اجرای سه پروژه بزرگ ایرانی در عراق
با توجه به این که راهآهن مشترک ایران و عراق باید از فراز رود اروند عبور کند و دو کشور در سالهای گذشته تلاش کردهاند امکان مجددی برای عبور کشتیهای غول پیکر از این رودخانه بزرگ فراهم شود ساخت این راهآهن نیاز به یک پل بزرگ داشت.
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر مسکن و آبادانی عراق ضمن ابراز امیدواری از افزایش همکاریهای دو جانبه عمرانی دو کشور اعلام کرد: ایران سه پروژه بزرگ عمرانی را در عراق خواهد ساخت.
به گزارش ایلنا، عباس آخوندی در دیدار با طارق الخیکانی با اشاره به سفر اخیر خود به عراق اعلام کرد: ایران ساخت پل متحرک، کمربندی حله و راه سازی کربلا را به عنوان سه پروژه اصلی عمرانی خود در عراق پیگیری خواهد کرد.
به گفته وی، این سه پروژه در راستای توافق نامه هایی است که در ماه گذشته بین دو کشور انجام گرفته و بنا است در حوزههای مختلف ادامه پیدا کند.
با توجه به تفاهمات انجام شده بین وزرای ایران و عراق بنا است در آینده ای نزدیک راهآهن دو کشور از دو مسیر عمده به یکدیگر متصل شود. یکی راه مرزی شلمچه که برای اتصال به مرز عراق نیاز به حدود ۴۰ کیلومتر راهآهن جدید وجود دارد وایران مسوولیت تکمیل یکی از بخش های عمده آن را بر عهده گرفته و دیگری مرز خسروی که در ایران تکمیل بوده و نیاز به ایجاد هماهنگیهای لازم با طرف عراقی دارد.
با توجه به این که راهآهن مشترک ایران و عراق باید از فراز رود اروند عبور کند و دو کشور در سالهای گذشته تلاش کردهاند امکان مجددی برای عبور کشتیهای غول پیکر از این رودخانه بزرگ فراهم شود ساخت این راهآهن نیاز به یک پل بزرگ داشت.
این پل که باید به شکل متحرک ساخته شود از سوی مهندسان ایرانی طراحی و اجرا شده و طبق وعده داده شده نزدیک به ۱۸ ماه زمان ساخت آن در صورت تامین سرمایههای مورد نیاز خواهد بود.
با توجه به این که سالانه چند میلیون ایرانی برای حضور در اماکن زیارتی عراق از مرز زمینی دو کشور عبور میکنند وزارت راه و شهرسازی ایران برنامه ریزی کرده است با ساخت یک راهآهن در طول دو تا سه سال آینده بخش عمدهای از این رفت و آمدها را به سمت راهآهن گسیل دهد.
در جریان دیدار آخوندی و الخیکانی همچنین طرف ایرانی ابراز آمادگی کرده که در صورت وجود توافقات لازم و همراهی عراقیها سطح تعاملات عمرانی دو کشور افزایش یافته و تعداد پروژههای زیربنایی که ایران نسبت به ساخت آنها در عراق متعهد شده است افزایش یابد.
البته وزیر راه ایران این افزایش همکاریها را منوط به افزایش مشارکت عراقیها کرده و اعلام کرده است در صورتی که دو طرف بخواهند سطح این تعاملات را افزایش دهند نیاز به حضور عراقیها چه در عرصه سرمایهگذاری و چه در زمینه اجرا و ساخت وجود خواهد داشت.
در جریان سفر چند ماه قبل وزیر حمل و نقل عراق به ایران و پس از آن سفر آخوندی به کشور عراق بنا شد همکاریهای راهی دو کشور در حوزههای راهسازی، ریلی، دریایی، فنی و صدور تجهیزات مهندسی افزایش یافته و به سطح قابل قبولی برسد که اصلی ترین تفاهمات در این زمینه مربوط به اتصال ریلی دو کشور در آینده نزدیک بود.