در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
بازار بورس ایران پر ریسک و از روندهای علمی تبعیت نمیکند/ سهام عدالت، مردم را بهطور ناخواسته با بازار بورس درگیر میکند/ لزوم تخصص و آموزش مردم برای ورود به بازار بورس/ صندوقهای ETF ریسک کمتری برای سرمایهگذاری دارند
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه بازار بورس در ایران پر ریسک بوده و از روندهای علمی تبعیت نمیکند، گفت: صندوقهای سرمایهگذاری یا ETF دارای ریسک کمتر بوده و میتواند گزینه خوبی برای سرمایهگذاری در بازار بورس باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، سید مرتضی افقه در گفتگو با ایلنا در مورد سهام عدالت، ریسک سرمایهگذاری در صندوقهای ETF و بازار بورس، اظهار کرد: سهام عدالت حجم بالایی از سرمایه را با دخالت دولت وارد بورس کرده که تأثیراتی از جمله افزایش ناگهانی افراد و خرید و فروش در بازار بورس داشته است.
وی افزود: مدیران این بازار باید بتواند این حجم از ورود و معاملات احتمالی آتی را خوب مدیریت کنند تا بورس دچار تنش نشود که هنوز جای سؤال و تردید دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مردم بهطور ناخواسته با بازار بورس درگیر و آشنایی نسبی با بورس پیدا کردهاند، ولی این آشنایی در حدی نیست که بتوانند بهصورت فعال در بازار بورس حضور داشته باشند.
افقه با بیان اینکه بازار بورس در ایران، متغیرها و شاخصهای اقتصادی آن با شاخصهای هم نام در کشورهای دیگر متفاوت است، تشریح کرد: بازار بورس در ایران پر ریسک و پر نوسان بوده که نیاز به تخصص بالایی دارد و خیلی از روندهای علمی را تبعیت نمیکند.
وی ادامه داد: تبعیت نکردن بازار بورس از روند علمی خود باعث شده تا افراد نتوانند بر اساس محاسبات علمی سود و زیان را با کمترین ریسک محاسبه کنند و احتمال میرود مردم عادی و بدون تخصص نیز توانایی دوام در بازار بورس بهصورت طولانی مدت را نداشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: توصیه میشود، مردم عادی که در بازار بورس تخصص ندارند وارد بازار نشوند، چراکه ریسک بالا ممکن است زیانهایی را برای آنها در برداشته باشد.
وی تأکید کرد: پیشنهاد میشود اگر شخصی از نزدیکان خود در بازار بورس تبحر و تخصص دارد ورود به بازار بورس را به آنها بسپارید؛ در غیر این صورت در صندوقهایی که دولت تعیین کرده و ریسک کمتری دارد سرمایهگذاری کنید.
افقه تشریح کرد: صندوقهای ETF متشکل از مجموعهای متخصص بوده که میتواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که میخواهند در بازار بمانند و قصد دارند از طریق سهام عدالت درآمدهای طولانی مدت داشته باشند.
وی گفت: این صندوقها جدید بوده و هنوز تجربه کافی برای اثبات خوب یا بد بودن آنها دیده نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: با توجه به مشکلات مالی دولت ناشی از تحریمها، کرونا و کاهش شدید قیمت نفت یکی از راهحلهای برون رفت از این مشکلات فروش اموال دولتی بود.
افقه در ادامه مطلب فوق اضافه کرد: از این طریق دولت صاحب درآمد شده و هم بخشی از نقدینگی موجود در بازار که میتوانست موجب افزایش تورم شود را جمعآوری کرد که کارشناسان اقتصادی زیاد نسبت به این مسئله خوشبین نیستند.
وی با اشاره به مبهم بودن سال جاری در مباحث اقتصادی، سرمایهگذاری در بورس و نظیر آن، بیان کرد: گروهی امید دارند که انتخابات در آمریکا به نفع شرایط در ایران تمام شود؛ چراکه سرنوشت اقتصاد ما بهشدت به درآمدهای نفتی گره خورده است و تحریم دولت ترامپ باعث شد ایران تحت شدیدترین فشارها قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان خاطرنشان کرد: دولتمردان انتظار دارند با روی کار آمدن رقیب ترامپ، آمریکا به تعهدات برجام برگردد که هیچکدام از اینها مشخص نیست و اگر شرایط برجام نیز برگردد و تحریمها برداشته شود اگر قیمت نفت افزایش پیدا نکند در همین سطح فعلی باقی میمانیم و مشکلات اقتصادی ادامه خواهد داشت.