روش خشک در بین مجریان و کارفرمایان است.
از دلایل دیگر به کار بردن نمای خشک، میتوان به لایه لایه بودن اتصالات، و وجود لایهی عایق حرارتی در بین متریالهای مورد استفاده در نمای خشک اشاره کرد.
امروزه انواع مختلفی از نمای خشک در صنعت ساختمان وجود دارد که جذابیت این نما را دوچندان میکند.
نماهایی مانند کرتین وال، استرچ متال، سرامیک، سمنت برد، کامپوزیت و موارد مشابه دیگر، از انواع نماهایی با سیستم خشک هستند.