حسین انتظامی:
بسیاری از خبرنگاران و روزنامهنگاران بیمه نیستند
اهالی مطبوعات در ایران باید به یک سازمان نظام صنفی مشخص و قدرتمند همچون ۹ سازمان نظام صنفی دیگر کشور برسند و این سازمان نظام صنفی باید برای اهالی مطبوعات تشکیل شود.
حسین انتظامی(معاون مطبوعاتی) معتقد است: بیمه کردن خبرنگاران توسط دولت با استقلال کار روزنامهنگاری منافات دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با اشاره به وضعیت امروز رسانهها در جهان گفت: امروز الگوی مصرف رسانهای در جهان تغییر کرده و از ۱۰ سال پیش در آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی تیراژ روزنامهها کاهش پیدا کرده و این روند به سایر کشورها نیز کشیده شده است.
وی ادامه داد: تیراژ روزنامههای کشور امروز به زیر یک میلیون رسیده و این آمار اصلا خوب نیست و باید برای رشد آن فکری کرد.
انتظامی با اشاره به نبود امنیت شغلی در کار روزنامه نگاری افزود: براساس بررسیهای ما در چند سال گذشته بیش از ۵۰ درصد روزنامهنگاران حرفهای جذب روابط عمومیها شدهاند البته این کار فی النفسه بد نیست زیرا روزنامهنگاری در همسایگی روابط عمومی است اما کار یک روزنامهنگار نقادی است.
وی با اشاره به اینکه دو مقوله امنیت شغلی و امنیت حرفهای باید مورد توجه قرار بگیرد؛ گفت: گروهی معتقدند که باید مادامالعمر در یک رسانه استخدام شوند تا امنیت شغلی داشته باشند هرچند این نگاه درست است اما گروهی دیگر نیز به امنیت حرفهای توجه دارند و معتقدند چون کارشان را بلد هستند پس این رسانهها هستند که به شغل آنها نیاز دارند.
معاون امور مطبوعاتی با اشاره به وضعیت بیمه اهالی رسانه گفت: بسیاری از خبرنگاران و روزنامهنگاران امروز بیمه نیستند البته دولت تعدادی از آنا را از سر خیرخواهی بیمه کرده است اما این کار راهحل نهایی نیست.
وی ادامه داد: براساس اصل ۴۴ قانون مطبوعات بیمه خبرنگاران توسط دولت با استقلال آنها مغایرت دارد و براساس همین اصل صاحبان رسانهها مکلف هستند که همکاران خود را در تحریریه بیمه کنند.
انتظامی با اشاره به لزوم نظام رتبه بندی در مطبوعات و اهالی رسانه گفت: ما باید به یک هویت صنفی مشخص و یک ثبات در کار برسیم و اهالی مطبوعات در ایران باید به یک سازمان نظام صنفی مشخص و قدرتمند همچون ۹ سازمان نظام صنفی دیگر کشور برسند و این سازمان نظام صنفی باید برای اهالی مطبوعات تشکیل شود.