خبرگزاری کار ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داد؛

ضرورت طراحی گویه‌های شفاف‌تر برای ساماندهی فعالیت سمن‌های حوزه زنان و خانواده

ضرورت طراحی گویه‌های شفاف‌تر برای ساماندهی فعالیت سمن‌های حوزه زنان و خانواده
کد خبر : ۱۲۴۸۶۱

گرچه این اقدام در راستای راه‌اندازی بانک اطلاعاتی سازمان‌های مردم نهاد قابل توجه است، اما معیار طبقه‌بندی لحاظ شده برای سازمان‌های مردم نهاد(سمن) چندان مشخص نیست.

ایلنا: مرکز پژوهش‌های مجلس با بررسی عملکرد مرکز امور زنان و خانواده اعلام کرد طراحی گویه‌های شفاف‌تر برای ساماندهی فعالیت سمن‌های حوزه زنان و خانواده ضرورت دارد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز با بررسی عملکرد مرکز امور زنان و خانواده در رابطه با سازمان‌های مردم نهاد اعلام کرد: گرچه این اقدام در راستای راه‌اندازی بانک اطلاعاتی سازمان‌های مردم نهاد قابل توجه است، اما معیار طبقه‌بندی لحاظ شده برای سازمان‌های مردم نهاد(سمن) چندان مشخص نیست.

علاوه بر آن حمایت مالی از طرح‌های ارسالی سمن‌های حوزه زنان و خانواده، چنان کلی است که مشخص نیست در چه سالی، توسط چه سازمانی، برای چه افرادی و… هزینه شده است.

برگزاری نشست‌های آموزشی منطقه‌ای و استانی برای سمن‌ها، یکی دیگر از اقدامات قابل تقدیر مرکز است، اما محدود بودن تنها به دو موضوع در این نشست‌ها، سبب فقدان استفاده از ظرفیت کامل از این زمان‌ها و ظرفیت‌ها شده است.

ایجاد فضای مجازی برای تقویت ارتباط و تعامل سمن‌ها با یکدیگر از دیگر اقدامات شایسته محسوب می‌شود و با این همه تغییرات متعدد در آدرس شبکه اجتماعی سمن‌ها سبب سردرگمی آن شده است، از این رو برخی از پیشنهاد‌ها نیز در راستای ارتقای عملکرد مرکز امور زنان و خانواده در رابطه با سازمان‌های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده ضروری به نظر می‌رسند:

۱ طراحی گویه‌های شفاف‌تر برای ساماندهی موضوع فعالیت سمن‌های حوزه زنان و خانواده

۲ استفاده از ظرفیت سمن‌ها در طرح‌های پژوهشی و راهبردی و شناخت مسائل و چالش‌های پیش روی زنان

۳ تهیه «سند توسعه توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده» در راستای ماده(۲۳۰) برنامه پنجم

با توجه به وظایف محول شده به مرکز امور زنان و خانواده در برنامه چهارم و پنجم توسعه و اعتبارات اختصاص یافته به این مرکز بر اساس «برنامه حمایت از تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی جوانان و زنان» این مرکز اقدام به ساماندهی و توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد زنان و خانواده کرده است که از جمله این اقدامات(با توجه به پاسخ مرکز امور زنان و خانواده) می‌توان موارد زیر را نام برد:

۱ راه‌اندازی بانک اطلاعات سمن‌ها در حوزه زنان و خانواده: هر چند که در گزارش مرکز امور زنان و خانواده اشاره‌ای به اینکه هر کدام از این سمن‌ها از چه تعداد افراد تشکیل شده یا اینکه در حال فعالیت هستند نشده است، معیار طبقه‌بندی لحاظ شده برای سازمان‌های مردم نهاد چندان مشخص نیست.

۲ حمایت مالی از طرح‌های ارسالی سمن‌های حوزه زنان و خانواده: «طرح‌های ذکر شده در گزارش مرکز امور زنان و خانواده چنان کلی است که مشخص نیست در چه سالی، توسط چه سازمانی، برای چه افرادی و… هزینه شده است، هر چند که برای برخی از طرح‌های ذکر شده در گزارش تشکیلات رسمی در کشور وجود دارد.

۳ برگزاری نشست‌های آموزشی منطقه‌ای و استانی از سوی مرکز امور زنان و خانواده برای سمن‌ها: مرکز طی سال‌های ۱۳۸۹ - ۱۳۹۱ تنها دو موضوع «تشریح بن مایه‌های جنبش بیداری و آموزش شبکه اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد» را برای برگزاری نشست‌ها پیگیری کرده است، این در حالی است که سمن‌های زنان و خانواده با مسائل متعددی درباره زنان و خانواده آشنا و درگیرند که جای آن‌ها در نشست‌های فوق خالی است.

۴ ایجاد شبکه اجتماعی سمن‌های حوزه زنان و خانواده: آنچه در این میان قابل توجه است افتتاح سه سامانه شبکه مجازی به فاصله دو سال برای ساماندهی سمن‌های فعال حوزه زنان و خانواده است. این روند به معنای آزمون و خطای مکرر مرکز امور زنان و خانواده در تأسیس سامانه ارتباطی سمن‌های حوزه زنان و خانواده است، اتفاقی که در صورت موفقیت تجربیات قبلی، نیازی به دوباره انجام دادن آن نبود و توان مرکز می‌توانست صرف تقویت و گسترش آن‌ها شود.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز