رییس شورای اسلامی استان زنجان؛
مشکل نبود درک متقابل بین زن و مرد در جامعه است
بانوان ما با حضور در مراکز فرهنگی، با تدبیر و اندیشه در بخشهای کالبدی و محتوایی در حوزههای تخصصی، میتوانند در تدوین نقشه جامعه فرهنگی شهرها تاثیرگذار باشند.
رییس شورای اسلامی استان زنجان، گفت: یکی از ظرفیتهای عظیم شورای اسلامی استان قابلیت ارائه طرح و پیشنهاد به شورای عالی استانها جهت بررسی و ارسال به مجلس شورای اسلامی است که بانوان میتوانند از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، مریم گنجی درنشست هم اندیشی بانوان عضو شورای شهر و روستا و دهیاریها به همت دبیرخانه شورای استان زنجان، گفت: این نشست با هدف تقویت نقش زنان در شوراها و دهیاری، افزایش مشارکت زنان و احصا نیازها، توانمندیها و مسایل حوزه زنان و خانواده استان زنجان و ارائه راهکارهای بومی برای رفع مشکلات موجود به همت دبیرخانه شورای اسلامی استان زنجان و با مشارکت شهرداری و شورای شهر زنجان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فرمانداری زنجان و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری زنجان برگزار میشود.
گنجی، تنها بانوی عضو شورای اسلامی استان زنجان افزود: بانوان ما با حضور در مراکز فرهنگی، با تدبیر و اندیشه در بخشهای کالبدی و محتوایی در حوزههای تخصصی، میتوانند در تدوین نقشه جامعه فرهنگی شهرها تاثیرگذار باشند.
تنها بانوی عضو شورای اسلامی استان زنجان، در ادامه ابراز کرد: در تدوین نقشه جامع فرهنگی شهر و روستاهاها با بررسی اسناد بالادستی در حوزههای فرهنگی کشور و استان و تبیین مولفههای فرهنگی و اولویت بخشی به این مولفهها و تدوین بخشهای کالبدی یا سخت افزاری و محتوایی و نرم افزاری در حوزههای فرهنگ به ویزه حوزه بانوان و مشخص کردن اولویتها از مهمترین اهداف تدوین نقشه جامع فرهنگی شهرها و روستاهاست.
این عضو شورای شهر ابهر ادامه داد: متاسفانه مشکلات و معضلات فرهنگی اجتماعی، نبود ضوابط و معیارهای اولویت بندی در اجرای طرحهای فرهنگی در شهرها از دغدغههای کمیسیونهای فرهنگی اجتماعی شهرهاست که متاسفانه در بخشها و ظرفیتهای فرهنگی اقدامات جزیرهای صورت میگیرد.
گنجی خاطر نشان کرد: کمیتههای بانوان ذیل کمیسیونهای فرهنگی شوراهای شهر یکی از ظرفیتهای مهم تاثیرگذار در برنامه ریزی برای رفع مشکلات و معضلات حوزه بانوان است.
وی در بخش پایانی سخنان خود، به نقش بانوان در خانه اشاره و تاکید کرد: زنان امروز باید با الگو قرار دادن زنان مسلمان صدر اسلام و مادران و همسران فداکار در هشت سال دفاع مقدس در برابر جنگ نرم بایستند.
رییس شورای اسلامی استان زنجان نیز در ادامه نشست با اشاره به نقش بانوان در اسلام گفت: از نگاه اسلام تنها برتری زن و مرد با یکدیگر در تقوای آنهاست.
سعید خدادادی ابراز کرد: اسلام نه تنها برای زنان محدودیت آفرین نبوده بلکه به ارتقا جایگاه آنان نیز کمک کرده است با نوان بزرگی همچون حضرت فاطمه(س) حضرت زینب(س) الگوی مناسبی برای زنان مسلمان در عرصههای مختلف هستند.
وی خاطر نشان کرد: بانوان بزرگ اسلام نشان دادند میتوان با حفظ عفاف و ایمان در عرصههای مختلف فرهنگی مذهبی و سیاسی اجتماعی نیز توام با فعالیت در خانه موفق و سربلند عمل کرد.
رییس شورای اسلامی استان زنجان با تاید بر ضرورت احیا ظرفیتهای مغفول واقع شده بانوان در جامعه اظهار کرد: امیدواریم نشستهای این چنینی زمینه تبادل نظر، احصا نیازهای خاص بانوان و نیز نیازهای عمومی از منظر بانوان را در پی داشته و به ارانه طرحهای کاربردی و عملیاتی بینجامد.
خدادادی ادامه داد: یکی از ظرفیتهای عظیم شورای اسلامی استان قابلیت ارائه طرح و پیشنهاد به شورای عالی استانها جهت بررسی و ارسال به مجلس شورای اسلامی است که بانوان میتوانند از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند.
وی یادآور شد: طرح اعطای حق سفره به شوراهای اسلامی روستاها از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده توسط شورای اسلامی استان زنجان به شورای عالی استانها ارسال شد و پس از بررسی در اجلاس اخیر برای ارسال به مجلس تصویب شد.
فرماندار شهرستان زنجان نیز در ادامه با بررسی تاریخ ایران گفت: متاسفانه در گذشته حاکمان مردم را نه به عنوان ملت بلکه به عنوان رعیت محسوب میکردند و در نتیجه هیج اعتقادی به مشارکت دادن آنها در امور و استفاده از آرا آنها را نداشتند این در حالیست که در قران کریم آمده، سرنوشت هیچ قومی تغییر نمیکند مگر اینکه آن قوم خود بخواهند، بنابراین در دین مبین اسلام نیز نظر مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی و سرنوشتشان مهم تلقی میشود.
مجید فرخی شوراها را تبلور اراده مردم بر سرنوشت خود در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی برشمرد و افزود: شما به عنوان افرادی که در این ساز و کار تصمیم گیری و تصمیم سازی برای سرنوشت جامعه سهیم هستید دارای ظرفیتهای بالایی برای پیشبرد اهداف عالی نظام است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای اجتماعی و انسانی که جامعه بانوان تشکیل میدهد و نقش تاریخی آنان در تصمیم گیریها بیبدیل بوده است در این بین نقش بانوان زنجانی که نخستین راهپیمایی را در حوزه مشارکت در اعتراض علیه رزیم طاغوت ایفا کردند و توانستند مشارکت موثر این قشر را در انقلاب اسلامی داشته باشند بینظیر است.
فرماندار شهرستان زنجان گفت: بانوان ارزش مدار و مستعد همواره توانستهاند نقش خود را در هر صحنهای از نظام جمهوری اسلامی ایران به خوبی ایفا کنند.
فرخی خاطر نشان کرد: عدم استفاده از ظرفیتهای بانوان در عرصههای مختلف به نوبه خود لطمات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد در واقع توانمندسازی زنان و مشارکت آنها در زمینههای گوناگون از پیش نیازهای توسعه هر جامعه ایست.
وی تاکید کرد: گرچه باید کانون توجه بانوان به سمت خانواده و تربیت نسلی سالم معطوف باشد اما باید در فعالیتهای اجتماعی و نقشهای مدیریتی نیز حضوری فعال داشته باشند.
فرماندار زنجان ابراز کرد: مسئولان دولتی تسهیل امور و حمایت از بانوان را برای حضور در صحنههای مختلف وظیفه خود میدانند.
یکی از اعضای شورای شهر زنجان در این جلسه با اشاره به نقش شوراها در بهبود مدیریت شهری و روستایی افزود: تصمیم سازیها و تصمیم گیریهای شوراییها نقش بسزایی در رفع مشکلات موجود خواهد داشت.
پریسا شعبانی ابراز کرد: بانوان باید با عملکرد مناسب خود مشارکت جامعه زنان را در فعالیتهای اجتماعی افزایش دهند و به همه بقبولانند یک زن مسلمان میتواند با حفظ عزت و کرامت خود در عرصه اجتماع نیز فعالیت داشته باشد.
وی ادامه داد: وقتی نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل میدهند باید در مشارکت اجتماعی و تصمیم گیریها نیز نیمی از آنها در عرصه باشند اما متاسفانه این چنین نیست.
این عضو شورای شهر زنجان تاکید کرد: باید با تقویت خود باوری، ارتقا سطح دانش و مهارت بانوان مشارکت و تاثیرگذاری آنها در جامعه را افزایش داد.
حمزه تبار دیگر عضو شورای شهر زنجان تامین نیازهای تفریحی رفاهی و ارتقا سطح مهارتی زنان را ضروری دانست و افزود: باید نارساییها را با مشارکت یکدیگر کاهش داد.
زاله همتیان با بیان اینکه باید موفقیت فردی را به موفقیت جمعی تبدیل کرد، گفت: راه اندازی کتابخانهها در سطح محلات و افزایش سطح اگاهی بانوان در بهبود وضعیت اجتماعی بسیار موثر واقع شد.
حسینی عضو شورای روستای دیزج آباد نیز با اشاره به اینکه نشاط بانوان موجب نشاط خانواده میشود ابراز کرد: باید زمینه سلامت و نشاط بانوان را فراهم کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود جمعیت پنج هزار نفری در دیزج هیچ گونه امکانات آموزشی فنی و حرفهای یا ورزشی وجود ندارد.
این بانوی شورایی با تاکید بر حفظ حرمت انسانی و لزوم شکوفایی استعداد بانوان اظهار کرد: با امکانات محدود روستا آموزشهای گلدوزی و خیاطی را اغار کردهایم اما به هدف مطلوب دست نیافتهایم.
حسینی گفت: سه هزار متر زمین برای احداثسالن چند منظوره فراهم کردهایم اما هنوز خبری از احداثآن نیست.
عضو شورای شهر زرین آباد نیز گفت: باتوجه به نبود سرمایه گذاری و نبود درآمد پایدار در شهرداریها برنامهها با شکست مواجه میشوند.
فروغ افزود: نجفیان ایده راه اندازی موسسه تهیه غذا برای زنان بد سرپرست و بیسرپست را داریم اما نبود سرمایه مانع عملیاتی شدن آن میشود.
وی با اشاره به اینکه بانوان شاغل در این شهر، غیر بومی هستند و اشتغال آنها در شهرستان هزینهبر است، گفت: متاسفانه زنان تحصیل کرده شهر بیکارند.
این بانوی شورایی اعتیاد مردان را از دیگر معضلات گریبان گیر مردم برشمرد و خاطر نشان کرد: متاسفانه پس از اینکه مردان شهر برای بافتن شغل مناسب به سایر شهرها مراجعه میکنند با مشکل اعتیاد مواجه میشوند.
نجفیان از نگرش نامناسب مسئولان به زنان گله کرد و گفت: متاسفانه مردان در استفاده از امکانات موجود ورزشی و رفاهی برای زنان سهم مناسبی قایل نیستند.
وی نبود مشاور خانواده، نبود فضاهای تفریحی، نبود متخصص زنان و کمبود امکانات پزشکی و بهداشتی را از مشکلات موجود در شهر زرین آباد برشمرد و ابراز کرد: رسیدگی به وضع بیمه خانه داری، راه اندازی تعاونیها و مراکز مشاوره و نیز دورههای آموزشی و مهارتی ضروری است.
بانوی پیشکسوت روستای ازدهاتو که بیش از هشت سال سابقه عضویت در شورای روستایی را داشت گفت: بانوان امروزی هرگز فراموش نکنند ارامش امروز را مدیون خون شهدا هستیم.
ان بانوی شورایی به دشواریهای زندگی در ایام قدیم اشاره و ابراز کرد: پیشتر زنان پابه پای مردان کار میکردند و برادر واقعی همسرانشان بودند.
وی بانوان را به پرهیز از اسراف وکمک به همنوعان دعوت کرد.
یکی دیگر از بانوان شورای روستایی نیز ضمن اظهار گلایه از برخوردهای نامناسب مردان نسبت به زنان گفت: هشت سال در روستا تلاش کردیم بدون هیچ چشم داشتی و به سختی توانستم اعتماد مردم را جلب کنم در حالیکه مردان با روابط، کارشان را بهتر پیش میبرند.
وی ادامه داد: زنان دیگر، امروز پا به پای مردان در روستاها کار نمیکنند. رشد تکنولوژی اوقات فراغت آنها رابیشتر کرده و حالا باید فکری برای غنی سازی این اوقات داشت.
این عضو شورای روستا اظهار کرد: با توجه به اینکه روابط بر ضوابط غالب است صدای زنان توانمند شنیده نمیشود و متاسفانه مسئولان نیز به انها بها نمیدهند.
وی گفت: مشکلات زنان عضو شورای روستا و دهیاران بسیار زیاد است.
مشاور بانوان فرماندار شهرستان خرمدره و نایب رییس شورای شهر خرمدره نیز ادامه داد: در شرایطی که دنیا به سمت استیفای حقوق شهروندان و روستا وندان، میرود ما باید حقوق بحق زنان را مطالبه کنیم.
وی متذکر شد: بزرگترین مشکل امروز جامعه نداشتن مهارت گفتوگو بین زن و مرد و دختر و پسر است مادامی که این مهارت آموزش داده نشود مشکلاتی چون طلاق وجود خواهد داشت.
این فعال فرهنگی اجتماعی ادامه داد: وقتی عزت نفس و احترام زنان و دختران در خانواده مورد اهمیت نیست حضور زن در جامعه و عرصه مدیریتی نیز متزلزل میشود.
وی خاطر نشان کرد: مشکل بانوان نداشتن پارک بانوان و حصاری اختصاصی نیست، مشکل نبود درک متقابل بین زن و مرد در جامعه است.
مشاور بانوان فرماندار شهرستان خرمدره با اشاره به برنامههای شورای شهر خرمدره گفت: سعی بر آن است که در طراحی و گرافیک شهری و نیز برنامههای مناسبتی که نیاز به ظرافت زنانه دارد از مشارکت بانوان بهرهمند شویم.
وی خاطر نشان کرد: در صورت راه اندازی دانشگاه پیام نور خرمدره کانون بانوان شهر با همکاری دانشگاه دورههای آموزشی و مهارتی را برای بانوان برگزار خواهد کرد.
دودانگه عضو شورای اسلامی شهر ابهر نیز طرح محلات را از اولویتهای کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر ابهر برشمرد و افزود: یکی از اقدامات مناسب شهرداری ابهر تقسیم شهر به چهار منطقه و احصا نیاز مناطق و برنامه ریز ی برای آن متناسب با ظرفیت موجود بوده است و حالا درپی آن هستیم تا مناطق را به محلات تقسیم و نیاز هر یک را متناسب با شرایط موجود ان پاسخ دهیم.
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت بانوان فعال و توانمند در قالب شورا یاریها که شعار تبلیغاتی بسیاری از شوراها بوده نیز مد نظر است همچنین حمایت ازتشکلهای مردم نهاد و تلاش برای احداثپارک بانوان مورد توجه شورای شهر ابهر است.
از دیگر بانوان شورایی با اشاره به نقش خانه و خانواد در سلامت جامعه متذکر شد: اولین هدف دشمنان نظام، خانهها هستند که این برنامه از طریق رسانهها و با تبلیغ مصرف گرایی در حال اجراست.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به در دسترس بودن رسانهها به ویژه تلویزیون، این رسانه میتوانند بیش از هر وسیله دیگری در شکل گیری فرهنگ جامعه نقش افرین باشد.
این فعال اجتماعی راه اندازی سرای محله با مشارکت بانوان، توسعه شغلهای خانگی و فرهنگ سازی برای بهبود تعاملات در آپارتمان نشینی را راهی برای بهبود وضع موجود دانست و ابراز کرد: میتوان با مشارکت بانوان در محلات فضای اجتماع و تعامل و اموزش را فراهم کرد واوقات فراغتی سالم به وجود آورد.
وی برگزاری همایشهای پیاده روی برای بانوان و جشنوارههای هنری ویژه بانوان را از دیگر برنامههای مفیدی برشمرد که میتواند جایگزین برنامههای نامناسب اوقات فراغت شود.
شعبانی، مشاور بانوان فرماندار شهرستان خدابنده، نیز بر لزوم تقویت تشکلهای مردم نهاد و نقش انها در توسعه همه جانبه جامعه تاکید کرد.
یکی از بانوان عضو شورای بخش چورزق شهرستان طارم نیز با بیان اینکه این بخش از بسیاری از امکانات تفریحی رفاهی اموزشی ورزشی و بهداشتی محروم است گفت: با وجود ۹۶۰ خانوار در روستایمان از خانه بهداشت و بسیاری از امکانات محروم هستیم محصولمان به فروش نرفته و هزینه استفاده از امکانت بهداشتی در شهر را هم نداریم.
وی ادامه داد: نبود کتابخانه، آموزش و شبکههای تلویزیونی داخلی مردم این منطقه را به سمت استفاده از ماهواره سوق داده است.
این بانوی شورایی نبود امکانات دفع زباله، نبود سیل بند و عدم دسترسی به اب شرب را از دیگر مشکلات بخش چورزق نام برد.
یکی از دهیاران بش انگوران شهرستان ماهنشان نیز مشکلات مشابه سایر بانوان را مطرح کرد و گفت: این بخش با وجود دارا بودن معادن غنی میتواند درآمدهای بینظیری داشته باشد اما متاسفانه سود عواید حاصل از آن برای مردم بخش و شهرستان هزینه نمیشود و اکنون بخش از وجود مراکز تفریحی ورزشی آموزشی و مشاورهها بیبهره است حتی یک متخصص زنان در مراکز درمانی حضور ندارد.
وی برگزاری این نشست را مفید ارزیابی کرد و گفت: از تجارب حاصله استفاده میکنبم تا مدیریت منابع را درست انجام دهیم.
این دهیار یادآور شد: میتوان از محل منابع دهیاریها برای آموزش بانوان استفاده کرد.
یکی دیگر از بانوان عضو شورای بخش چورزق در شهرستان طارم گفت: مشکلات ما آنقدر زیاد است که داشتن پارک یک آرزوی دست نیافتنی است.
وی بیان داشت: بانوان بخش چوزق نیازمند دوره آموزشی و کسب درآمد هستند.
این فعال اجتماعی خاطر نشان کرد: زنان طارمی از طریق زیتون شکنی میتوانند درآمد کسب کنند اما متاسفانه این فعالیت به صورت غیر بهداشتی و نامناسب انجام میشود و باید هر چه سریعتر با بهره برداری از مکانی مناسب فرصت اشتغالزایی موجود را ساماندهی کرد.
یکی ازخبرنگاران حاضر در جمع نیز خواستار پیگیری امنیت شغلی و مزایای بانوان شاغل در بخش خصوصی شد.
در ادامه بلوری، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده ضمن تقدیر و تشکر از رئیس و شورای اسلامی استان و شهر زنجان با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، فراهم کردن زمینه ارتقای بانوان عضو شوراها و دهیاران را با مدیریت جهادی از مهمترین اهداف برگزارکنندگان این نشست عنوان کرد و افزود: انتظار میرود با کارآمدی و کارایی مثبت شوراها و دهیاران زن مردم نیز جواب اعتماد خود را گرفته تا زمینه حضور فعال زنان در تمام بخشهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و هنری مهیا و تقویت شود.
بلوری با اشاره به اینکه ۸/۴۹ درصد جمعیت استان را زنان تشکیل میدهند، گفت: از این تعداد ۶۲ درصد در شهر و ۳۸ درصد در روستا ساکن هستند.
وی افزود: توزیع متناسب فرصتهای اجتماعی و اقتصادی از مصادیق عدالت و توسعه اجتماعی به شمار میرود که پیامد آن استفاده بهینه از توانمندیها و قابلیتهای نیمی از جمعیت محسوب میشود و حذف زنان حذف نیمی از نیروی جامعه ازنظر کمی است و از نظر کیفی نیز مسلما آسیبهایی دارد که قابل بحثاست.
بلوری به جوان بودن زنان عضوشورا و دهیاریها و ارتقای تحصیلات آ نها در عرصه مدیریت روستایی اشاره و ابراز امیدواری کرد: بانوان عضو شوراها و فعالان دهیاریها بتوانند به نمایندگی از زنان جامعه ایرانی، موفق در ارائه توانمندیهای خود باشند.
در پایان مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان باجمع بندی مطالب مطروحه گفت: امیدواریم این نشستها استمرار داشته باشد و در دورههای بعدی از ایدههای کاربردی بانوان استفاده کنیم.
بلوری ابراز کرد: برای رسیدگی به مشکلاتی که در این جلسه احصا شد از مدیران مربوطه از جمله مدیر کل کارتعاون و رفاه اجتماعی و مدیر کل فنی و حرفهای استان در جلسات آتی دعوت خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: برای اینکه جلسات دارای چهارچوب شود باید شیوه نامهای تدوین کرد که در این راستا تدوین شیوه نامه دهیاران وشوراها ضروری به نظر میرسد.
مدیر کل امور بانوان وخانواده استانداری زنجان شوراها را تشکلهایی مردم نهاد و واسط بین مردم ومسولان برشمرد و بر تقویت تشکلهای مردم نهاد تاکید کرد.
وی یادآور شد: باید وضع موجود و وضع مطلوب را شناخت و برای رسیدن به ان فارغ از ارمان گرایی و متناسب با امکانات موجود با مدیریت صحیح ظرفیتها تلاش کرد.
بلوری تاکید کرد: نباید برای انجام هر برنامهای منتظر یاری دولت و حمایت مالی بود بلکه میتوان از داراییهای موجود در هر منطقه به بهترین نحو در راستای اجرای برنامهها استفاده کرد برای مثال از فضای موجود و بلا استفاده در مدارس، پایگاههای بسیج و مساجد استفاده کرد.
وی بر راه اندازی سازمان مردم نهاد محلی برای مثال در حوزه مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: از مشاوران بانوان فرمانداران در اجرای برنامههای مورد نیاز استفاده کنید.
بلوری تعاملات مثبت و قوی روستاییان را ظرفیت مناسبی برای اجرای برنامههای مختلف برشمرد و افزود: تقویت نشاط اجتماعی ضروری است و ما شعار سلامت زن سلامت خانواده و سلامت جامعه را باید عملیاتی کنیم.
وی افزود: زنان در میراثمعنوی علمدارند. کدام یک از ما جشنواره بازیهای بومی را برگزار کردهایم؟ سنتهای خوب خود همچون جشنواره نان پزی را برگزار کنید نیازی به هزینه بالا نیست با حداقل امکانات خروجی بگیرید.
این مقام مسوول ابراز کرد: سیاستهای تشویقی برای افزایش جمعیت را داشته باشید به مرور زمان جمعیت سالمندی در حال افزایش است باید به رسالت اگاهی بخشی در این زمینه عمل کنیم.
بلوری بر راه اندازی تعاونیهای محلی با سرمایههای جزیی ونیز بازارهای محلی تاکید کرد: مصرف گرایی را باید کاهش داد و توقعات را کم کرد و با برنامه ریزی مناسب اوقات فراغت سالم ایجاد کنیم.
وی در پایان نشست به مزایای راه اندازی پارک بانوان اشاره و اظهار کرد: برگزاری بسیاری از میهمانیها در این پارک از تجمل و.. پیشگیری میکند.
بانوان حاضر در جلسه پس از اتمام نشست در سالن کوثر فرمانداری در پارک بانوان زنجان حضور یافتند و علاوه بر صرف نهار از غرفه محصولات حجاب و عفاف تیام و جعبه هاب تزیینی دست ساز بازدید کردند همچنین به مناسبت میلاد امام رضا(ع) مولودی خوانی و جشن نیز در پارک برگزار شد.