خبرگزاری کار ایران

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زنجان:

کرامت انسانی زیرساخت اخلاق است

کرامت انسانی زیرساخت اخلاق است
کد خبر : ۳۹۷۴۵۲

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت با اشاره به اینکه فلسفه بعثت پیامبر اخلاق است و اخلاق بر بستر کرامت انسانی استوار است، گفت: کرامت انسانی زیرساخت اخلاق است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، حجت الاسلام محمدرضا حسینی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت شامگاه پنج‌شنبه در مراسم اختتامیه جشنواره کرامت انسانی از منظر رضوی در زنجان اظهار کرد: در حوزه پژوهش انتخاب موضوع یکی از مباحث مهم است. 

وی با بیان اینکه کرامت انسانی زیرساخت اخلاق انسانی است، ادامه داد: در تعریفی که از کرامت بیان شده است ارجمندی و بخشندگی به عنوان معنا و مفهوم کرامت یاد شده است و زمانی که کرامت را به خدا نسبت بدهند بخشندگی و اگر به انسان مرتبط کنند اعمال انسانی مورد تاکید است. 

این مقام مسئول ادامه داد: کرامت انسانی بحث مهم و مورد توجه خداوند در قرآن است لذا آیات قرآنی به صورت مفهومی به این موضوع می پردازند از این رو کرامت انسانی در دین اسلام به عنوان یک اصل راهبردی و سیاست کلان مطرح است. 

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه کرامت انسانی در قرآن گویای پیام جهان شمولی اسلام است، افزود: اسلام معتقد است کرامت انسانی هر فردی مورد توجه است. 

وی افزود: اگر به چرایی کرامت انسانی بپردازیم متوجه می شویم دلیل کرامت انسانی اشرف مخلوق بودن انسان است جایی که خداوند پس از خلق انسان به خود می بالد و به خود احسن می گوید. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت تصریح کرد: خداوند نسبت به هیچ مخلوقی چنین ادبیاتی ندارد و آن را اشرف مخلوقات می نامد و از فرشتگان میخواهد تا بر انسان سجده کند. 

وی با بیان اینکه خداوند پس از خلق انسان همه آنچه بر روی زمین و آسمان است را به تسخیر انسان درآورد، افزود: خداوند از همان ابتدا قدرت تسخیر را به انسان بخشید. 

حجت الاسلام حسینی منشا این کرامت را کلام خداوند در قرآن و سیره ائمه معصومین خواند و افزود: کرامت هم ذاتی و هم اکتسابی است که خداوند به عنوان موهبت در درون انسان ها قرار داده است. 

وی با بیان اینکه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان از کرامت انسانی به عنوان موهبتی برای همه انسان‌ها یاد می کند که به فرزندان آدم نسبت داده شده است و تفاوتی در ظاهر، نژاد، رنگ و ... ندارد، خاطرنشان کرد: از نگاه امام رضا(علیه السلام) و ائمه معصومین کرامت انسانی برای همه انسان هاست چرا که خداند کرامت انسانی را به انسان هدیه داده است. 

به گفته وی، اگر کرامت انسانی را در بعد ذاتی و اکتسابی مورد قبول قرار دهیم برای تقویت کرامت در انسان های خودباخته می توانیم از قرآن و سیره اهل بیت بهره بگیریم و ارتباط با خدا در قالب عبادت، ارتباط با دنیا در قالب همسایه و ارتباط با خود انسان در خودسازی این کرامت انسانی را به شکل اکتسابی به دست بیاوریم. 

به گفته وی، برای انسان کرامت انسانی همین بس که اگر کرامت انسانی را باور داشته باشیم زیرساخت آن اخلاق ماست و اخلاق ما برگفته از قرآن است . 

این مقام مسئول با بیان اینکه بیش از 5 هزار آیه در قرآن به اخلاق می پردازد و این تعداد آیه پنج ششم قرآن را تشکل می دهد، افزود: فلسفه بعثت پیامبر اخلاق است و این اخلاق بر بستر کرامت انسانی مستقر است. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت با بیان اینکه مجموعه باید ها و نبایدهای اخلاقی بر مبنای کرامت انسانی است، گفت: نمونه های بسیاری از کرامت انسانی در سیره ائمه معصومین داریم. 

این مقام مسئول با بیان اینکه کرامت انسانی تفسیر آیات انسان شناختی قرآن کریم است، ادامه داد: کرامت انسانی در نگاه ثامن الحجج تفسیر سیره نبی اکرم و ائمه اطهار است. 

به گفته حجت الاسلام حسینی، امام رضا(علیه السلام) کرامت انسانی را در بین مردم توس نهادینه کرد. 

این مقام مسئول در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه اگر در کشور نهضت حسینی راه افتاده مرهون مردم این استان است، اضافه کرد: پس از انقلاب عزای عمومی‌حسینی توسط زنجانی‌ها درکشور نهادینه شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز