حسین انتظامی در دیدار با هیئت رسانهای مصر مطرح کرد:
تاکید ویژه دولت بر توسعه دیپلماسی رسانهای
دولتها حق ندارند به بهانه تامین آزادی، نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه بیاعتنا باشند بلکه باید خود را در قبال امنیت شهروندان مسئول دانسته و یکسری قوانین و مقررات حداقلی برای صیانت از فضای اجتماعی جوامع وضع کنند.
ایلنا: معاون مطبواتی وزیر ارشاد با اشاره به تاکید ویژه دولت بر توسعه دیپلماسی رسانهای گفت: دیپلماسی رسانهای به عنوان یکی از شاخصهای اصلی دیپلماسی در عصر حاضر میتواند تاثیرات شگرفی در شناخت متقابل ملتها از یکدیگر داشته باشد.
به گزارش ایلنا، حسین انتظامی(معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) عصر یکشنبه در دیداربا هیئت رسانهای مصر، متشکل از روزنامه نگاران برجسته و مدیران ارشد رسانههای مکتوب این کشور نظیر؛ «الاهرام»، «الجمهوریه»، «اخبار الیوم» و «الیوم السابع»، به تشریح فضای حاکم بر رسانههای کشور و ارائه راه کارهایی برای گسترش روابط و همکاریهای متقابل فرهنگی و رسانهای دو کشور پرداخت.
معاون مطبوعاتی در ابتدا ضمن معرفی اجمالی و بیان وظایف و ماموریتهای اصلی هر یک از ادارات تابعه اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۶۰۰۰ نشریه اعم از سراسری، محلی، عمومی و تخصصی در کشور در حال انتشار است که از این تعداد حدود ۲۰۰ نشریه به صورت روزانه منتشر میشوند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان و نحوه همکاریهای بین المللی معاونت مطبوعاتی، به انعقاد قراردادهای بین المللی بنگاههای مطبوعاتی با سایر رسانههای خارجی و حمایت معاونت مطبوعاتی از این فعالیتها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ دفتر نمایندگی رسانههای خارجی در ایران وجود دارد که تحت حمایت اداره کل رسانههای خارجی مشغول به فعالیت هستند.
انتظامی در پاسخ به سوالی دیگر که به وجود برخی محدودیتهای حاکم بر فعالیتهای رسانهای اشاره داشت، با تاکید بر اینکه دولتها نباید مانع آزادی مردم و مناسبات بین شهروندان باشند، به وجود برخی ناهنجاریهای رسانهای بویژه در فضای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: دولتها حق ندارند به بهانه تامین آزادی، نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه بیاعتنا باشند بلکه باید خود را در قبال امنیت شهروندان مسئول دانسته و یکسری قوانین و مقررات حداقلی برای صیانت از فضای اجتماعی جوامع وضع کنند.
معاون مطبوعاتی با اشاره به اینکه، تبادلات فرهنگی فارغ از چارچوبهای تنگ سیاسی میتواند پیوستگی ملتها را بیشتر کند گفت: امروزه فعالیتهای رسانهای ماند دیگر فعالیتهای فرهنگی، نه دولتها که ملتها را نمایندگی میکنند.
انتظامی همچنین به پپیشینه فرهنگی و تمدن غنی دو کشور اشاره کرد و ضمن تاکید بر جایگاه برتر مصر در بین کشورهای جهان عرب خاطرنشان کرد: امنیت و اقتدار مصر از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند موجب ایستادگی و مقاومت این کشور در مقابل زیاده خواهیهای رژیم صهیونیستی شود.
معاون مطبوعاتی در پایان با اشاره به تمایل دولت و ملت ایران برای گسترش روابط بین دو کشور، برتوسعه و تعمیق همکاریهای رسانهای ایران و مصر تاکید کرد.