واکنش معاون آخوندی به اظهارات مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی؛
پاسخ مکتوب بانک مرکزی نظر قطعی است
![پاسخ مکتوب بانک مرکزی نظر قطعی است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/djuiJVksFhpz/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-3nIltEJmYeuFfrGwjohJ9MP_KX6Prp9btVWjPPHRnsv_q8xdh5zv5A,,/248662-251.jpg)
اگر پاسخ قطعی و نهایی بانک مرکزی، مخالفت با درخواست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر افزایش وام فعلی مسکن به ۸۰ میلیون تومان باشد ما به بانک مرکزی میگوییم پیشنهاد شما برای مرتفع شدن این مشکل مردم چیست؟ بانک مرکزی بگوید فردی که حتی درآمد خوبی دارد، چگونه میتواند خانهدار شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی از رونمایی از طرح مسکن اجتماعی در دو هفته آینده که ویژه اقشار فرودست و دهکهای درآمدی اول و دوم جامعه است خبر داد.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مظاهریان درباره اظهارات مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی مبنی بر مخالف با وام ۸۰ میلیونی مسکن در بانک مرکزی گفت: وام مسکن سطح تقاضای خریدار را افزایش میدهد و این سطح تقاضای بالا، تعیینکننده قیمت مسکن در بازار است. در همین زمینه و برای افزایش تقاضا افزایش سقف وام مسکن را تقاضا داده بودیم که یک فرد بتواند حداقل ۵۰ درصد قیمت مسکن را وام بگیرد.
وی اضافه کرد: اما روز گذشته مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد که این بانک با افزایش سقف وام مخالف است؛ هرچند که وی در آن مصاحبه گفته بود نظر رئیس بانک مرکزی میتواند متفاوت باشد که این خود نکته ظریفی است.
مظاهریان ادامه داد: همچنین دو سه هفته قبل از آن، رئیس بانک مرکزی گفته بود به زودی طرح افزایش وام مسکن به ۸۰ میلیون تومان را به شورای پول و اعتبار میفرستیم. بنابراین این اعلام مخالفت، نظر کارشناسی آقای میرمحمدصادقی است و نظر نهایی بانک مرکزی محسوب نمیشود. چون ما درخواست خود را به صورت مکتوب و رسمی به بانک مرکزی اعلام کردیم و آنها هم باید پاسخ خود را به همین شکل بدهند تا آن نظر، به عنوان نظر قطعی بانک مرکزی اعلام شود.
ضمن اینکه از مصاحبه میرمحمدصادقی برمیآید که هنوز تصمیمسازی قطعی درباره این موضوع در بانک مرکزی صورت نگرفته است.
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه مبنای محاسباتی کارشناسان این وزارت این بود که به طور متوسط یک خانه در ایران ۲ و نیم میلیون تومان در هر متر مربع محاسبه میشود(البته در تهران ۴ تا ۴ و نیم میلیون تومان است ولی ما قیمت کشوری را مبنا قرار دادیم) به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: بنابراین یک آپارتمان هشتاد متری را میتوان در کشور با ۲۰۰ میلیون تومان خریداری کرد.
معاون وزیر راه وشهرسازی تأکید کرد: اگر فردی بتواند ۲۰ میلیون تومان آورده داشته و ۸۰ میلیون تومان هم وام بگیرد با ۱۰۰ میلیون تومان میتواند نیمی از هزینه خرید مسکن را تأمین کند. در کشورهای پیشرفته ۸۰ تا ۹۰ درصد قیمت مسکن و حتی برخی کشورها هم تا ۱۱۰ درصد قیمت خانه را که شامل خرید لوازم منزل هم میشود، به مردم وام میدهند.
به گفته مظاهریان، شاخصها و واقعیتهای اقتصادی کشور ما گویای آن است که در ایران میتوان حداکثر تا ۵۰ درصد قیمت مسکن را وام پرداخت کرد که باز هم همین مقدار وام، کمک شایانی به خروج مسکن از رکود میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر پاسخ قطعی و نهایی بانک مرکزی، مخالفت با درخواست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر افزایش وام فعلی مسکن به ۸۰ میلیون تومان باشد ما به بانک مرکزی میگوییم پیشنهاد شما برای مرتفع شدن این مشکل مردم چیست؟ بانک مرکزی بگوید فردی که حتی درآمد خوبی دارد، چگونه میتواند خانهدار شود.
مظاهریان با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی برای اقشار فرودست جامعه، طرح مسکن اجتماعی را دارد تأکید کرد: اما برای طبقه متوسط تحصیلکرده کشور بانک مرکزی پاسخ بدهد که چه پیشنهادی برای خانهدار شدن آنها دارد؟