رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان:
معروف یعنی شناخته شده و منکر ناشناخته است و فطرت انسانی با آن آشنا نیست
فریضه امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه همگانی است و باید به عنوان واجب کفایی مورد توجه باشد.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان، گفت: شرک به خداوند متعال و امر به منکر و نهی از معروف از بدترین اعمال در نزد خداوند متعال محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، حجتالاسلام سید یعقوب موسوی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته با اشاره به اهداف احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: احیای این فریضه باید در جامعه مورد توجه باشد.
وی با اشاره به ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) خاطرنشان کرد: در هفته احیای این فریضه باید به تاکیدات قرآن و روایات متعددی که از ائمه اطهار رسیده است، به این امر توجه شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در قرآن بیش از ۳۰۰ آیه در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بیان شده است و روایات در این زمینه فوق العاده است.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان با اشاره به اینکه باید دید این فریضه واجب عینی یا کفایی است، تصریح کرد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است و باید به عنوان واجب کفایی مورد توجه باشد.
*آمران به معروف بهترین امت اسلامی هستند
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه بهترین امت اسلامی امتی است که امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کنند، تصریح کرد: این فریضه هر انسان مسلم و مکلف واجب است.
وی با اشاره به اینکه اگر گروه، جمعیت و امتی مردم را به خیر دعوت و از منکر پرهیز دهد، از دیگر افراد ساقط میشود، تصریح کرد: افراد آموزش دیده باید در این زمینه به وظایف خود اقدام کنند.
این مسئول با اشاره به ویژگیهای معروف و منکر تصریح کرد: معروف یعنی شناخته شده و منکر ناشناخته است و فطرت انسانی با آن آشنا نیست.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر واجب نقلی است، افزود: این فریضه واجب عقلی نیز هست و انسان بر اساس عقل میتواند به بدی یا زشتی کار خویش آگاه باشد ولی اگر این موضوع شخصی باشد، نیاز به امر نیست اما اگر جامعهای را دچار مشکل کند، عقل میتواند دخالت کند.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به اینکه وقتی بدیها به جامعه بر میگردد باید در این خصوص اقدام کرد، گفت: عقلی بودن این مسئله لازم و ضروری است.
وی با اشاره به اینکه اگر منکراتی در جامعه موجب صدمه رساندن به افراد بیشتری میشود، باید در این زمینه اقدام کرد، افزود: برای جوگیری از آسیبها باید افراد جامعه به این فریضه عمل کنند.
این مسئول با اشاره به طرق و راههای مختلف امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: انسان در مرحله نخست باید با محبت، صمیمیت، عدم تحقیر و عدم زیر سئوال بردن امر به معروف کند.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان با بیان اینکه باید شرایط امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مهیا باشد، خاطرنشان کرد: باید این شرایط فراهم شود تا فرد اقدام به این کار کند.
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه نباید در امر به معروف و نهی از منکر شدت به خرج داد و سخت گرفت، تصریح کرد: باید در دعوت مردم به این فریضه باید آداب و رسوم خاصی به کار برد.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد کاسه داغتر از آش میشوند، افزود: باید واجبات را مورد توجه قرار داده و با سختگیری افراد را نسبت به اسلام بدبین کرد.
*ضرورت احیای این فریضه از سوی همه افراد جامعه
این مسئول بر ضرورت احیای این فریضه از سوی همه افراد جامعه تاکید کرد و گفت: باید افراد جامعه را با آگاهی بخشیدن و اطلاعرسانی مناسب به وظایف خود آگاه کرد.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان با اشاره به دیدگاه پیامبر گرامی اسلام در این زمینه گفت: هر کسی که امر به معروف و نهی از منکر کند، وی جانشین خدا، پیامبر و کتاب خدا بر روی زمین است.
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه ایمان به خدا و اطلاعت از فرامین الهی، اجرای صله رحم، امر به معروف و نهی از منکر از تاکیدات پیامبر گرامی اسلام است، افزود: شرک به خداوند متعال و امر به منکر و نهی از معروف از بدترین اعمال در نزد خداوند متعال محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ترک امر به معروف و نهی از منکر جامعه را با مشکلاتی مواجه میکند، خاطرنشان کرد: باید برای احیای این فریضه از فرصت ماه محرم بیشترین استفاده را کرد.
این مسئول با بیان اینکه زمانی که منکر معروف و معروف منکر شود، جامعه با ناهنجاریهای مختلفی منجر میشود، تصریح کرد: هدف قیام ابا عبدالله الحسین(ع) برای طلب اصلاح در امت جدش، احیای امر به معروف و نهی از منکر بود که این امام همام همه هستی، وجود و خانواده خود را فدا کرد.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان زنجان در پایان، با اشاره به شهادت حضرت علی اصغر(ع) در واقعه عاشورا تصریح کرد: دشمنان حتی به طفل شش ماهه اباعبدالله الحسین(ع) رحم نکردند.