جهانگیری در نشست شورای اداری استان همدان:
هرکس به امید مردم آسیب وارد کند٬ به کشور خیانت کرده است
ما موظف هستیم که از امیدی که مردم به کارآمدی نظام بستهاند پاسداری کنیم و راه این پاسداری فقط سخنرانی نیست بلکه باید گرهها را از زندگی مردم بگشاییم.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت در سیاست خارجی به دنبال تثبیت حقوق هستهای ملت ایران است گفت: ما به هیچ عنوان توافق هستهای بد با گروه ۱ + ۵ را به عدم توافق ترجیح نمیدهیم، بلکه ما به دنبال توافقی هستیم که براساس آن هم تحریمهای ظالمانه لغو شود و هم دستاوردهای هستهای کشورمان حفظ گردد.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در آخرین بخش از سفر ی کروزه خود به استان همدان در جلسه شورای اداری این استان تصریح کرد: دولت در سیاست خارجی در چارچوب برنامههایی که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند، در تلاش است تا ضمن حفاظت و حراست از حقوق هستهای ملت ایران، به طور همزمان تحریمهای ظالمانه را نیز از میان بردارد.
معاون اول رییس جمهور افزود: به نظر میرسد که در این مدت موفق شدهایم این موضوع را در دنیا جا بیاندازیم که با ملت ایران که ملتی متمدن، با فرهنگ، اهل تعامل و گفتگوست٬ نمیتوان با زبان زور و فشار سخن گفت.
جمهوری اسلامی ایران جزیره ثبات در خاور میانه است
وی همچنین با اشاره به جایگاه رفیع کشورمان در سطح منطقه، بر این نکته تاکید کرد که امروز همه پذیرفتهاند که جزیره ثبات در منطقه خاورمیانه جمهوری اسلامی ایران است.
معاون اول رییس جمهور افزود: امروز که گروههای افراطی در منطقه به نام اسلام بدترین اقدامات ضد دینی و ضد اسلامی را انجام میدهند و در تلاش هستند تا راه رژیم صهیونیستی که ترویج اسلام هراسی در جهان است را ادامه دهند، دنیا به این باور رسیده است که کشوری که میتواند این گروههای تکفیری را برسر جایشان بنشاند و آنها را از صحنه خارج کند، جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیری ادامه داد: علیرغم اینکه به ظاهر کشورهایی برای مقابله با داعش دور هم جمع شده و ائتلاف تشکیل دادهاند، اما یک حقیقت و اعتراف نانوشته وجود دارد و آن اینکه فقط ایران قادر است گروه داعش را از صحنه کنار بزند.
معاون اول رییسجمهور در ادامه به تشریح شرایط نابسامان اقتصادی و سیاسی کشور در بدو آغاز به کار دولت تدبیر و امید پرداخت و با اشاره به امیدی که مردم به دولت یازدهم بستهاند٬ اظهار داشت: ما موظف هستیم که از امیدی که مردم به کارآمدی نظام بستهاند پاسداری کنیم و راه این پاسداری فقط سخنرانی نیست بلکه باید گرهها را از زندگی مردم بگشاییم.
انسجام داخلی نمایشگر اقتدار ایران است
جهانگیری با بیان اینکه دولت علاقهمند است که همه نیروهای انقلاب و همه مدیران توانمند کشور در صحنه حضور داشته باشند تصریح کرد: معتقد هستیم برای پیشرفت کشور باید از همه توانمندیها استفاده شود و هیچ مدیر توانمندی نباید به بهانه تعلق به یک جناج سیاسی از صحنه حذف شود.
وی افزود: شرایط باید به گونهای باشد که بداخلاقیها کنار گذاشته شود و همه نیروهایی که علاقمند به نظام و ایران هستند، احساس کنند که فرصت خدمت برایشان فراهم شده است.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: در دوران سختیها آنچه اقتدار ایران را بیرون از مرزها نشان میدهد و آنچه نمایشگر اقتدار ایران است، انسجام داخلی است و این انسجام درونی در حقیقت بزرگترین صفحه نمایش اقتدار کشور در مقابل دشمنان است.
هر کس بخواهد به امید مردم آسیب برساند، قصد خیانت دارد
جهانگیری خاطر نشان کرد: شرایط کشور در بخش اقتصادی قدری متفاوت است و از ابتدای کار دولت یازدهم دو مشکل اساسی وجود داشت که یکی تورم و دیگری رکود اقتصادی بود که با سیاستهای اتخاذ شده بخش زیادی از این مشکلات تحت کنترل قرار گرفت.
وی تصریح کرد: البته در حل مشکلات و بازگشت آرامش به فضای اقتصادی کشور، آنچه مهمتر از سیاستگذاریها بود، امیدی بود که در دل مردم ایجاد شد و توانست تا حد زیادی آرامش را به کشور بازگرداند.
معاون اول رییس جمهور گفت: هرکس امروز بخواهد به امیدی که در بین مردم ایجاد شده آسیبی وارد کند٬ یقیناً قصد خیانت به کشور را دارد.
جهانگیری در ادامه از پایبندی دولت به انضباط مالی به عنوان عاملی برای مهار تورم و مقابله با رکود یاد کرد و افزود: دولت متعهد شد که از منابع بانک مرکزی که در حقیقت به مردم تعلق دارد سوءاستفاده نکند و این امر باعثشد که پایه پولی کشور افزایش پیدا نکند.
وی با اشاره به توفیقات حاصل شده در کاهش نرخ تورم اظهار امیدواری کرد تا پایان سال وضعیت تورم وضعیتی مطلوبتر شود و در سال ۹۵ بتوانیم شاهد نرخ تک رقمی در تورم باشیم.
انتظار داریم مجلس موارد کلیدی لایحه خروج از رکود را تصویب کند
معاون اول رییس جمهور همچنین از برنامه ریزی و سیاست گذاری دولت برای خروج از رکود اقتصادی، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خبر داد وافزود: دولت مجموعه سیاستهایی را نیز برای تصویب در قالب یک لایحه به مجلس شورای اسلامی فرستاده که خوشبختانه این لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفته است و انتظار دولت از نمایندگان این است که موارد کلیدی لایحه را که در برون رفت از رکود، رشد سرمایه گذاری، رفع موانع دستگاههای اجرایی و بهبود معیشت مردم موثر است به تصویب برسانند.
جهانگیری دربخش دیگری از سخنان خود از کاهش قیمت جهانی نفت بعنوان یک توطئه سیاسی جدی توسط برخی کشورها نام برد و گفت: به هیچ عنوان پذیرفته نیست که کاهش ناگهانی بهای نفت یک موضوع اقتصادی و مبتنی بر عرضه و تقاضا باشد.
وی افزود: وقتی بهای نفت از حدود ۱۱۰ دلار یکباره به کمتر از ۷۰ دلار کاهش پیدا میکند، یعنی توطئه بزرگی در دنیا شکل گرفته و برخی معتقدند که این توطئه علیه روسیه و عدهای بر این باورند که علیه ایران است.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه کشورهای منطقه نباید باعثتیرگی روابط شوند تصریح کرد: ملت ایران اینگونه رفتارها را فراموش نمیکند و مشارکت کشورهای منطقه در اینگونه اقدامات را به خاطر خواهند سپرد.
اگر قیمت نفت ۴۰ دلار هم بشود، باز کشور را خوب اداره خواهیم کرد
دکتر جهانگیری تاکید کرد حتی اگر بهای نفت به ۴۰ دلار هم برسد ما مصمم هستیم با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و با برنامه ریزیهای دقیق، باز هم کشور را به خوبی اداره کنیم و زمینههای خروج از رکود و رونق اقتصادی را فراهم سازیم.
جهانگیری با تاکید براینکه مدیران کشور باید خود را برای شرایط سخت آماده کنند و برای خدمت گذاری و حل مشکلات مردم وقت بگذارند گفت: مدیران مسئولیت حل مشکلات مردم را بر عهده دارند و از ایشان انتظار داریم که از اتخاذ تصمیمات مهم هراس نداشته باشند.
وی با اشاره به رویکرد دولت تدبیر و امید در حمایت از بخش خصوصی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی ما تا کنون دولتی را تجربه نکرده که دولتمردان آن تا این حد به حضور و نقش آفرینی بخش خصوصی باور و اعتقاد واقعی داشته باشند.
وی افزود: دولت علاوه بر بخش خصوصی از شرکتهای سرمایه گذاری نیز انتظار دارد به صحنه بیایند و بیش از آنکه به منافع خود فکر کنند به خاطر شرایط کشور، منابع خود را به صحنه بیاورند که اگر این اتفاق رخ دهد و شرکتهای سرمایه گذاری بزرگ وارد عمل شوند، بیتردید کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت جبران خواهد شد.
جهانگیری همچنین به اهتمام دولت تدبیر و امید برای اجرای واقعی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: از زمانی که این سیاستها ازسوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده و هنوز یک سال از آن نگذشته، جلسات متعددی در سطح معاون اول رییس جمهور، وزرا و جلسات بیشتری نیز در داخل دستگاههای اجرایی تشکیل شده تا روشهای اجرای این سیاستها بررسی شود و سیاستهای اقتصاد مقاومتی به سرنوشت سیاستهای کلی گذشته همچون اصل ۴۴ قانون اساسی مبتلا نشود.
جهانگیری ادامه داد: دولت برای اقتصاد مقاومتی سیاستهای متعددی تعیین کرده و با مشخص نمودن اهداف و برنامههای عملیاتی برای هر دستگاه اجرایی وظایفی تعیین شده و امروز هر وزارتخانه برنامه منسجمی در اختیار دارد و میداند که باید برای اجرای اقتصاد مقاومتی چه اقداماتی را در چه بازه زمانی انجام دهد.
بازی کردن دولت با نرخ ارز اتهامی غیر واقعی است
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سخنان برخی افراد مبنی بر اینکه دولت با نرخ ارز بازی میکند، این سخن را اتهامی غیرواقعی و نادرست عنوان کرد و گفت: دولت به هیچ وجه با نرخ ارز بازی نکرده بلکه ثبات نرخ ارز را یک دستاورد بزرگ و برهم زدن آن را خیانتی بزرگ قلمداد میکند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید برای ایجاد ثبات در بازار ارز و حذف نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی در ابتدای آغاز به کار خود افزود: در دولت گذشته ۲۲ میلیارد دلار ارز این کشور را به بهانه کاهش نرخ ارز بردند و در دبی و استانبول فروختند.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: البته تغییر نرخ ارز تا حدود ۷ الی ۸ درصد که لازمه تنظیم اقتصاد کشور است، امری قابل قبول است اما سیاست اصلی دولت این است که نرخ ارز دولتی را به نرخ بازار آزاد نزدیک کند که البته این کار نیازمند شرایطی است و هنوز زمان آن فرا نرسیده است.
معاون اول رییس جمهور یکی از انتظارات دولت از بخش خصوصی را کمک برای اجرای طرحهای عمرانی نیمه تمام دانست و با بیان اینکه طرحهای عمرانی مصوب و نیمه تمام گذشته اگر بخواهد با بودجههای فعلی اجرا شود نیازمند صرف ۲۰ الی ۳۰ سال زمان است، تاکید کرد: انتظار دولت این است که بخش خصوصی به میدان بیاید و طرحهای نیمه تمام را اجرا کند و در مقابل دولت از آنها خرید خدمت خواهد کرد.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود به استان همدان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه از نظر دولت استان همدان یکی از مهمترین استانها و نگینی برای ایران است گفت: همدان پایتخت تمدن تاریخی و فرهنگی ایران است و مردمانی انقلابی و خانوادههای بزرگ شهید و آزمون پس داده در این استان زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه استان همدان از مشکلاتی نظیر خشکسالی رنج میبرند گفت: خشکسالی امروز تقریباً گریبانگیر همه کشور شده و باید برای حل این مشکل برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم که استفاده از آبیاریهای مدرن یکی از برنامههای دولت برای حل مشکل خشکسالی است.
جهانگیری اضافه کرد دولت در سال ۹۳ هزار میلیارد تومان برای این منظور اختصاص داده و هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای سال ۹۴ در نظر گرفته شده و دولت مصمم است با استفاده از تکمیل سدها، اصلاح روشهای آبیاری و آبخوان داری مشکلات آب کشاورزی را حل کرده و آبرسانی به شهرها و روستاها را نیز در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
وی با اشاره به سخنان استاندار همدان مبنی بر دو نیاز اساسی استان یعنی آب و راه آهن خاطرنشان کرد: تکمیل طرحهای آبرسانی در همدان کاری لازم و مهم است و راه آهن این استان نیز باید جزو اولویتها قرار بگیرد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیتهای فراوان گردشگری استان همدان از استاندار خواست با رییس سازمان میراثفرهنگی جلساتی برگزار و نسبت به فعال نمودن بیشتر این پتانسیل بزرگ در استان اقدام کنند.
جهانگیری قابلیت توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی را از دیگر ظرفیتهای استان همدان برشمرد و گفت: استان همدان استانی مملو از ظرفیتهای کشاورزی است و در برخی محصولات از رتبههای نخست کشور محسوب میشود و میتواند با توسعه صنایع تبدیلی گام موثری در کسب ارزش افزوده بردارد.
در این نشست یکی از نمایندگان مردم استان همدان در مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات و دیدگاههای خود و سایر نمایندگان این استان پرداخت و ضمن قدردانی از عملکرد دولت، پیشنهاداتی را مطرح کرد.
نماینده بخش خصوصی در استان همدان نیز در سخنانی از رویکرد دولت در حمایت از بخش خصوصی قدردانی کرد و گفت: عملکرد دولت در این مدت گویای این واقعیت است که دولت بدنبال رابطهای منطقی و مستحکم با بخش خصوصی است.
مدیرعامل آب استان همدان هم ضمن تشریح مشکل کمبود آب استان، پروژهها و طرحهای آبرسانی استان را معرفی و منابع لازم برای تکمیل و اجرای این طرحها را بیان کرد.
در این جلسه پس از سخنان استاندار همدان و جمع بندی مطالب مرتبط با استان، وزرای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز هر یک به بیان نظرات و تشریح برنامههای خود برای استان همدان پرداختند.