نوبخت در دانشگاه عالی دفاع ملی مطرح کرد؛
نقش سیاست رهبری، بردباری ملت و زیرکی تیم مذاکرهکننده در توافقات اخیر
دانشگاه عالی دفاع ملی باید همراه با سایر نهادها که معاونت برنامه ریزی دولت کمک کند تا بتوانیم آن چیزی را که مقام معظم رهبری در نظر دارند فراهم کنیم.
سخنگوی دولت گفت: هنرمندی و سیاست مقام معظم رهبری، بردباری و موقعیت شناسی ملت فهیم ایران و زیرکی تیم مذاکره کننده در موفقیت توافقات اخیر نقش اساسی را داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در همایش همکاری علمی دولت با دانشگاه عالی دفاع ملی با تبریک تقارن هفته بسیج و دستاورد بزرگ مذاکرات هسته ای اظهار داشت: شهادت می دهم و با اعتقاد می گویم دانشگاه دفاع ملی حقیقتاً در جایگاهی که برای آن برنامه ریزی شده است قرار دارد.
وی با بیان این که در سال سوم برنامه پنجم توسعه قرار داریم، گفت: پس از قانون اساسی سند توسعه افق سال ۱۴۰۴ بالاترین سندی است که باید در دستور کار دستگاهها قرار گیرد. در۸ سال گذشته از نظر زمانی به این افق نزدیک شدیم اما این که چه قدر توانسته ایم به دستاوردهای آن برسیم موضوع بحثامروز ما نیست.
وی افزود: از سال ۸۸ که ابتدای برنامه پنجم توسعه بود رهبر معظم انقلاب دستور تبین الگوی اسلامی _ ایرانی پیشرفت را ارائه کردند. امیدواریم معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری همراه با دانشگاهها و مراکزی که فرایند تهیه این الگو را بر عهده دارند، بتوانند با هم هماهنگ شوند و به زودی این الگو عملی شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص طراحی الگوی اسلام ایرانی پیشرفت خاطر نشان کرد: دانشگاه عالی دفاع ملی باید همراه با سایر نهادها که معاونت برنامه ریزی دولت کمک کند تا بتوانیم آن چیزی را که مقام معظم رهبری در نظر دارند فراهم کنیم.
نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت دارای چه مختصات و ویژگی هایی است اظهار کرد: در بیانات مقام معظم رهبری اشاره شده که هر سه قوا با یکدیگر به طراحی و ارائه یک الگو بپردازند و ایشان بارها در دانشگاهها و مجامع علمی به آن تاکید کرده اند اما متاسفانه به میزان کافی به آن بها داده نشده و اگر هم هست بسیار ضعیف است.
وی ادامه داد: اقتصاد در این الگو باید نهادینه شود. اما با توجه به این که ۱۲ تا ۱۳ مکتب اصلی اقتصادی موجود است باید بدانیم که به کدام از آنها باید پرداخته شود.
نوبخت در ادامه با اشاره به نقش دولت در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطر نشان کرد: می توان دخالت و برنامه ریزی و توانایی دولت در این برنامه را به طور دقیق ارائه داد. اما سوال دیگری که مطرح می شود این است که فرهنگ و اخلاق در این میان چه نقشی دارند؟
وی ادامه داد: با پاسخ دادن به این سوالها می توان چنین الگویی را طراحی کرد؛ امروز به شما دانشجویان اساتید و محققان دانشگاه د فاع ملی می گویم که علاوه بر این سوالها تحقیق کنید که چه معیارهای دیگری باید در نظر داشته باشیم.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در طراحی این الگو سه مرحله مورد نظر بوده است؛ ابتدا جمع آوری اطلاعات سپس تحلیل و تبیین آنها و در پایان ارائه استراتژی مورد نظر قرار گرفته است.
نوبخت در تشریح چگونگی جمع آوری اطلاعات اظهار داشت: از روشهای کتابخانه ایی و نظریات علمی می توان اطلاعات اولیه را جمع آوری کرد و سپس به مراحل دیگر این پروژه پرداخت. برنامه های گذشته توسعه ایران از برنامه اول تا برنامه پنجم که هم اکنون در آن قرار داریم، مورد مطالعه قرار گرفت و نقاط ضعف و قوت آنها بررسی شد.
سخنگوی با توجه به مکاتب موجود برای رسیدن به توسعه یافته گی، گفت: در غرب مکتب پیشرفت با توجه به پیشرفت انسان در نظر گرفته شده است در ایران نیز برای رسیدن به پیشرفت چنین مکتبی را دنبال می کنیم اما تفاوت بین این دو بسیار زیاد است و ما بر اساس قانون اساسی و اسناد فرادستی موجود الگوی خود را طراحی می کنیم. چراکه رسیدن به پیشرفت مطلوب در سند چشم انداز ۲۰ ساله در همه عرصه ها از جمله سیاسی، امنیتی و دفاعی در آن گنجانده شده است.
نوبخت با خطاب قرار دادن دانشجویان و اساتید دانشگاه دفاع ملی تصریح کرد: شما برای برنامه ریزی در بخش دفاعی و امنیتی در جهت رسیدن به پیشرفت باید به کمک معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری بشتابید تا با توجه به اصول مورد نظر در الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت به مطالعه در خصوص آن بپردازیم.
وی در پایان سه مولفه را در رسیدن به توافق در مذاکرات هسته ای برشمرد و اذعان داشت: هنرمندی و سیاست مقام معظم رهبری در این پیروزی بسیار نقش داشت. همچنین بردباری و موقعیت شناسی ملت فهیم ایران از دیگر مولفه های رسیدن به این توافق بود.
نوبخت ادامه داد: تدبیر و زیرکی تیم مذاکره کننده نیز بسیار مهم و حیاتی بود که در مسیر مولفه های اسلامی و ایرانی چنین بستری فراهم شد.
وی خطاب به محققین دانشگاه عالی دفاع ملی ابراز کرد: با توجه به شرایط کنونی، دولت از شما می خواهد که سه راهبرد را برای اداره کشور طراحی کنید. نخست تحلیل اینکه اگر شرایط کشور به همین منوال باشد و تغییری در تحلیل ها و شرایط اقتصادی و سیاسی نداشته باشیم، آیا ادامه همین روند دولت صحیح است یا خیر؟
سخنگوی دولت ادامه داد: در دومین راهبرد بررسی کنید که اگر شرایط تغییر کرد و تحریم ها افزایش پیدا کند، سیاست دولت در ادامه راه مقاومت چه خواهد بود؟ همچنین با توجه به فضای کنونی اگر شرایط تغییر کند و در ماه های آینده در تحریم ها شاهد کاهش باشیم دولت باید با آن چگونه برخورد کند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ابراز کرد: در گذشته شاهد بودیم که در آمدهای کلان چگونه موجب چنین رشد منفی بود و برای این که دوباره شاهد چنین امری نباشیم، از شما می خواهم که راهبردی مناسب برای دولت در این زمینه تبین کنید.