خبرگزاری کار ایران

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان مطرح کرد:

پارک آبخیز جنوب زنجان، گامی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی

پارک آبخیز جنوب زنجان، گامی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی
کد خبر : ۱۴۸۱۳۸

این طرح در راستای افزایش فضای سبز حاشیه شهر، کنترل سیل و روانابهای حوضه پارک و استفاده از آن برای تامین آب مورد نیاز و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی و ترویج، آموزش و ارتقا سطح دانش عمومی جهت حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در سال ۱۳۷۲ پایه گذاری شده است.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان، درباره پارک آبخیز جنوب زنجان گفت: این طرح در راستای افزایش فضای سبز حاشیه شهر، کنترل سیل و روانابهای حوضه پارک و استفاده از آن برای تامین آب مورد نیاز و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی و ترویج، آموزش و ارتقا سطح دانش عمومی جهت حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در سال ۱۳۷۲ پایه گذاری شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر بیات، مساحت حوضه این پارک را ۷۰۰ هکتار و میزان رواناب سالانه حوضه را ۶۵۰ هزار متر مکعب اعلام کرد و درباره مشخصات این طرح افزود: ارتفاع حوضه پارک ۱۵۹۰ تا ۱۸۶۹ متر از سطح دریا و میزان بارندگی متوسط سالانه حوضه ۳۱۰ میلیم‌تر بوده و گونه‌های غالب مرتعی حوضه را گون، استیپا، فستوکا، درمنه، جو وحشی تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به عملیات انجام شده در این پارک از سال ۱۳۷۲ اعلام کرد: در این پارک ۴۶ هکتار جنگلکاری شامل گونه‌های کاج، سرو، اقاقیا، سنجد، زبان گنجشک و شمشاد انجام انجام شده است.

بیات از احداثیک دستگاه سد خاکی با ارتفاع ۲۲ متر و حجم مخزن ۴۵۰ هزار متر مکعب و تجهیز ایستگاه پمپاژ در این طرح خبر داد و گفت: احداثبندهای تاخیری با حجم ۲۹۰۰ متر مکعب و ساخت ۱۵ کیلومتر جاده به عرض ۶ متر و استخر ذخیره آب با حجم ۶۲۵ متر مکعب و احداثساختمان حفاظتی ۲۰۰ متر مربعی از دیگر اقدامات انجام شده در پارک است.

وی درباره ادامه عملیات در این پارک افزود: جهت انتقال آب از سد حسن ابدال به این پارک ۵۱۸۵ متر لوله گذاری ۲۰۰ میلیمتری انجام شده و ۶۷۰۰ متر لوله ۱۱۰ و ۱۲۵ میلیمتری نیز جهت شبکه آبیاری پارک نصب شده است.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان، از اجرای پروژه‌های مختلف در آبخیزهای شهری شمال زنجان(گاوازنگ) به مساحت ۱۹۶۰ هکتار و جنوب زنجان(سلمانلو) با مساحت ۷۰۰هکتار و آبخیز شهری قیدار با مساحت ۱۳۰۰ هکتار خبر داد و احداثمخازن ذخیره آب و بانکت، جنگلکاری، بذرکاری و کودپاشی مراتع، بهسازی چشمه‌ها، احداثپلکانهای مخصوص ورزشی و پیاده‌روی و بندهای رسوب‌گیر را نیز یادآور شد.

این مقام مسئول، در پایان، ساخت کانال‌های آبیاری، جاده‌های مخصوص ماشین رو، پیاده‌رو و کوهنوردی، پیست دوچرخه سواری کوهستانی و همچنین احداثسد خاکی در این طرح‌ها به ارتفاع ۲۲ متر برای ذخیره آب برای استفاده تفریحی و آبیاری درختان را نیز از نتایج اجرای طرهای آبخیز عنوان کرد و ادامه داد: جدای از این توانسته‌ایم علاوه بر کنترل سیل و فرسایش خاک تفرجگاه زیبای را برای شهروندان شهرهای مختلف استان به وجود آوریم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز