خبرگزاری کار ایران

فعال سیاسی و نماینده سابق مردم یزد در گفت‌وگو با ایلنا:

مسئول سوءتفاهات جامعه؛ صداوسیماست

مسئول سوءتفاهات جامعه؛ صداوسیماست
کد خبر : ۱۴۹۶۹۱

صداوسیما نتوانسته این فرصت را فراهم بیاورد تا نظرات همه مردم و همه گروه‌ها در جامعه انعکاس یابد / پس از تذکر نماینده دولت به صداوسیما برای انعکاس بی‌طرفانه؛ باز می‌بینیم این رسانه به شورای نظارت بی‌اعتناست و جایگاهی برای آن قائل نیست.

ایلنا: یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از عملکرد صداوسیما تاکید کرد: صداوسیما به عنوان رسانه‌ی ملی و دولتی مدت‌هاست که نقش ملی خود را فراموش کرده است.

علی اکبر اولیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص رفتار و مواضع صداوسیما در قبال دولت گفت: صداوسیما به عنوان رسانه ملی و دولتی مدت‌هاست که نقش ملی خود را فراموش کرده و خود را در اختیار یک جناح و گروه سیاسی قرار داده است و همه دیدگاه‌ها را دربر نمی‌گیرد.

نماینده سابق مردم یزد با اشاره دوران نمایندگی خود در مجلس، خاطرنشان کرد: در مجلس هشتم و زمانی که من نماینده بودم؛ صداوسیما به جای انعکاس نظر هر ۲۹۰ نفر نماینده، فقط با بیست، سی نفر از نمایندگان در یک جناح سیاسی خاص مصاحبه می‌کرد و از انعکاس نظرات مابقی نمایندگان استنکاف می‌ورزید.

وی با اشاره به تذکر نماینده دولت در شورای نظارت بر صداوسیما به رسانه ملی تصریح کرد: متاسفانه پس از تذکر نماینده دولت به صداوسیما و درخواست دولت مبنی بر اینکه این رسانه، بی‌طرفانه به انعکاس اخبار دولت بپردازد، اما باز مشاهده می‌کنیم که صداوسیما به شورا بی‌اعتناست و جایگاهی برای آن قائل نیست.

اولیا ادامه داد: صداوسیما دوست ندارد نقش و جایگاهش مورد واکاوی قرار گیرد و شورای نظارت بر صداوسیما در جایگاه اصلی خویش قرار داشته باشد. بهتر است باتوجه به اختلاف‌نظرها و انتقادهای یکی از اعضای این شورا، صداوسیما میزگردی زنده با حضور کارشناسان و اعضای این شورا برگزار کند تا این مسئله روشن شود و مشخص شود که صداوسیما به چه میزان نقش فراجناحی خویش را عهده‌دار است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اهمیت صداوسیما در قانون اساسی ابراز داشت: صداوسیما از آنجا که انحصاری است و باید مورد نقادی و نظارت جدی قرار گیرد تا کارش را صحیح‌تر و بی‌عیب‌تر انجام دهد، چراکه این رسانه، فقط رسانه یک گروه یا جریان در ایران نیست؛ بلکه این رسانه متعلق به همه ملت ایران است.

وی افزود: اعتقاد دارم اگر سوءتفاهی در جامعه وجود دارد؛ مسوولیت آن برعهده صداوسیماست؛ چراکه صداوسیما نتوانسته است این فرصت را فراهم بیاورد تا نظرات همه مردم و همه گروه‌ها در جامعه انعکاس یابد و این عدم انعکاس، موجب افت و کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود.

عضو فراکسیون خط امام در مجلس هشتم به برنامه مجلس برای اصلاح اساسنامه و قانون صداوسیما اشاره و بیان کرد: گویا مجلس قصد دارد تا قانون اداره صداوسیما را اصلاح کند. امیدوارم اصلاح قانون صداوسیما با مشارکت فکری همه گروه‌ها و صاحب‌نظران صورت بگیرد و اگر این قانون درست اصلاح شود، بسیاری از مشکلات حل می تواند شود.

اولیا در پاسخ به این سوال که آیا تغییر ریاست صداوسیما می‌تواند مشکل صداوسیما را عوض کند؟ گفت: تغییر ریاست می‌تواند موثر باشد؛ ولی باید برای رفع مشکل نگاه سیستماتیک و ساختاری داشته باشیم تا در یک محیط تعاملی اشکالات رفع شود و قائل به شخص نباشیم و سازوکارها طوری باشد تا صداوسیما فراتر از جناح‌ها و اشخاص، به وظیفه خویش عمل کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز