خبرگزاری کار ایران

رئیس اداره بهداشت و مدیریت آبزیان دامپزشکی خوزستان:

لزوم تهیه ماهی قرمز نوروز از مراکز معتبر/نحوه نگهداری و رهاسازی ماهیان

لزوم تهیه ماهی قرمز نوروز از مراکز معتبر/نحوه نگهداری و رهاسازی ماهیان
کد خبر : ۱۶۰۸۸۱۴

رئیس اداره بهداشت و مدیریت آبزیان دامپزشکی خوزستان از مردم خواست برای حفظ سلامت خانواده خود ماهی قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سید محمد مکی نیا گفت: با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز فروش ماهیان قرمز شب عید، ضمن خودداری از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب، از شهروندان تقاضا می‌شود تا ماهی قرمز را از مراکز عمده تحت نظارت دامپزشکی که توسط شهرداری‌ها مشخص شده‌اند تهیه کنند.

وی اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی خوزستان در ماه‌های پایانی سال برنامه کنترل و نظارت بر مراکز تولید و تکثیر ماهیان زینتی را برعهده دارد، اگرچه بیمارهای بسیار نادری می‌تواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید دقت بسیاری داشته باشیم.

مکی نیا افزود: مکانی که ماهی در آن نگهداری می‌شود بسیار حائز اهمیت است و توصیه می‌شود ماهی‌ها حتی‌الامکان در آکواریوم‌ها و ظروف با دهانه بزرگ، با رعایت شرایط بهداشتی و هوادهی مناسب نگهداری شوند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی استان خوزستان، در خصوص انتخاب ماهی سالم توصیه کرد: ماهی قرمز باید دارای تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، پوست و باله‌های ماهی دارای ظاهری سالم و بدون ضایعه بوده، چشم ها نباید بیرون زده و یا فرو رفته باشند و ظاهری براق داشته و آبشش ماهی بدون زخم و خوردگی باشد و در مجموع از خرید ماهی‌های بی حال خودداری شود.

وی یادآور شد: در تغذیه ماهی‌های قرمز از خوراک با کیفیت استفاده شود و باید دقت شود میزان غذا دهی به شکلی باشد که در هرمرحله غذا دهی، کل غذا توسط ماهی مصرف شده زیرا تجمع بقایای غذا در ظرف باعث افزایش گازهای سمی و کاهش اکسیژن آب شده و در نهایت باعث مرگ ماهی خواهد شد.

مکی نیا افزود: از رهاسازی ماهی قرمز، حلزون و لاک‌پشت زینتی پس از ایام نوروز در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های آزاد، خودداری کنید و از آکواریوم، حوضچه و آب نمای پارک‌ها برای این منظور استفاده شود. 

وی تصریح کرد:  از تماس حفاظت نشده با ماهی‌های قرمز خصوصاً توسط کودکان، افراد مسن و افرادی که از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند خودداری شود و در صورت تماس، دست‌ها با آب و صابون شستشو شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز