/ رؤسای پارلمانهای پس از انقلاب – ۵ /
لاریجانی، اصولگرای پارلمانی
سال ۶۱ به سپاه پاسداران پیوست و یک دهه در سمت قائم مقامی ستادکل این نهاد خدمت کرد. در پایان جنگ مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهده دار شد. سال ۷۱ با حکم مقام معظم رهبری به مقام ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
ریاست مجلس هشتم و نهم همانند مجلس گذشته، به اصولگراها رسید. علی لاریجانی، متولد ۱۳۳۶ در نجف اشرف و فرزند میرزاهاشم آملی و برادر باقر، صادق و فاضل آملی است.
به گزارش ایلنا، وی که دانش آموخته ریاضی و علوم کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف است، برای ادامه تحصیل، رشه فلسفه را برگزید و با مدرک دکترای این رشته از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. لاریجانی هم اکنون هم عضو هیات علمی این دانشگاه است.
از سپاه تا سیما
لاریجانی سال ۶۱ به سپاه پاسداران پیوست و یک دهه در سمت قائم مقامی ستادکل این نهاد خدمت کرد. در پایان جنگ مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهده دار شد. سال ۷۱ با حکم مقام معظم رهبری به مقام ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
وی تا سال ۸۱ در این منصب باقی ماند. لاریجانی که مدت پنج سال نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی بود، سال ۸۴ با حکم محمود احمدینژاد، رئیس جمهور وقت به سمت دبیری این شورا منصوب شد. به این ترتیب، پیگیری پرونده اتمی ایران به لاریجانی رسید و از سوی برخی رسانه به مرد هستهای ملقب شد.
حضور در مجالس هشتم و نهم
انتخابات مجلس هشتم هم با پیروزی اصولگرایان همراه بود. لاریجانی در این انتخابات با کسب حدود ۸۵۰ هزار رای، بیشتری آرای ماخوذه را به خود اختصاص داد. وی در انتخابات هیات رئیسه هم با ۲۳۰ رای به عنوان رئیس مجلس هشتم انتخاب شد.
مجلس هشتم از چهار فراکسیون اصولگرایان(اکثریت)، جبهه دوم خرداد(اقلیت)، پیشرفت و اعتدال و مستقلها تشکیل شد. لاریجانی در مجلس نهم نیز به عنوان رییس مجلس انتخاب شد.
تکذیب تبریک
حساسترین مقطع حضور لاریجانی در مجلس هشتم، هنگام وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بود. پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات، شایع شد لاریجانی یکی از نامزدهای این انتخابات را پیش از مشخص شدن نتیجه نهایی، برنده دهمین دوره انتخابات ریایست جمهوری دانسته و به وی تبریک گفته است. دفتر رئیس هشتمین مجلس شورای اسلامی این موضوع ر ا با ارسال نامهای برای رسانهها تکذیب کرد.