خبرگزاری کار ایران

رئیس جمهور در جمع مدیران وزارت دفاع: / مشروح /

نیروهای مسلح ما باید بازدارنده باشند / دفاع از منافع ملی بر عهده یک ارگان نیست

نیروهای مسلح ما باید بازدارنده باشند / دفاع از منافع ملی بر عهده یک ارگان نیست
کد خبر : ۱۴۹۶۷۰

امنیت به عنوان بزرگترین پایه برای حیات، آرامش جامعه و برای توسعه کشور است و بدون امنیت هیچ حرکت مهمی در جامعه تقریبا امکان‌پذیر نیست و اگر امکان‌پذیر هم باشد با هزینه‌های بسیار گزافی صورت می‌گیرد. / نیروهای مسلح باید بدون دغدغه برای نیازهای ضروری‌شان دغدغه‌خاطر نداشته باشند / باید نیروهای مسلح به گونه‌ای باشند که فکر، نقشه و کردار دشمن را عوض کنند که ما اسم آن را بازدارندگی می‌گوییم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح ما باید بازدارنده باشند و کاری بکنند که تهدیدات دشمن عملی نشود، تصریح کرد: دفاع از اهداف و منافع ملی بر عهده یک ارگان نیست و باید همه افراد و ارگان‌ها دست به دست هم بدهیم و از منافع ملی دفاع کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی رئیس جمهور که صبح امروز در جمع مدیران وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح در حال سخنرانی است، گفت: امنیت به عنوان بزرگترین پایه برای حیات، آرامش جامعه و برای توسعه کشور است و بدون امنیت هیچ حرکت مهمی در جامعه تقریبا امکان‌پذیر نیست و اگر امکان‌پذیر هم باشد با هزینه‌های بسیار گزافی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امنیت به معنای آن است که مردم نسبت به تهدیدات احتمالی دغدغه خاطر نداشته باشند، اظهار داشت: مردم باید احساس آرامش بکنند و این احساس را داشته باشند که مجموعه مدیریت کشور می‌تواند به خوبی از منافع ملی و ارزش‌های دینی و ملی و از حقوق مردم، استقلال کشور، وحدت ملی و تمامیت ارضی به خوبی دفاع کند.

روحانی افزود: در امر نیروهای مسلح دو ستون وجود دارد؛ یک ستون وظیفه دفاع را بر عهده دارد و وظیفه‌اش پشتیبانی است و ستون دیگر وظیفه دفاع را برعهده دارد و وظیفه‌اش صف است و به عبارت دیگر می‌توان تقسیم‌بندی جبهه و پشت جبهه را داشت.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه یک ارگان نیاز است که از قوای کشور پشتیبانی کند، خاطر نشان کرد: به معنایی نیروهای مسلح باید بدون دغدغه برای نیازهای ضروری‌شان دغدغه‌خاطر نداشته باشند و دستگاهی که این وظیفه را برعهده دارند وزارت دفاع است.

روحانی با تاکید بر اینکه دفاع از اهداف و منافع ملی بر عهده یک ارگان نیست، ابراز داشت: باید همه افراد و ارگان‌ها دست به دست هم بدهیم و از منافع ملی دفاع کنیم دیپلماسی ما و وزرات خارجه ما که تلاش می‌کند از منافع ملی و حقوق مردم ما صیانت کند هم سربازان ملی ما هستند.

رئیس دولت یازدهم ادامه داد: تمام بخش‌های فرهنگی هم این وظیفه را برعهده دارند آنها هم باید انگیزه لازم را به رزمندگان ما بدهند، اگر محیط فرهنگی ما ناسالم باشد بر نیروهای مسلح، خانواده و فرزندان آنها هم اثر می‌گذارد. این خانواده نیروهای مسلح است که به آنها روحیه می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: همه جامعه به هم متصل هستند اگر عالمان، اندیشمندان، فرهیختگان و فیلم‌سازان ما و همه کسانی که در عالم هنر کار می‌کنند انگیزه لازم را ندهد، انگیزه دفاع از بین می‌رود و باید بگویم وفاق برعهده همه ماست.

رئیس شورای عالی امنیت ملی در خصوص عملی کردن تهدیدات دشمنان اذعان داشت: اگر دشمن تهدیدش را عملی کند صف مقدم برای دفاع از کشور نیروهای مسلح هستند اما باید نیروهای مسلح به گونه‌ای باشند که فکر، نقشه و کردار دشمن را عوض کنند که ما اسم آن را بازدارندگی می‌گوییم.

روحانی تاکید کرد: نیروهای مسلح ما باید بازدارنده باشند و کاری بکنند که تهدیدات دشمن عملی نشود.

حجه الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران وزارت دفاع طی سخنانی با بیان اینکه صدام هم در مورد به تجاوز به ایران و هم کویت و هم ملت خویش دچار اشتباه ‌محاسباتی شد، ‌ اظهار داشت: ‌ ما باید در قدم اول بازدارندگی را به وجود بیاوریم که یک بخش آن تجهیزات است. رئیس‌جمهور با اشاره به سخن پیامبر در خصوص «رمی» به معنی چیزی که پرتاب می‌شود؛ تیر اندازی و چیز‌هایی مشابه آن نظیر موشک وحتی پدافند هوایی و پهباد‌ها را نوعی رمی نامید و گفت: وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح می‌خواهند نیروهای مسلح را تجهیز کنند که این تجهیزات بسیار تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه تجهیزات هم در سرعت زمانی و هم برد از اهمیت بسیاری برخوردار است، خاطر‌نشان کرد: ما به دلیل قدرت بالایی که در ابتدای شروع جنگ داشتیم برای مثال وقتی هواپیماهای اف۱۴ از زمین بلند می‌شدند؛ عراقی‌ها پا به فرار می‌گذاشتند، در نتیجه بعد زمان و دقت بسیار تعیین کننده است.

روحانی در ادامه با یادی از شهید تهرانی؛ و از قول وی افزود: این خیلی مهم است که ما چه سلاحی تولید کنیم و دارای چه بعد و چه دقتی باشد و چه توانمندی برای دفاع از خودش داشته باشد و همچنین مدافع خوبی از خودش باشد.

وی گفت: از تجهیزات مهم‌تر نیروی انسانی است؛ و در جنگ تجهیزات پیروز نمی‌شوند، ولی آنچه ما را پیروز می‌کند نیروی انسانی است.

رئیس‌جمهور خاطر‌نشان کرد: آن نیروی انسانی آموزش دیده و با روحیه و دارای انگیزه الهی که ما تجهیزات لازم را در اختیار او می‌گذاریم؛ بسیار نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت.

وی در ادامه گفت: حضور و پشتیبانی مردم؛ همبستگی و اتحاد اصول مهم در بازدارندگی است. چنانچه اگر مردم از نیروی مسلح جدا باشند آن نیروی مسلح؛ نیروی مسلح پیروزی نیست در نتیجه ما باید ملت و امتی در کنار هم باشیم.

حجه الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران وزارت دفاع با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح باید تکیه‌گاه مردم باشند؛ ‌ گفت: ‌مردم باید احساس کنند که اگر روزی خطری آن‌ها را تهدید کنند نیروهای مسلح می‌توانند از آن‌ها پشتیبانی کنند. آنچنان که وقتی مردم با حوادثطبیعی نظیر سیل و زلزله روبرو می‌شود، ‌ ارتش و نیروهای مسلح به کمک آن‌ها می‌آیند، در نتیجه این‌ها در زمان صلح نیز از توانشان استفاده می‌کنند. رئیس‌جمهور ‌گفت: آنچه که دشمن را می‌هراسند این است که مردم و نیروهای مسلح هر دو در کنار یکدیگر باشند؛ و در مرحله بعد یک فرمانده معنوی و عادل مورد اعتماد جامعه و مردم است.

وی در ادامه خاطر‌نشان کرد: در زمان ۸ سال دفاع مقدس آنچه که مردم را دلگرم می‌کرد دستور امام بود و امام اگر چه یک نظامی نبود؛ اما یک شخصیت والا و مورد‌ اعتماد همه بود‌. چنانچه وقتی که امام گفت؛ حصر آبادان باید شکسته شود. مردم این را باور کردند؛ چرا که می‌دانستند اگر امام حرفی می‌زند انگیزه مادی و شخصی ندارد؛ و تنها برای رضای خدا و انجام وظیفه است.

روحانی تصریح کرد: امروز بعد از ارتحال امام خوشبختانه فرد صالحی جای او را گرفته که نیروهای مسلح و مردم ما همین اعتماد را به وی دارند.

رئیس‌جمهور گفت‌: ‌ امروز بحمدالله نیروی انسانی؛ مردم در صحنه؛ تجهیزاتی که روز به روز دارد بهتر می‌شود و فرماندهی نیروهای مسلح همه در کنار هم قرار گرفتند و بازدارندگی به وجود‌آمده است، اما آنچه از همه این‌ها مهم‌تر است نوع رفتار ماست.

وی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای تنش‌زدایی و اعتماد‌سازی با دنیا است‌؛ ‌اظهار‌داشت: جمهوری اسلامی خواهان ادامه تنش با دیگران نیست و این نه اینکه تاکتیکی و شعار باشد؛ ‌بلکه به دنبال ساخت اعتماد با همه به ویژه با همسایگان خود است و شرط آن این است که دنیا بداند ما روی عزت و استقلال و منافع ملی و ارزش‌هایمان معامله نمی‌کنیم؛ چرا که این‌ها خط قرمزهای ماست.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنرانی خود در جمع مدیران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه خط قرمزهای ما استقلال، آزادی، ‌منافع ملی و حفظ ارزشهاست، اظهار کرد: حاضریم با همه حرف بزنیم و با موضع برابر صحبت کنیم. این خط مشی ماست و خودش بازدارنده است. وی افزود: وقتی که نسبت به کشورهای دیگر نوعی اعمال سیاست می‌کنیم که فکر می‌کند هر لحظه می‌خواهیم به او ضربه بزنیم؛ در این میان با شلیک یک گلوله همه‌چیز بهم می‌ریزد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ما با همه کشورهای جهان به فکر منافع مشترک هستیم و آنقدر هم این منافع زیاد است که اگر مشکلی هم باشد باید صحبت و دوستی حل شود و این اساس سیاست خارجی ماست.

روحانی خطاب به مدیران وزارت دفاع گفت: ما در نیروهای مسلح و درمیدان رزم چند خط قرمز داریم؛ اول اینکه به دنبال تهاجم به هیچ کشوری نیستیم. در این سی وپنج سال روزهای سختی با همسایه‌ها داشته‌ایم اما هیچگاه به آن‌ها تهاجم نکرده‌ایم. ما چشم طمع به سرزمین و ثروت دیگران نداریم، ما یک کشور مسلمان، انقلابی، عاشق پیامبر(ص) و تابع قرآن هستیم.

وی با بیان اینکه ایران هیچگاه به دنبال سلاح کشتار جمعی نیست، ابراز داشت: اینکه ما سلاح کشتار جمعی نمی‌سازیم نه به خاطر این است که فلان کنوانسیون و تعهد نامه را امضا کرده‌ایم وحتی اگر هیچ کدام از این معاهد نامه‌ها هم نبود فقه واصول ما می‌گوید نباید به دنبال سلاح کشتار جمعی باشیم.

رئیس‌جمهور در ادامه عنوان کرد: اگر به دنبال سلاح کشتار جمعی بودیم می‌رفتیم و سلاحهای هسته‌ای و میکروبی می‌ساختیم، زیرا ساخت آن‌ها هم بسیار راحت‌تر است و همه دیدند که در جنگ تحمیلی زمانی که به ما حمله شیمیایی شد ما آن زمان هم به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبودیم.

روحانی اصول اخلاقی را نیز یکی از خط قرمز‌ها دانست و اظهار کرد: برخورد ما با اسرا احترام آمیز است و در مقابل متجاوز شرافتمندانه برخورد کردیم. زمانی که عراق چندین بار شهرهای ما را بمباران کرد امام نگذاشتند که برخورد تلافی جویانه انجام شود تا با اصرار برخی از فرماندهان پذیرفتند که این اقدام انجام شود اما ۴۸ ساعت پیش از حمله باید به آن شهری که به آن حمله می‌شد باید خبر می‌دادند.

رئیس جمهور در ادامه دیدار خود با مدیران وزارت دفاع بازسازی تجهیزات را ضروری دانست و گفت: باید تسلیحات خودرا به خوبی نگه داریم تجهیزاتی داریم که مربوط به ۵۰ یا ۶۰ سال پیش است و از آن‌ها به خوبی محافظت کرده‌ایم و این کار جزء وظایف نیروهای مسلح به ویژه وزارت دفاع است.

وی افزود: استفاده از دانش‌های نو بنیان باید در وزارت دفاع گسترش یابد و این جزو وظایف شماست و درهمه این مسائل و در زمینه فن آوری‌های مختلف باید آمادگی خودرا نگه داریم.

روحانی ایجاد اولویت برای وزارت دفاع را بحثی اساسی خواند و گفت: مشخص کردن اولویت بسیار مهم است و باید در نیروهای مسلح و وزارت دفاع این اولویت‌ها مشخص شود.

رئیس جمهور ادامه داد: مسئله خدمت نیروهای مسلح اگر باروندی که تاکنون بوده است در‌‌ همان مقطع چشم انداز بیست ساله به نقطه‌ای می‌رسد که هرچقد هم درآمدشان باشد باید صرف حقوق کارکنانش باشد.

وی افزود: اگر پادگانهایی که نیروهای مسلح در درون شهر دارند به خارج از شهر بروند با چنین کاری هم می‌توانند تاسیسات جدیدی بسازند و هم در آمد جدیدی از محل فروش آن‌ها حاصل شود، این کار هم به نفع شماست و هم به نفع مردم.

روحانی با بیان اینکه در زمان صلح وزارت دفاع باید به کشور کمک کند، گفت: یکی از مشکلاتی که می‌توان با کمک شما حل شود آلودگی هوا ست. می‌توان موتور سیکلت‌ها و حتی خودور‌ها را برقی کرد و وزارت دفاع می‌تواند این کار را انجام دهد.

رئیس جمهو‌ر در پایان با بیان اینکه دیپلماسی دفاعی مسئله بسیار مهمی است؛ اظهار کرد: زمانی که وزیر دفاع و یا هیات نظامی به کشور دیگری سفر می‌کند این نشان از روابط خوب و استراتژیک بین آن دوکشور است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز