طرز تهیه سوپ سیب زمینی خامهای مجلسی
در ادامه طرز تهیه سوپ سیب زمینی مجلسی با خامه و شیر به سبک مجلسی و رستورانی را بخوانید.
به گزارش ایلنا،سوپ یک پیش غذای بسیار پرطرفدار در کل دنیاست، اما وقتی با سیب زمینی و شیر و خامه هم درست شود، کاملا غنی و پر از عطر و طعم خواهد شد. البته سبزیهایی که در طرز تهیه سوپ سیب زمینی ساده یا با خامه و پنیر به کار میروند هم نقش موثری در ایجاد عطر و رنگ دارند. این دستور العمل ساده برای سوپ سیب زمینی ساده بیش از یک دهه است که امتحان شده و از امتحان هم سربلند در آمده است. به این سوپ، سوپ سیب زمینی ایرلندی هم گفته میشود و یک دستور پخت ساده و خوشمزه دارد که حسابی شما را سر ذوق میآورد. پیشنهاد ما برای سوپ مهمانی و رستورانی سوپ سیب زمینی با سیب زمینی معمولی یا شیرین است. در ادامه طرز تهیه سوپ سیب زمینی مجلسی با خامه و شیر به سبک مجلسی و رستورانی را بخوانید.
مواد لازم
سیب زمینی: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد
شیر: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
خامه: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
پیازچه یا تره: ۱ دسته کوچک
سبزی خشک: ۱ قاشق غذاخوری
کرفس: ۳ ساقه
کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
استاک مرغ: ۴ لیوان دستهدار فرانسوی
هویج و قارچ: در صورت دلخواه
طرز تهیه
در دستور پخت سوپ سیب زمینی خامهای به سبک ایرلندی آمده است که ابتدا پیازها را بشویید و بعد از اینکه پوستشان را گرفتید به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیب زمینی را پوست بگیرید و به ۳ یا ۴ قسمت تقسیم کنید. پیازچه را ساطوری کنید و تا حد دلخواه برش بزنید. میتوانید از تره به جای پیازچه استفاده کنید.
ساقه کرفس را میتوانید به ۲ یا ۳ قسمت برش بزنید و بعد از پختن آن را از قابلمه خارج کنید و تنها از عصاره آن در سوپ لذت ببرید، ولی اگر با طعم و بافت آن مشکلی ندارید، میتوانید به قطعات ریزتر برش بزنید و بعد از پخت با دیگر مواد غذایی موجود در سوپ، نوش جان کنید.
سبزی خشکی که در طرز تهیه سوپ سیب زمینی به کار میبرید به خودتان بستگی دارد، ولی ترکیب نعناع، مرزه، آویشن و ترخون، ترکیب خوش عطر و طعمی برای این سوپ خواهد بود.
یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن یا کره را در آن بریزید. بعد از گرم شدن، پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. آرد الک شده را به آن اضافه کنید تا طعم خامی آن گرفته شود.
۲ تا ۳ دقیقه به تفت دادن ادامه دهید و سپس سیب زمینی نگینی شده، آب مرغ، شیر، کرفس و فلفل را اضافه کنید. بعد از اینکه سوپ جوش آمد، حرارت را پایین بیاورید و حدود ۱ ساعت صبر کنید تا همه مواد با هم بپزند و جا بیفتند.
بعد از اینکه همه مواد پختند و قوام پیدا کردند، همانطور که گفتیم، میتوانید خردههای کرفس را دور بریزید. سیب زمینیها را هم خارج کنید، ولی آنها را با گوشت کوب یا چنگال له کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. سوپ شما در این مرحله تبدیل به سوپ پوره سیب زمینی میشود. سبزی خشک و نمک را در این مرحله اضافه کنید.
۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید که مواد روی حرارت بپزند و چند بر به هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه حرارت را قطع کردید، ۱۰ دقیقه صبر کنید و اجازه دهید کمی حرارت آن کم شود.
سپس خامه را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا خامه در کل سوپ به صورت یکنواخت حل شود. سوپ را در ظرف مناسب سرو کنید و روی آن را با پیازچه یا تره خرد و ساطوری شده تزیین و میل کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه سوپ سیب زمینی
*بنا بر پیشنهاد آشپزهای حرفهای در کنار خامه و شیر و سیب زمینی در دستور پخت سوپ سیب زمینی شیرین یا سیب زمینی معمولی از کمی پنیر چدار هم استفاده کنید تا سوپ سیب زمینی با پنیر داشته باشید. همچنین از کلم بروکلی به جای کرفس میتوانید استفاده کنید.
*در پخت سوپ سیب زمینی ایرلندی، دستتان باز است که از سبزیجات دلخواهتان استفاده کنید. مثلا تکههای باریکی از فلفل قرمز حسابی میتواند رنگ سوپ را متحول کند و اشتهایتان را برانگیزد، ولی حوستان باشد که فقط از آن برای تزیین روی سوپ استفاده کنید.
*میتوانید از مقداری هویج و قارچ هم در طرز تهیه سوپ سیب زمینی استفاده کنید و سوپ سیب زمینی با هویج و قارچ درست کنید.
منبع: مجله کوروش