در تور خبری حفاظت محیط زیست استان زنجان مطرح شد؛
منطقه حفاظت شده انگوران ظرفیت تبدیل شدن به زیست کره را دارد
جایگاه مجتمع معدنی سرب و روی انگوران دراقتصاد و اشتغال حائز اهمیت است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، با بیان اینکه پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده انگوران منطقه بکر است، گفت: این منطقه با این ظرفیت می تواند تبدیل به زیست کره شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در زنجان، محمد رضا یافتیان، امروز در حاشیه تور یک روزه خبرنگاران استان در بازدید ازمنطقه حفاظت شده انگوران و پناهگاه حیات وحش (پاسگاه محیط بانی قره بوق) بعنوان قدیمی ترین مناطق حفاظت شده از سال 1349 در کشور، به مناسبت هفته محیط زیست، با اشاره به اینکه این منطقه یکی ازبهترین مناطق حیاط وحش کشوراست، اظهارداشت: این منطقه دارای ظرفیت مناسب برای حفاظت ازحیات وحش در منطقه شمالغرب کشور است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان، با بیان اینکه این منطقه حفاظت شده به دلیل صعب العبور بودن در فصل زمستان گاها به مدت 15روز مسدود می شود، ادامه داد: در این منطقه حفاظت شده محیط بانان شرایط بسیار سختی را در راستای حفاظت از حیاط وحش دارند.
وی، با اشاره به سختی های محیط بانی در این مناطق، تصریح کرد: در این منطقه قدیمی حفاظت شده حیاط وحش گونه های شاخص و کمیاب قوچ و میش ارمنی وجود دارد.
یافتیان، ادامه داد: آمار های افزایشی حیاط وحش دراین منطقه در مقایسه با سالهای قبل نشان دهنده اقدامات و تلاشهای حفاظتی محیط بانان در این منطقه بوده است.
مدیر کل حفاظت و محیط زیست استان، با اشاره به وجود 932 راس آهو در منطقه فیله خاصه استان، افزود: در این زمینه شاهد افزایش 13 تا 11درصدی حیات وحش هستیم.
این مسئول دراستان، با اشاره به کمبود نیروی انسانی در این زمینه، گفت: محیط بانان با تلاش مضاعف دراین زمینه در حال تلاش هستند و با ظرفیت چند برابر در این حوزه کار می کنند.
وی، منطقه حفاظت شده انگوران را منطقه بکر عنوان کرد و گفت: این منطقه می تواند بعنوان زیست کره محسوب شود.
یافتیان، با اشاره به اهمیت ارتقای امنیت این منطقه بعنوان پناهگاه حیات وحش در شمالغرب کشور، گفت: استفاده از ذخایر معدنی در این مناطق محدودیت های زیست محیطی را در راستای تخریب این مناطق در پی دارد.
وی، نگاه مجموعه محیط زیست را نگاه صرف محیط بانی عنوان کرد و گفت: بحث توسعه گردشگری در آینده یکی از الویت های مهم حفاظت و محیط زیست است.
مدیر کل حفاظت و محیط زیست استان، با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی برای سرمایه گذاری در راستای صنعت گردشگری در مناطق حفاظت شده زنجان، گفت: مردمی سازی محیط زیست الویت اصلی این مجموعه در آینده است.
یافتیان، با بیان اینکه خصوصی سازی با مشارکت مردم می تواند در این زمینه نقش اساسی داشته باشد، تاکید کرد: می توان از این طریق کمبود نیروی انسانی را نیز جبران کرد.
مدیر کل حفاظت و محیط زیست استان، با اشاره به اهمیت اجرای قوانین خاص برای واحد های تولیدی آلاینده، گفت: نگاه به محیط زیست باید به دور از نگاه مقطعی باشد.
یافیتان، با بیان اثر گذاری قوانین در حوزه حفاظت محیط زیست، تاکید کرد: در حوزه محیط زیست انسانی استان زنجان از میانگین کشوری نیز درای وضعیت مطلوب است.
وی، به 85درصدی موافقیت ها برای استقرار و بهره برداری ها اشاره کرد و گفت: فشاری از جانب مسئولان رده بالا بر مسئولین استانی در راستای بررسی های مجدد اصول و قوانین زیست محیطی در حوزه آلایندگی واحد ها نبوده است.
یافتیان، با بیان اینکه مجموعه محیط زیست در صدد مساعدت در تسریع امور صنایع با رویکرد حفاظت از محیط زیست است، ادامه داد: صاحبان صنایعی در استان بوده که در راستای آلایندگی زیست محیطی تا مرحله تشکیل پرونده های قضایی نیز در استان پیش رفتند.
مدیر کل حفاظت و محیط زیست استان، با بیان اینکه صنایع باید به صورت کنترل شده فعالیت بکنند، تصریح کرد: تک تک واحد های صنعتی مداوم در حال بررسی وضعیت و پالایش آلایندگی هستند.
در ادامه این تور یک روزه خبری در بازدید از معدن انگوران، نیز امجد باقری، نیز با اشاره به قدمت یک صد ساله این مجتمع تولیدی دراستان با جایگاه ویژه در راستای تامین خوراک 80 واحد تولیدی صنعتی استان و 20 واحد خارج از استان، اظهارداشت: وجود این معدن بعنوان یک نعمت در این منطقه همراه ضوابط زیست محیطی خاص بوده است.
سر پرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، با بیان اینکه انتخاب نماد قوچ ارمنی توسط معدن انگوران به عنوان نماد محیط زیست، ادامه داد: مشابه این نماد در استانهای دیگر کشور نیز وجود دارد.
وی، با اشاره به غنی بودن منطقه بعنوان منطقه حفاظت شده حیات وحش در این منطقه، تصریح کرد: خانه محیط زیست مجتمع معدنی سرب و روی انگوران در راستای فرهنگسازی در حال فعالیت است.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت و محیط زیست، به اهمیت حفظ و نگهداری محیط زیست توسط مردم و مشارکت صنایع اشاره کرد و گفت: حفاظت از محیط زیست یک وظیفه عمومی است.
عارف باقری، نیز در ادامه این بازدید با اشاره به اینکه مجتمع معدنی سرب روی انگوران محیط زیست را بعنوان موضوع فرعی نمی داند، اظهار داشت: جایگاه این مجتمع در اقتصاد و اشتغال حائز اهمیت است.
مدیر مجتمع معدنی سرب وروی انگوران، ادامه داد: حفظ و حراست از محیط زیست همواره بعنوان فرهنگ یکی از الویت های مهم در حوزه تولید و اشتغال استان بوده است.
باقری، با اشاره به اقدامات خانه محیط زیست مجتمع معدنی سرب و روی انگوران، تصریح کرد: عملکرد، اقدامات و مشارکت این مجتمع توام با رعایت اصول و ضوابط زیست محیطی است.
وی، با اشاره به لایروبی تمامی مسیل ها و بند ها و ایزوله کردن محدوده های معدن، تصریح کرد: خروجی آب از معدن همراه با مطالعات و با انجام پژوهشها در خصوص سالم بودن آب بوده است.
باقری، با بیان اینکه طرح پایش خاک در حال انجام است، افزود: طرح جامع مدیریت پسماند ها نیز انجام گرفته است.
وی، اضافه کرد: در سال گذشته نه میلیارد برای اجرای طرحها اختصاص داده شده بود که در سالجاری میزان به 13 میلیارد افزایش یافته است.