خبرگزاری کار ایران

ورق‌های فولاد اکسین پاسخگوی نیازهای صنعت نفت و گاز کشور است

ورق‌های فولاد اکسین پاسخگوی نیازهای صنعت نفت و گاز کشور است
کد خبر : ۱۰۷۴۳۲۶

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص رفع موانع موجود در صنعت فولاد اظهار کرد : حدف موانع ارزی و محدودیت های صادراتی یکی از تاثیرگذارترین مولفه ها در مسیر توسعه صادرات فولاد است که در حال حاضر باعث بلاتکلیفی صنعت گران بخش خصوصی و دولتی در این حوزه گردیده است.

به گزارش جهان فولاد ، مهندس حسام خوشبین فر نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان در گفتگوی اختصاصی با جهان فولاد در خصوص توسعه صنعت و تولید در صنایع فولادی کشور و فولاد اکسین گفت : توسعه صادرات بخش ورق های فولادی و تسهیل تجارت با در نظر گرفتن زیر ساخت های حمایتی از تولیدکنندگان ورق های خاص فولادی در صنعت نفت مانند ورق های مقاوم به سرویس ترش ، ورق های API تا رده X70 و….طبق پیگیری و استعلام های انجام شده توسط اینجانب از مجاری قانونی ، بسته سیاستی بانک مرکزی در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات در حال طی مراحل نهایی تصویب و اعتبار در سال جاری است .

وی افزود : برای رهایی کشور از اقتصاد مقاومتی ، بهترین راه پیشنهادی تمامی صاحب نظران حوزه فولاد که بر آن اتفاق نظر وجود دارد توسعه صادرات فولاد خواهد بود .در همین ارتباط از ظرفیت های واقعی شرکت های فولادی سرتاسر ایران نیز بطور کامل بهره برداری خواهد گردید.

مهندس خوشبین فر در ادامه افزود : نیازی به یادآوری نیست علاوه بر رهایی کشور از اقتصاد مقاومتی با ارتقای ظرفیت تولید صنعت فولاد به همان نسبت شاهد افزایش اشتغال به صورت مستقیم و غیر مستقیم و سودآوری در بخش اقتصاد کشور نیزخواهیم بود.

وی در ادامه گفت : طبق برآوردهای آماری صنعت فولاد کشور ، این صنعت می تواند در افق سال ۱۴۰۰ به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست یابد.از آنجایی که درصد عمده ی قیمت گذاری ورق های فولادی تولید شده در شرکت هایی نظیر فولاد اکسین خوزستان وابسته به موادخام ( تختال) می باشد، یکی از موارد مهم دیگر کنترل روند قیمت گذاری تختال های تولیدشده در شرکت های فولادی داخل کشور توسط دستگاه های نظارتی و جلوگیری از افزایش نرخ بدون هماهنگی ، انجمن تولید کنندگان فولاد ، شورای رقابت و سایر صاحب نظران حوزه فولاد و پرهیز از مداخلات غیر کارشناسی است به گونه ای که قیمت گذاری تختال بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد .

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص رفع موانع موجود در راه تولید این صنعت اظهار کرد : حدف موانع ارزی و محدودیت های صادراتی نیز یکی از تاثیرگذارترین مولفه ها در مسیر توسعه صادرات فولاد است که در حال حاضر باعث بلاتکلیفی صنعت گران بخش خصوصی و دولتی در این حوزه گردیده است.

موضوع مهم دیگر ، پایش و کنترل میزان مصارف مواد اولیه فولادی ( تختال و … ) در مقایسه با تولیدات محصول نهایی و نظارت بر احتمال صادرات غیر رسمی و بدون تعهد بازگشت ارز خصوصا از مرزهای غربی کشور در سال ۱۴۰۰ و سال های آتی یادآوری می گردد ، بر اساس گزارش های آماری انجمن فولاد در سال ۹۹ مصرف ظاهری فولاد میانی ( بیلت ، بلوم و تختال) با ۱۸ درصد رشد به ۲۴ میلیون و ۹۵ هزار تن رسید و مصرف ظاهری کل محصولات فولادی با ۱۹ درصد رشد نسبت به سال ۹۸ به ۱۸ میلیون و ۴۹۱ هزار تن رسید .با رصد بازارهای هدف قابل پیش بینی است که بزودی شاهد بازگشت به فعالیت خریدارانی مانند اندونزی ، فیلیپین ، تایلند و همچنین کاهش ارسال محصولات میانی از روسیه ، اکراین و ترکیه به اروپا و توجه این صادرکنندگان به آسیای جنوب شرقی خواهیم بود و در نتیجه بزودی رقابتی شدید همراه با کاهش قیمت برای عرضه در این منطقه قابل مشاهده خواهد بود.

وی همچنین در خصوص موانع موجود در صادرات محصولات فولادی گفت :در حال حاضر این موضوع در صنعت فولاد به عنوان یک مسئله بدون راه حل باقی مانده است . تا انتهای سال ۱۳۹۹ ، از یک سو سخن از افزایش صادرات و ارز آوری بوده است و از سوی دیگر ایجاد محدودیت های صادراتی و موانع ارزی ایجاد گردیده که نتیجه ی آن قابل پیش بینی است : “ممنوعیت صادراتی” .

در هر صورت با نقشه ی راه رهبرکبیر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۰ مبنی بر تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها این یک تکلیف شرعی بر عهده ی سازمان ها و وزات خانه های دولتی برای حمایت از شرکت های فولادی و جایگزینی ذهنیت دلسرد کننده ی ممنوعیت صادرات در صنعت فولاد است .

مهندس خوشبین فر در خصوص برنامه شرکت فولاد اکسین خوزستان برای توسعه در فولاد اکسین گفت : یکی از برنامه های مهم این شرکت ، بروز رسانی و ارتقای کیفی مستمر محصولات صنعت فولاد بر مبنای نیاز های استانداردهای ملی و بین المللی با توجه به ظهور رقبای جدید در این صنعت بویژه در شرق آسیا است . شرکت فولاد اکسین این موضوع را بصورت مستمر از طریق واحدهای R&D و بازرگانی خود تحت کنترل دارد و همواره در تلاش است با در نظر گرفتن بازارهای هدف، جذابیت نرخ تمام شده ورق های فولادی خود را برای استفاده در صنعت نفت و پیمانکاران این حوزه محفوظ نگه دارد .شرکت فولاد اکسین خوزستان با توجه به شکل گیری ارتباط متعادل طی سه سال گذشته با شرکت های لوله ساز بویژه شرکت لوله سازی اهواز که دارای سهامدار مشترک نیز می باشد توانسته است در بخش کنترل کیفت ساخت ورق های مورد استفاده صنعت نفت انطباق سازی الزامات استانداردهای بین المللی را به شکل مناسبی ارایه و تاییدیه های لازم را از کارفرماهای مطرح صنعت نفت اخذ نماید .

وی در ادامه گفت :خوشبختانه با پیگیری های انجام شده توسط صنعت فولاد کشور بویژه فولاد اکسین خوزستان و نظارت وزارت صمت ، هرگونه محصول خارجی که دارای نمونه مشابه قابل تولید در داخل کشور باشد مجوز واردات ندارد . در همین ارتباط و با توجه به ورود محصولات اخیر شرکت فولاد اکسین خوزستان در AVL صنعت نفت ( ورق های مقاوم به سرویس ترش ، ورق های API تا رده X65 ) و با استناد به پاسخگویی ظرفیت تولید داخل در مقابل نیاز صنعت نفت تا زمانیکه حمایت وزات خانه های نفت و صمت در خصوص جلوگیری از واردات کالاهای مشابه ایرانی وجود دارد ، شرکت های نفتی برای خرید ورق از خارج کشور هیچ توجیه فنی و مادی نخواهند داشت . باتوجه به همدلی موجود در شرکت فولاد اکسین خوزستان ، از سوی هییت مدیره این شرکت نوید تولید نهائی و اخذ تاییدیه ساخت ورق های رده X70 از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز به عنوان مصرف کننده اصلی لوله های فولادی با رده ی X70 بر اساس API 5L را تا قبل از اتمام تابستان 1400 به صنعت فولاد کشور اعلام می نمایم .

امیدواریم با ورود ورق های X70 تولید داخل کشور به AVL صنعت نفت یکی ا زچالش های سال های اخیر تامین ورق های خطوط انتقال سراسری گاز نیز مرتفع گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز