روش تهیه عصاره بلدرچین
همانطور که می دانید بلدرچین از خواص بسیاری برخوردار است که از جمله آن می توان به بالا بردن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
مواد لازم برای عصاره بلدرچین:
بلدرچین | 5-6 عدد |
هویج | 1 عدد |
کرفس | 1 شاخه ی کوچک |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
تخم گشنیز کامل | در صورت تمایل چند دانه |
طرز تهیه عصاره بلدرچین:
یک سری افراد برای بیماران کرونایی و ... عصاره ی بلدرچین را تهیه کردند و از آن ها داخل غذاهای بیماران استفاده می کنند. که طرز تهیه آن را برای شما آورده ایم.
ابتدا داخل و بیرون بلدرچین ها را تمیز بشویید. سپس آن ها را با چرخ گوشت چرخ کنید. هویج ها و پیازها را پوست بگیرید و بشویید، کرفس ها را تمیز بشویید.
سپس بلدرچین های چرخ شده را با هویج و پیاز و کرفس باز چرخ کنید. آن ها را داخل قابلمه ای بریزید و داخل آن مقداری آب بریزید و آرام هم بزنید که کاملا با هم مخلوط شوند. برگ بو را اضافه کنید و پس از کمی جوش زدن آب برگ بوها را خارج کنید.
مواد نه خیلی شل نه زیاد سفت باشد زیرا می خواهیم بهتر عصاره ی آن گرفته شود. آن را دائم هم بزنید که ته نگیرد. مقداری نمک و آبلیمو و فلفل به آن اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید از تخم گشنیز هم استفاده کنید. تا زمانی که خوب جوشید و رنگ آب آن تغییر کرد و روغن بلدرچین ها خوب خارج شد. زیر شعله را خاموش کنید.
یک صافی ریز را روی در قابلمه ای دیگر قرار بدهید و از مواد داخل قابلمه داخل آن بریزید تا آب یا همان عصاره ی آن کاملا خارج شود.
اجاه بدهید خوب سرد شود. و آن را داخل شیشه های تمیز بریزید و در آن ها را محکم ببندید و در یخچال قرار بدهید. اگر بخواهید آن را به مدت زمان بیشتری نگهداری کنید. می توانید داخل ظروف در داری قرار بدهید و داخل یخچال نگهداری کنید. برای اینکه بتوانید در زمان مصرف راحت باشید؛ آن ها را داخل قالب های یخ در دار بریزید و پس از منجمد شدن آن ها را داخل کیسه های زیپ دار بگذارید و در فریزر نگهداری کنید.
این عصاره ها را می توانید در انواع غذاهایتان استفاده کنید.
نکاتی برای تهیه ی عصاره بلدرچین:
• بلدرچین ها را به دلیل داشتن استخوان های نازک و کوچک با همان استخوان چرخ کنید.
• این عصاره را در سوپ و غذاهای بیماران کرونایی استفاده می کنند.
• از این عصاره می توانید در اکثر غذاهایتان استفاده کنید.
• زمانی که می خواهید هم بزنید برگ بوها را باید خارج کرده باشید زیرا سبب خرد شدن آن و بد طعم شدن عصاره می شود. این برگ ها فقط برای گرفتن بوی ضخم بلدرچین ه است.
• در صورت تمایل می توانید از 1 حبه سیر هم استفاده کنید.
طرز تهیه عصاره بلدرچین در شیشه:
برای تهیه ی عصاره بلدرچین در شیشه، می توانید پس از شستن بلدرچین ها آن ها را داخل شیشه ای قرار بدهید و در آن را ببندید. سپس شیشه را داخل قابلمه یا کتری پر از آب قرار بدهید.
اجازه بدهید داخل آب جوش چندین ساعت بماند و کاملا بپزد. امکان دارد این کار حدودا 4-5 ساعت زمان می برد. اجازه بدهید کامل بپزد و عصاره ی آن خارج شود.
اگر در حین پخت آب کتری یا قابلمه تمام شد؛ به آن آب جوش اضافه کنید. دقت کنید آب سرد نریزید زیرا باعث شکستن شیشه می شود.
زمانی که گوشت پخت اجازه بدهید تا شیشه خود به خود سرد شود. هرگز شیشه ی داغ را زیر آب سرد نگیرید.
سپس گوشت و آب آن را نمک بزنید و میل کنید.
با این روش می توانید پوست بلدرچین ها را جدا کنید و یا با پوست داخل شیشه قرار بدهید.
منبع:بیتوته