خبرگزاری کار ایران

رییس شورای ‌اسلامی کار سیمان خاش:

نهاد کارگران سیمان خاش برای حل مشکلات کارخانه مشارکت داده نمی‌شود

نهاد کارگران سیمان خاش برای حل مشکلات کارخانه مشارکت داده نمی‌شود
کد خبر : ۲۰۴۲۹۲

«لازم است تا رویکرد تولیدگرای مدیریت شرکت سیمان خاش که صرفا به تولید توجه دارد تغییر کند و «رویکرد مشارکتی» همکاری با شورای کارگری جایگزین آن شود.»

رییس شورای ‌اسلامی کار سیمان خاش اعلام کرد: کارفرما تاکنون هیچ همکاری با نهاد کارگری این کارخانه جهت برطرف کردن مشکلات صنفی ۳۱۰ کارگر این کارخانه نداشته است.

«صفا کردی» در تشریح مشکلات صنفی کارگران سیمان خاش به ایلنا گفت: ضریب ریالی طرح طبقه‌بندی مشاغل در سیمان خاش بسیار پایین است و اختلافات آشکاری بین حقوق و دستمزد کارگران وجود دارد.

کردی با اشاره به «۲۳ ماه همکاری شورای اسلامی کار با کارفرمای سیمان خاش» خاطر نشان کرد: لازم است تا رویکرد تولیدگرای مدیریت شرکت سیمان خاش که صرفا به تولید توجه دارد تغییر کند و «رویکرد مشارکتی» همکاری با شورای کارگری جایگزین آن شود.

این فعال کارگری با بیان اینکه افرادی با تخصص غیرمرتبط در کارخانه سیمان خاش استخدام شده‌اند، گفت: به کارگیری افرادی غیرمتخصص که مدرک و تجربه کاری آن‌ها با نوع کارشان در کارخانه سنخیتی ندارند نیز از دیگر مشکلات کارگران این کارخانه است.

رییس شورای اسلامی کار سیمان خاش که نمایندگی ۳۱۰ کارگر این کارخانه را بر عهده دارد با بیان مشکلات «صندوق رفاهی کارگران» این کارخانه اظهار داشت: تاکنون هیچ گزارشی از عملکرد مالی صندوق رفاهی کارگران سیمان خاش که از سال ۸۰ با اندوخته‌های ۳ درصدی سهم کارگر و ۴ درصدی سهم کارفرما آغاز به‌کار کرد، به شورای کارگری سیمان خاش ارایه نشده است.

این فعال کارگری با بیان این‌که صندوق باید به‌صورت «هیات امنایی» اداره شود، ادامه داد: درآمد صندوق باید به‌صورت مولد سرمایه به‌نفع کارگر در گردش باشد اما در عمل این صندوق و منافع آن دربست در اختیار مدیریت و افراد نزدیک به این مدار قدرت قرار دارد.

«صفا کردی» در تشریح دیگر مشکل صنفی کارگران گفت: هنوز در زمینه «تامین مسکن کارگران» و یا ایجاد «تعاونی‌های مسکن کارگری» هیچ‌گونه اقدامی صورت نگرفته و آخرین تلاش‌ها در این زمینه، به پرداخت وام ضروری دو میلیون تومانی محدود بوده است.

این فعال کارگری با استناد به ماده ۱۴۹ قانون کار اظهار داشت: ‌در این ماده قانونی کارفرمایان مکلفند با تعاونی‌های مسکن و در صورت عدم وجود این تعاونی‌ها مستقیماً با کارگران فاقد مسکن جهت تأمین‌ خانه‌های شخصی مناسب همکاری کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز