خبرگزاری کار ایران

رئیس هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان تاکید کرد:

نبود فضای ورزشی از دغدغه‌های بیماران خاص است

نبود فضای ورزشی از دغدغه‌های بیماران خاص است
کد خبر : ۱۰۸۴۰۸

رئیس هیئت ورزش های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان با اشاره به کمبودهای ورزشی بیماران خاص گفت: عمده مشکل این بیماران نبود فضای ورزشی مخصوص است و ورزشکاران عضو و غیرعضو این هیئت با توجه به مسایل و مشکلات خاص خود، نمی توانند به راحتی به ورزش و فعالیت جسمانی بپردازند.

ایلنا: تعامل هیئت‌های ورزشی استان با ورزشکاران عضو این هیئت، مناسب است ولی ورزشگاه اختصاصی برای بیماران خاص وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، محسن فرجی زنجانی، رئیس هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان امروز در گفتگو با خبرنگار ایلنا در زنجان گفت: بیماری‌های خاص شامل بیماری‌های نارسایی مزمن کلیه، پیوند اعضا شامل(پیوند کلیه، قلب، ریه و کبد)، تالاسمی، هموفیلی، دیابتی، MS و سرطان است.

فرجی زنجانی، در ادامه یاد اورشد: هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء در ابتدا تحت پوشش معاونت فرهنگی سازمان تربیت بدنی و سپس فدراسیون ورزش‌های همگانی تأسیس شد و پس از ٧ سال در چهاردهم اردیبهشت ماه سال ١٣٨۴ تحت نظر مرکز توسعه ورزش‌های همگانی و تفریحی سازمان تربیت بدنی به فدراسیون ورزشی آماتوری تحت عنوان «فدراسیون ورزش‌های بیماران خاص» تبدیل شد و هیئت ورزش بیماران خاص استان زنجان از سال ۱۳۸۸ به عضویت این فدراسیون درآمد.

وی خاطر نشان کرد: فدراسیون ورزش‌های بیماران خاص از اسفند ماه سال ۱۳۹۰ با ادغام در فدراسیون ناشنوایان به «فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء» تغییر نام داد و هیئت‌های ورزشی بیماران خاص استان‌ها نیز تحت عنوان «هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء» فعالیت می‌کنند.

رئیس هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان، رشته‌های والیبال، کشتی آزاد، کشتی فرنگی، فوتبال، فوتسال، پینگ پنگ، شطرنج، شنا، بدمینتون، دارت، پیاده روی سریع، تیراندازی و دوومیدانی را جزء رشته‌های ورزشی این هیئت نام برد و افزود: مسابقات در این رشته‌ها در رده آقایان و بانوان، همه ساله مطابق تقویم فدراسیون مربوطه برگزار می‌شود و ورزشکارن از هر ۳ سال یک بار در مسابقات المپیک آسیایی و از هر ۴ سال یک بار در مسابقات المپیک جهانی در رشته‌های فوق مسابقه می‌دهند.

فرجی زنجانی عناوین کسب شده توسط ورزشکاران پیوند اعضاء زنجان را در رده بانوان و آقایان، ۱۳ مدال طلا در رشته‌های شطرنج، بدمینتون، تیراندازی و دوومیدانی و۱۶مدال نقره در رشته‌های شطرنج، بدمینتون، تیراندازی، دوومیدانی و دارت برشمرد و تصریح کرد: کسب ۱۵ مدال برنز در رشته‌های فوق و یک مدال برنز در رشته شنا و ۱ مدال طلای جهانی در تیراندازی، ۱ مدال نقره جهانی در بدمینتون(دوبل) و ۲ مدال برنز جهانی در بدمینتون از افتخارات ورزشکاران این هیئت است.

وی به تعداد ۴۰ نفر ورزشکار انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان اشاره کرد و افزود: ۱۰ نفر از ورزشکاران انجمن کلیوی را بانوان و ۳۰ نفر را آقایان تشکیل می‌دهد و بیماران انجمن کلیوی زنجان در رشته‌های شطرنج، شنا، تیراندازی، دوومیدانی، دارت، پینگ پونگ، تنیس، پیاده روی سریع و بدمینتون فعالیت دارند.

رئیس هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان، با اشاره به مصوبه وزارت ورزش و امور جوانان به استفاده رایگان اعضای این هیئت از امکانات و تجهیزات ورزشی سایر هیئت‌ها، تاکید کرد: تعامل هیئت‌های ورزشی استان با ورزشکاران عضو این هیئت، مناسب است ولی ورزشگاه اختصاصی برای بیماران خاص وجود ندارد.

فرجی زنجانی به تلاش این هیئت جهت شناسایی ورزشکاران برای تشکیل پرونده و صدور کارت اشاره کرد و گفت: برنامه اصلی این هیئت راه اندازی ورزش پایه از سنین پایین برای ورزشکاران و فرزندان اعضاء است تا بیماران خاص به جامعه ورزشی برگردند.

وی امکانات ورزشی بیماران خاص را استاندارد به معنی اخص ندانست و ادامه داد: پتانسیل لازم در جهت استانداردسازی امکانات موجود، دور از دسترس نیست و این امکانات در مراحل تخصصی‌تر پاسخگو نیست.

رئیس هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان، به احراز مقام چهارمی تیم پیوند اعضاء ایران در مسابقات جهانی افریقای جنوبی و کسب ۱۳مدال طلا، ۴ مدال نقره و یک مدال برنز اشاره کرد و گفت: در این مسایقات یک مدال برنز توسط بهروز سلیمی ورزشکار زنجانی در رشته بدمینتون کسب شد.

فرجی زنجانی به توانمندی ورزشکاران پیوند اعضاء زنجان تاکید کرد و افزود: ورزشکاران توانای زنجانی همانند بهروز سلیمی نمونه‌ای از هزاران ورزشکار ایرانی است که جایگاه ورزشکاران را در ایران و جهان نمایان ساخته است.

وی در پایان تاکید کرد: ورزشکاران می‌توانند با مراجعه به دفتر هیئت ورزش‌های ناشنوایان، بیماران خاص و پیوند اعضاء زنجان، واقع در مجموعه ورزشی انقلاب و سالن شش هزار نفری، در رشته ورزشی دلخواه فعالیت کنند.

ارسال نظر