خبرگزاری کار ایران

جهش تولید بخش کشاورزی با تشکیل کارگروه تخصصی و فنی سرمایه‌گذاری در خوزستان

جهش تولید بخش کشاورزی با تشکیل کارگروه تخصصی و فنی سرمایه‌گذاری در خوزستان
کد خبر : ۹۷۵۱۶۱

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از ایجاد کارگروه تخصصی و فنی سرمایه‌گذاری در این سازمان خبر داد.

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی هر کشوری است. سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، به دلیل افزایش پیوسته تقاضا برای مواد غذایی و دیگر محصولات کشاورزی، می‌تواند موجب رشد تولید و اشتغال در این بخش شود.

بهبود تراز تجاری کشاورزی و غذا با حفظ منابع پایه تولید، ارتقای امنیت غذایی با اتکا بر تولیدات داخل و ارتقاء بهره‌وری کلیه عوامل تولید به‌ویژه آب‌وخاک در جهت دستیابی به خوداتکایی در محصولات اساسی و راهبردی از اهم راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی است.

استان خوزستان با دارا بودن ۲/۲ میلیون هکتار اراضی قابل‌کشت (تنها ۴/۱ میلیون هکتار از اراضی مذکور در حال کشت و کار می‌باشند)، قطب اول تولیدات بخش کشاورزی کشور (۱۷ میلیون تن) است، علاوه بر آن دارا بودن سدهای مخزنی با قابلیت ذخیره‌سازی بیش از ۲۲ میلیارد مترمکعب آب در سال، امکان توسعه بخش کشاورزی در تمام زمینه‌های زراعی باغی، دامپروری و شیلاتی را دارا، وجود ۵ رودخانه دائمی با آورد سالیانه به‌طور متوسط به میزان ۳۱ میلیارد مترمکعب، سدهای مخزنی باقابلیت ذخیره‌سازی ۱۸ میلیارد مترمکعب آب، تنوع اقلیمی و امکان سه نوبت کشت در سال و ... باعث شده است استان خوزستان برای توسعه کشاورزی، استانی منحصر به فرد گردد.

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان می‌گوید: یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت جهاد کشاورزی و بالطبع سازمان استان امنیت غذایی است که وابسته به پایداری یا افزایش تولید است و قطعاً برای افزایش یا پایداری تولید نیاز به تکمیل زنجیره‌های ارزش هر محصول تولیدی وجود دارد و نیاز است تا حلقه‌ها پیش از تولید، حین تولید و پس از تولید تکمیل شود که منجر به افزایش یا پایداری تولید و افزایش اشتغال خواهد شد در کنار این موارد برنامه‌ریزی برای افزایش صادرات باید به‌طور جد مدنظر قرار گیرد.

جواد سلطانی کاظمی افزود: برای تکمیل زنجیره‌های ارزش نیاز به سرمایه‌گذاری وجود دارد سرمایه‌گذاری به‌عنوان موتور محرکه هر بخش اقتصادی وخصوصا حوزه کشاورزی است برای انجام این مهم شناسایی اولویت‌های سرمایه‌گذاری اجتناب‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: در این راستا کارگروه تخصصی و فنی سرمایه‌گذاری با حضور ریاست محترم سازمان و دبیری معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی و عضویت مدیران کل ادارات تابعه، معاونین و مدیران ستادی تشکیل گردیده است که در ذیل این کارگروه، کمیته‌های فنی و سرمایه‌گذاری، تخصصی بازاریابی و صادراتی محصولات کشاورزی با حضور کارشناسان تخصصی واحدهای ستادی استان پیش بینی شده است.

سلطانی کاظمی اظهار داشت: طرح‌های مصوب بر مبنای استعدادهای شهرستان‌ها به تأیید اعضای کمیته‌های فنی رسیده و با در نظر گرفتن اولویت‌های ابلاغی از سوی وزارت متبوع به‌عنوان سند چشم‌انداز ۵ ساله بخش کشاورزی شهرستان مورد عمل قرار می‌گیرند.

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه این طرح‌ها با در نظر گرفتن زنجیره‌های تولید در سطح شهرستان و استان و در راستای کشاورزی قراردادی برای تثبیت الگوی کشت، جهت نهادینه کردن تولید و اشتغال پایدار لحاظ خواهد شد.

سلطانی کاظمی با بیان اینکه هدف کلی رسیدن به تولید ۲۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و ۲ میلیون تن فرآوری و نگهداری محصولات در استان به‌منظور تأمین امنیت غذایی و صادرات محصولات تولیدی مازاد بر نیاز می‌باشد ادامه داد: در همین راستا تأمین مالی طرح‌های مذکور نیز در کمیته فنی سرمایه‌گذاری استان بررسی و به‌عنوان شاخص مهمی برای تصویب طرح‌های معرفی شده ملاک عمل قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: وظیفه دیگر این کمیته پیگیری برای رفع مشکل سرمایه‌گذاران می‌باشد، به همین دلیل از تمامی سرمایه‌گذاران دعوت می‌شود جهت شناسایی اولویت‌های سرمایه‌گذاری هر شهرستان و رفع مشکلات سرمایه‌گذاری به این کمیته واقع در سازمان جهاد کشاورزی معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی مراجعه نمایند.

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: اولویت‌های سرمایه‌گذاری در هر شهرستان با توجه به استعدادها و ظرفیت‌های آن شهرستان متفاوت است ولی به‌طورکلی شامل طرح‌های شیلاتی از جمله پرورش ماهی متراکم- پرورش ماهی در قفس، دریا، پشت سدها و دریاچه‌ها- پرورش میگو- پرورش ماهی سردابی و در بخش تولیدات گیاهی شامل کشت محصولات گلخانه‌ای- گیاهان دارویی- دانه‌های روغنی-احداث باغات و نخیلات می‌باشد.

سلطانی کاظمی تصریح کرد: طرح‌های دامی نیز شامل زنجیره‌های تولید گوشت مرغ- دامداری‌های مولد (سبک و سنگین) و صنایع تبدیلی و غذای شامل فرآوری محصولات کشاورزی، سردخانه و انبارداری- کشتارگاه‌های طیور مجهز به خط ۲ است.

وی طرح‌های بازرگانی را شامل پایانه‌های صادراتی و طرح‌های زیربنایی را شامل شیوه‌های نوین آبیاری- خط انتقال آب عنوان کرد.

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار داشت: در پنج جلسه برگزار شده کمیته فنی سرمایه‌گذاری طرح‌های ارسالی ۱۰ شهرستان بررسی و مورد تصویب نهایی قرار گرفت که به‌عنوان نمونه می‌توان به فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان اندیمشک اشاره نمود که شامل ۵۳ پروژه با اعتباری معادل ۳۱۶ میلیارد تومان و اشتغال بالغ‌بر ۱۱ هزار نفر می‌باشد که با بهره‌برداری این طرح‌ها تحولی شگرف در تولیدات شهرستان اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز