سفیر کشور بنگلادش در زنجان:
آمادگی بنگلادش جهت گسترش مناسبات تجاری با زنجان
در سفر قبلی تفاهم نامهای بین اتاق زنجان و بنگلادش منعقد شد، اما متاسفانه بدلیل تغییر در دولتهای حاکم مفاد این تفاهم نامه اجرائی نشد که امیدواریم با این سفر شاهد از سرگیری همکاری و به تبع آن دستاوردهای خوبی برای هر دو کشور باشیم.
سفیر کشور بنگلادش در ایران گفت: دیدگاههای ایران و بنگلادش در خصوص رژیم صهیونستی و محکومیت حملات آنان به مردم بیدفاع غزه خود گواه این مدعاست.
به گزارش ایلنا از زنجان، خندکار عبدالستار، سفیر کشور بنگلادش در ایران، برای دومین بار متوالی در یک سال گذشته به زنجان سفر کرد تا با اعضاء هیات نمایندگان اتاق زنجان جهت بررسی راهکارهای گسترش همکاریهای فی مابین بحثو تبادل نظر کند.
در این سفر دو روزه عبدالستار، سفیر کشور بنگلادش، با اشاره به مدت زمان اقامت در ایران گفت: زنجان یکی از بهترین استانهایی است که وی تا کنون به آن سفر کرده و توجه به قابلیتهای استان زنجان در صنایع نساجی سفر مجدد ایشان بوده است.
وی با اشاره به تغییر رویکردهای سیاسی بین المللی در قبال ایران گفت: با توجه به کاهش میزان تحریمهای اقتصادی علیه ایران و روند مثبت مذاکرات ۱ + ۵ امیدواریم هر چه زودتر تحریمها علیه کشور ایران برداشته شود تا زمینه گسترش فعالیتها شتاب بیشتری بگیرد.
سفیر کشور بنگلادش مناسبات سیاسی ایران و بنگلادش را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: دیدگاههای ایران و بنگلادش در خصوص رژیم صهیونستی و محکومیت حملات آنان به مردم بیدفاع غزه خود گواه این مدعاست.
وی با اشاره به امضاء تفاهم نامه همکاری بین اتاق زنجان و بنگلادش گفت: در سفر قبلی تفاهم نامهای بین اتاق زنجان و بنگلادش منعقد شد، اما متاسفانه بدلیل تغییر در دولتهای حاکم مفاد این تفاهم نامه اجرائی نشد که امیدواریم با این سفر شاهد از سرگیری همکاری و به تبع آن دستاوردهای خوبی برای هر دو کشور باشیم.
وی از افزایش صدور ویزای تجاری برای تجار ایرانی توسط کشور بنگلادش خبر داد و گفت به طور میانگین ماهانه یکصد ویزای تجاری برای ایرانیان صادر میشود که این رقم حاکی از افزایش حجم تجاری ایران و بنگلادش است.
عبدالستار عمده محصولات صادراتی این کشور را صنایع نساجی و پارچه کنف طبیعی عنوان کرد و اظهار داشت: ایجاد نقطه نظرات مشترک منجر به گسترش روابط دو کشور خواهد شد.
کلانتری، نائب رئیس اتاق زنجان، نیز به برنامه ریزیهای صورت گرفته جهت برگزاری نشست مشترک تجار زنجان با سفیر بنگلادش اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل کوتاه بودن مدت اقامت سفیر برگزاری این نشست به زمان دیگری موکول شد.
همچنین وی از سفیر کشور بنگلادش خواست با توجه به اینکه برخی از کشورهای اسلامی اقدام به امضاء تفاهم نامه جهت حذف تعرفههای گمرکی کردهاند که امضاء این تفاهم نامه بین ایران و بنگلادش نیز متضمن توسعه روابط خواهد بود.
وی آمادگی صنایع نساجی زنجان را جهت خرید مواد اولیه از کشور بنگلادش اعلام کرد و از سفیر این کشور خواست ترتیبی اتخاذ کند تا در سفر هیات زنجانی به کشور بنگلادش، تجار زنجان از نزدیک با تجار بنگلادش آشنا شوند.
مهندس غلامحسین جمیلی، رئیس اتاق زنجان، نیز بدی آب و هوا و تغییرات ریاست جمهوری در ایران را دو علت اساسی عدم اعزام و پذیرش هیات به بنگلادش در ماههای گذشته دانست و علاقمندی استان زنجان جهت گسترش مناسبات تجاری فی مابین و اعزام و پذیرش یک هیات تجاری به بنگلادش را اعلام کرد و گفت: اتاق آماده اتخاذ برنامههای راهبردی جهت گسترش همکاریهای متقابل است و با توجه به شرایط جغرافیایی و وجود زیرساختهای مناسب استان زنجان میتواند کانون روابط تجاری ایران و بنگلادش باشد.
ایشان حجم مبادلات ایران و بنگلادش را بسیار ناچیز عنوان کرد و گفت: باید سعی کنیم با اعمال سیاستها و برنامهریزی میان مدت و بلندمدت حجم مبادلات دو کشور را افزایش دهیم.
این مقام مسئول به اعمال تعرفههای بالا، جهت واردات پوشاک به ایران اشاره و خاطرنشان کرد: اعمال این تعرفهها منجر به بالا رفتن قیمت پوشاک وارداتی میشود که در صورت ایجاد صنایع تولیدی در ایران به صورت شرکتهای مشترک این مشکل قابل حل است.
وی معافیت ۱۰ تا ۲۰ ساله جهت انجام سرمایه گذاری در برخی از مناطق کشور از جمله زنجان را یکی از مزیتهای سرمایهگذاری در این استان عنوان کرد و از سفیر کشور بنگلادش خواست بدلیل مشغله کار، یک نفر نماینده جهت انجام هماهنگیهای لازم از سوی سفی رمعرفی شود که عبدالستار گفت: با هماهنگیهای لازم رایزن بازرگانی این کشور بعنوان رابط بین اتاق زنجان و سفارت معرفی خواهد شد.
در پایان این نشست سفیر از تعدادی از واحدهای نساجی استان زنجان دیدار کرد.