با حضور معاون برنامهریزی میراث فرهنگی؛
طرح جامع ساماندهی سازههای آبی ـ تاریخی خوزستان بررسی شد
طرح جامع ساماندهی سازههای آبی تاریخی خوزستان، با حضور معاون برنامهریزی میراث فرهنگی و مدیرکل میراث فرهنگی استان، برگزار شد.
به گزارش ایلنا از خوزستان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، نشست مدیریت طرح جامع سازههای آبی ـ تاریخی و طراحی مسیرهای گردشگری استان، با حضور معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری این اداره کل، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، مدیر گردشگری و مهندسی عمومی سازمان آب و برق استان و همچنین اعضای دفتر گنجینه آب این سازمان، در محل اداره کل میراث فرهنگی استان برگزار شد.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی در این جلسه اظهار داشت: بر اساس تفاهمنامهای که میان وزارت نیرو و وزارت میراث فرهنگی منعقد شده، طرح جامع ساماندهی مدیریت سازههای آبی و تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.
نبهانی: رسالت سازمان آب و برق خوزستان، سازماندهی سازههای مرتبط با آب و مسیلها است. بر همین اساس موضوع در دستور کار این سازمان قرار گرفت و با هماهنگی معاونتهای مختلف اداره کل میراث فرهنگی، مطالعات پیرامونی مشخص کردند مسیرهای گردشگری، ایجاد و شناسایی جاذبهها با رویکرد تاریخی و تفریحی در این طرح انجام شده است.
او بابیان اینکه در فاز اول این طرح ۵۵۰ سازه آبی تاریخی و در فاز دوم نیز حدود ۲۵۰ سازه شناسایی شدند افزود: سازههای شناسایی شده شامل آبانبار، آسیاب بادی، قنات، مسیل و چند عنوان دیگر هستند که پرونده اولیه برای تبدیل آنها به پرونده ثبتی در حوزه آبی و تاریخی تشکیل شده است.
این مقام فرهنگی تصریح کرد: در این طرح، شش مسیر گردشگری نیز شناسایی و بررسی شده است که پراکندگی این مسیرها شامل کل استان هستند و ازجمله آنها میتوان به مسیرهایی در لالی، مسجدسلیمان، اندیکا، بهبهان، ایذه، باغملک، دهدز، اهواز، دشت آزادگان، هویزه، خرمشهر، آبادان و ماهشهر اشاره کرد.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، توضیح داد: مسیرهای گردشگری فقط از روی نقشه مشخص نشدهاند، بلکه این مسیرها به صورت پیمایشی و هدفمند، با در نظر گرفتن سازههای آبی تاریخی و دیگر جاذبههای گردشگری طبیعی، با همکاری راهنمایان گردشگری شناسایی شدند.
وی ضمن ابراز امیدواری از تصویب این طرحها و مسیرهای گردشگری، گفت: امید هست که با تصویب این طرح، زیرساختهای گردشگری به صورت هدفمند و در راستای سفرهای موجود توسعه پیدا خواهند کرد چراکه اگر زیرساختهای رفاهی و امنیتی بیشتر شوند، سفرها نیز بیشتر خواهند شد و این همان هدفی است که ما دنبال میکنیم تا سفرهای به صورت هدفمند پیگیری شوند.
نبهانی خاطرنشان کرد: در زمینه طرح جامع ساماندهی مدیریت سازههای آبی و تاریخی، هفت پروژه توسط سازمان آب و برق خوزستان شناسایی شده و جزو سازههای پشت سد محسوب میشوند که حاصل نشستهای کارگروه گردشگری آب بشمار میآید.
این هفت پروژه باید از طرف سازمان آب و برق در قالب مزایده به بخش خصوصی واگذار شود؛ که ازجمله آنها میتوان به تأسیسات اقامتی سد گدار در مسجدسلیمان، تأسیسات اقامتی مارون، امیدیه و کوشک مسجدسلیمان اشاره کرد.
وی اضافه کرد: اگر این طرحها وارد چرخه تأسیسات خدمات دهنده گردشگری شوند هم به ظرفیت اقامت و پذیرایی استان اضافه خواهند شد و هم به خاطر کیفیت خوبی که دارند اقامت باکیفیتی برای گردشگران رقم خواهند زد.
در ادامه این نشست وی از قابلیتهای تأسیسات اقامتی گفت و اظهار کرد: تأسیسات اقامتی سد کرخه و سد مارون حدوداً چهار ستاره هستند، تأسیسات سد گدار دارای ۵۵۰ اتاق دو تخته، که امکان سه تخته شدن را نیز دارد و قابلیت فرآهم آوردن اقامتی در حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر را خواهند داشت.
او بابیان اینکه جامعه محلی باید بتواند از راه آموزشهایی که در خصوص چگونگی ارائه خدمات به گردشگران فراگرفته در اطراف این پروژهها به سرمایهگذاری خرد اقدام کند گفت: بهعنوان مثال ایجاد اقامتگاههای چندساعته در قالب سیاهچادر، ارائه خدمات پذیرایی، استفاده از تولیدات محلی، راهاندازی بازارچههای موقت صنایعدستی ازجمله این موارد محسوب میشوند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری میراث فرهنگی خوزستان، بیان کرد: حدود ۴۰درصد از دارایی وزارت نیرو در استان خوزستان قرار دارد بیش از یکسوم آبهای کشور، نیز در این استان جاری است و ۱۸ هزار کیلومتر مسیل، رودخانه، و نهرهای فصلی در این استان مشاهده میشود که همه آنها در کنار تأسیسات گردشگری متوسطه رو به بالا، همگی ظرفیت خوبی را برای حضور گردشگران فراهم میآورد.
وی در پایان تأکید کرد: همراهی جامعه محلی لازمه موفقیت در حوزه گردشگری خواهد بود، که در این راستا، تهیه سرفصلهای آموزشی در حوزه آموزش گردشگری نوین به جوامع محلی را، در برنامه خواهیم داشت.