خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز خبر داد:

ادامه پیک دوم‌کرونا در خوزستان/ آلرژی، آنفولانزا و کرونا سه بیماری با مشکلات تنفسی مشابه در فصل پاییز/ ورود ۲۳ هزار دوز واکسن آنفولانزا به خوزستان

ادامه پیک دوم‌کرونا در خوزستان/ آلرژی، آنفولانزا و کرونا سه بیماری با مشکلات تنفسی مشابه در فصل پاییز/ ورود ۲۳ هزار دوز واکسن آنفولانزا به خوزستان
کد خبر : ۹۷۵۰۷۷

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز با بیان اینکه خوزستان پیک دوم بیماری کرونا را تجربه می‌کند، گفت: با شروع فصل پاییز با سه بیماری آلرژی، آنفولانزا و کرونا درگیر خواهیم بود که علائم تنفسی مشترک آن‌ها مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، فرهاد ابول نژادیان شامگاه دوشنبه هفتم مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: پیک سوم بیماری کرونا در کشور رخ داده، این در حالی است که خوزستان پیک دوم را تجربه می‌کند.

وی با بیان اینکه در مردادماه وضعیت بیماری به اوج خود رسید، افزود: بعد از این ماه میزان ابتلا در خوزستان کاهش پیدا کرد، ولی از ۲۰ روز پیش شیب ملایم افزایشی این بیماری شروع شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: با شروع فصل پاییز با سه بیماری آلرژی، آنفولانزا و کرونا درگیر خواهیم بود که هر سه با مشکلات تنفسی همراه است.

وی ادامه داد: آلرژی‌های فصلی می‌تواند با سرفه، عطسه، تنگی نفس، خس‌خس سینه، آبریزش بینی و یا گرفتگی بینی یا خارش آن همراه باشد.

ابول نژادیان گفت: با توجه با گرده‌افشانی علف‌های هرز از ابتدای شهریور و به وجود آمدن علائم تنفسی هر سرفه‌ای کرونا نیست، ولی باید درمان شود به دلیل اینکه در پاییز با اولین بارش‌های اسیدی با طوفان آسم مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه نخستین پیک آنفولانزا در آبان ماه رخ می‌دهد، افزود: خوشبختانه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی میزان ابتلا به آنفولانزا نسبت به سال‌های قبل یک‌دهم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: از روز گذشته ۲۳ هزار دوز واکسن آنفولانزا وارد خوزستان شد و تزریق آن برای پرسنل بیمارستان شروع شد. واکسن آنفولانزا برای پرسنل بیمارستان بهداشت و درمان، زنان باردار زیر نظر مراکز بهداشت و سرای سالمندان به‌صورت رایگان است و قیمت واکسن نیز برای خریداری در داروخانه‌ها ۴۲۰ هزار ریال است.

ابول نژادیان با بیان اینکه افراد دارای بیماری زمینه‌ای واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، گفت: همچنان بیماران کرونایی با علائم گوارشی و تنفسی وجود دارند و مراجعه جوانان بدحال به بیمارستان زیاد است.

وی تصریح کرد: زیرساخت‌های بهداشت و درمان استاندارد نیست که به این منظور ۲ هفته پیش با حضور ویدئویی وزیر بهداشت ۳۶ هزار مترمربع فضای بیمارستانی، درمانی و آموزشی افتتاح شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز ادامه داد: در یک بررسی میدانی تنها حدود ۴۵ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند و افراد ۷۰ سال به بالا بیشترین استفاده از ماسک و افراد زیر ۱۰ سال کمترین میزان استفاده را دارند.

وی از استفاده بیشتر زنان از ماسک خبر داد و گفت: در مناطق برخوردار استفاده از ماسک بیشتر از مناطق کم برخوردار است که کارخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادها باید در جهت مسئولیت‌های اجتماعی ماسک ارزان یا رایگان در اختیار مردم بگذارند.

ابول نژادیان با اشاره به اینکه هیچ‌کدام از همکاران ما بر اثر کرونا فوت نکردند، تشریح کرد: حدود ۷۶ درصد مردم به‌صورت صحیح از ماسک استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: ۹‌ شهر خوزستان در وضعیت قرمز، پنج شهر نارنجی و ۱۳ شهر زرد هستند و موارد بستری نسبت به مردادماه ۱/۰۶ درصد افزایش داشته است.

ابول نژادیان بیان کرد: روند افزایشی آمار مبتلا به کرونا به تجمعات و برگزاری مراسم برنمی‌گردد بلکه به مسافرت‌های درون و برون استانی نیز تأثیرگذار بوده است.

وی در خصوص بستن ورودی و خروجی استان‌ها گفت: این اجازه به ما داده نشده است. آمار بستری تقریباً ۶۰ تا ۷۰ مورد در روز و آمار فوتی نیز بین ۹ تا ۱۱ نفر در استان است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز با اشاره به اینکه حضور دانش آموزان در مدارس اجباری نیست، افزود: تعطیلی مدارس در اختیار دانشگاه نیست و این یک تصمیم حاکمیتی است.

وی از ندادن خدمات به کسانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند خبر داد و گفت: ۴۰ درصد افراد مبتلا شده به کرونا در اجتماعات خانگی به این بیماری مبتلا شده‌اند.

ابول نژادیان در پایان خاطرنشان کرد: بعد از شیوع کرونا تعداد تخت‌های آی.سی.یو، دستگاه‌های ونتیلاتور در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/
سروش یوسفی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز