فواید و مضرات خوردن بستنی در دوران بارداری
در دوران بارداری زنان ممکن است میل شدید و عجیبی به خوردن برخی خوراکی ها داشته باشند که برخی از آن ها مضر است.
به گزارش ایلنا، بارداری زمانی است که خانم ها تمایل دارند غذاهای غیر معمول را مصرف کنند که در دوران غیر بارداری عادت به مصرف آن ها نداشتند . اگر باردار هستید، احتمالاً میل خود به غذاهایی که ممکن است برای سلامتی شما مفید نباشد را حس کرده اید. از آن جایی که باردار می باشید ، پس باید به ارزش غذایی مواد خوراکی دقت کنید.
گاهی اوقات نیز دلتان غذاهای خاصی را می خواهد اما در مورد آن مقاومت می کنید اما گاهی اوقات نیز از پس آن بر نمی آیید. بستنی یکی از همین آیتم های خوشمزه می باشد که بسیاری از خانم ها در دوران بارداری، آن را هوس می کنند اما شاید فکر کنند که یک قاشق از بستنی مورد علاقه به جنین آسیب می زند اما در این مورد مطمئن نیستند.
آیا خوردن بستنی در دوران بارداری کار امن و بی خطری می باشد ؟
بستنی یک دسر فریزشده شیرین است که معمولاً از محصولات لبنی سرشار از میوه ها و مواد خوشمزه تهیه شده است. همه ما دوست داریم که هر روز بستنی بخوریم اما زمانی که یک خانم باردار است و میل زیادی به بستنی دارد، ممکن است که به این فکر فرو برود که کار درستی انجام می دهد یا نه. اما خبر خوب اینجاست که یک خانم می تواند هنگام بارداری هم به اندازه متعادل بستنی مصرف کند.
شما هم می توانید در دوران بارداری از طعم بستنی لذت ببرید؛ به شرطی که بستنی های بهداشتی مصرف کنید . چند وقت یکبار می توانید به هوس خود به بستنی پاسخ بدهید. البته اگر به طعم خاصی حساسیت دارید و یا مبتلا به بیماری هایی مثل دیابت، چاقی یا حتی سرماخوردگی هستید، بهتر است در این مورد با پزشک مشورت کنید و تا جایی که می توانید از خوردن بستنی پرهیز کنید.
ارزش غذایی بستنی
بستنی یک ماده مغذی و بیش از حد سالم محسوب نمی شود اما می تواند انرژی بدن شما و نیاز به کلسیم ، ویتامین و مواد معدنی را تامین کند. یک بستنی وانیلی 100 گرمی تقریباً دارای 47 درصد چربی است که 70 درصد چربی آن اشباع شده ناسالم می باشد ، 42 درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده و 6 الی 7 درصد آن حاوی پروتئین است.
باید در مورد کالری هم دقت کنید زیرا یک اسکوپ بستنی 100 گرمی حدوداً 207 کالری دارد. این روزها انواع سالم تر بعضی از بستنی ها نیز در دسترس هستند که می توانید آن ها را با چربی کم ، قند کم و ماست خریداری کنید
این بستنی ها معمولاً بر پایه ماست تشکیل شده اند و به آن ها بستنی سبک گفته می شود.
بستنی ها همچنین می توانند حاوی ویتامین هایی مثل ویتامین آ یا ویتامین ب 12 نیز باشند. بدن شما همچنین می تواند از یک اسکوپ بستنی حدود 17 درصد کلسیم و 20 درصد فسفر دریافت کند که هر دو برای سلامت استخوان ها ، مفصل ها و بافت های اسکلتی بدن و عملکرد مناسب قلب ضروری می باشد.
یک خانم باردار در طول روز باید چقدر بستنی مصرف کند؟
بستنی که حاوی چربی بالایی باشد، می تواند دمای بدن شما را کاهش دهد. اگر زیاد بستنی می خورید، می تواند روی سوخت و ساز بدن شما تاثیر بگذارد و سیستم گوارشی را به هم بریزد . تنها هر چند وقت یک بار می توانید از مزه بستنی لذت ببرید. این روزها بستنی در تمام طعم و مزه های مختلف در دسترس می باشد و می توانید انتخاب های متفاوتی پیش رو داشته باشید. اگر چه بعضی از بستنی ها حاوی قهوه و چای سبز هستند که داخل آن ها کافئین به کار رفته است. اگرچه میزان کافئین موجود در آن ها غیر قابل انکار نیست اما نباید خودتان را به طور کامل از مصرف آن منع کنید.
عوارض جانبی مصرف بستنی در دوران بارداری
همیشه زیاده روی در هر کاری مضر می باشد. بنابراین در مورد بستنی هم همین موضوع صدق می کند. خوردن زیاد بستنی می تواند عاملی برای مشکلات زیر باشد :
عفونت:
ممکن است که عفونت هایی از بستنی مثل عفونت لیستریا به بدن وارد شود زیرا این عفونت در دمای پایین رشد می کند. همچنین ممکن است از طریق شیر به کار رفته در بستنی به بدن شما برسد که غیر پاستوریزه بوده است. این عفونت ها در دوران بارداری روی رشد جنین و سیستم تناسلی مادر و کودک نیز اثر می گذارند. همچنین ممکن است عاملی برای زایمان زودرس، سقط جنین و یا نقص هایی در کودکان باشد.
بستنی کالری و چربی بسیار زیادی دارد. اگر روزانه آن را به مقدار زیادی مصرف کنید، احتمالاً باعث ایجاد چربی اضافه می شود و زایمان را سخت خواهد کرد.
خطر ابتلا به دیابت بارداری:
بستنی قند بالایی دارد که می تواند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
عفونت های تنفسی و سینوزیت:
سیستم ایمنی در خانم های باردار کمی سرکوب می شود. در نتیجه مصرف بیش از حد بستنی ممکن است عاملی برای خطر ابتلا به مشکلات تنفسی و سینوسی باشد.
سرماخوردگی:
اگر به سرما حساس هستید، در دوران بارداری بستنی مصرف نکنید زیرا خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می دهد.
راز و رمزهایی در مورد مصرف بستنی در دوران بارداری
در تکمیل توضیحات این بخش از نمناک باید بگوییم که کنار تمام فواید و عوارضی که از خوردن بستنی در دوران بارداری گفتیم، هنوز هم کج فهمی هایی در مورد این موضوع وجود دارد. مثلا خوردن بستنی سرد یا یخ زده روی مغز جنین اثر گذار است. هنوز اطلاعات علمی نتوانسته است این موضوع را اثبات کند که سرما می تواند روی جنین اثر گذار باشد. مگر این که رژیم غذایی و سبک زندگی غلطی را همراه با آب و هوا و غذاهای سرد به کار بگیرید.
نکاتی که باید هنگام خوردن بستنی در دوران بارداری به یاد داشته باشید:
اکنون می دانید که بستنی در دوران بارداری یک گزینه امن محسوب نمی شود و ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد اما هنوز هم وقتی هوس می کنید آن را می خورید. پس بهتر است که نکات استانداردی را در این زمینه در نظر داشته باشید که شامل موارد زیر می باشند :
-
باید ببینید آیا بستنی که می خورید از شیر پاستوریزه تشکیل شده است یا نه. در چنین حالتی می توانید بدون هیچ نگرانی از طعم بستنی لذت ببرید.
-
بستنی های بدون کاغذ و باز را در کنار خیابان مصرف نکنید زیرا از میزان بهداشت آن ها مطمئن نیستید.
-
به یاد داشته باشید که باکتری می تواند روی بستنی حتی در داخل فریزر هم رشد کند.
-
اگر می خواهید انتخاب های سالم تری داشته باشید، پیشنهاد می کنیم که از بستنی های کم چرب و سبک استفاده کنید که این روزها در دسترس هستند. همچنین می توانید بستنی های تهیه شده از ماست را نیز خریداری کنید.
*با تمام نکاتی که در بالا برای شما توضیح دادیم، بهتر است تا جایی که می توانید سعی کنید که در دوران بارداری رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشید و خطرات مواد غذایی مثل بستنی را به جان نخرید و در حد بسیار کم مصرف کنید.
همیشه بهداشت را رعایت کنید، به کمیت و کیفیت غذاهای خود نیز توجه کنید و حتما در چنین مواردی با پزشک مشورت کنید تا استرس دوران بارداری شما افزایش پیدا نکند.
بستنی هایی که نباید در دوران بارداری آن ها را مصرف کنید:
از بستنی های بسیار رقیق و نرم، همچنین از بستنی های سرخ شده استفاده نکنید زیرا خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهند.
حتی بستنی های خانگی هم که در آن ها تخم مرغ خام به کار رفته، برای یک خانم باردار گزینه امن و مناسبی نمی باشد. بهتر است که به جای آن از یک برند مناسب و شناخته شده استفاده کنید.
اگر قصد دارید که خودتان در منزل بستنی درست کنید، بهتر است به دنبال رسپی هایی باشید که در آن ها تخم مرغ خام به کار نرفته است.
منبع: نمناک