مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:
شعلههای گرما نفس جنگلهای خوزستان را میگیرد
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان میگوید: آتش سوزی همواره در فصل گرم سال استان خوزستان را تهدید می کند.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابطعمومی سازمان جهاد کشاورزری خوزستان، آتشسوزی یکی از عوامل مخرب عرصههای منابع طبیعی است که همواره در فصل گرم سال، استان خوزستان را تهدید می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: عمده آتش سوزی ها بر اثر عوامل انسانی هستند که به صورت عمدی یا غیر عمد مانند آتش زدن بقایای مزارع، باقیمانده آتش چوپانان، رهگذران یا تفریح کنندگان که برای درست کردن غذا و چای استفاده می کنند و انداختن کبریت روشن و ته سیگار روی برگ های خشک صورت می گیرد.
کوروش کیانی افزود: بیشترین آتش سوزی ها در مناطق زاگرس و شهرستان های اندیمشک، اندیکا، ایذه و بهبهان اتفاق می افتد و زمان اطفاء حریق بستگی به وسعت آتش سوزی دارد که میانگین حدود ۷ الی ۸ ساعت به طول می انجامد.
وی اظهارکرد: عمده خسارت وارده از حریق، نابودی جنگل و مرتع، حیات جانوران، اختلال در ترکیب گونه های گیاهی، از بین رفتن ذخائر ژنتیکی نادر و غالب شدن گونه های مهاجم، خسارت دیدن گردشگاه های طبیعی و آسیب به خاک منطقه را شامل می شود.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با بیان اینکه بیشترین آتشسوزیها در مناطق جنگلی و مرتعی از اوایل خرداد تا اواخر مرداد پیشبینی میشود، گفت: به کارگیری دیده بان در عرصه های جنگلی و مرتعی ، آموزش جوامع محلی در پیشگیری از حریق، احداث آتش بر، نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطق مختلف، فرهنگ سازی در بین مردم از طریق رسانه ملی و اجتماعی، هرس مناطق خشک توسط پیمانکاران از ظرفیت پروژههای صندوق توسعه ملی از جمله اقدامات صورت گرفته جهت پیشگیری از آتشسوزی منابع طبیعی است.
کیانی ایجاد پایگاه هوایی را از ضرورت های تسریع در اطفا حریق عنوان و تصریح نمود: کشاورزان نباید بقایای مزارع خود را بسوزانند، چون توانایی کنترل حریق را ندارند و باعث گسترش آتش در عرصه های منابع طبیعی خواهند شد.
وی از مردم در خواست کرد جهت اطلاع رسانی از حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی با شماره گیری تلفن رایگان ۱۵۰۴ محل آتش سوزی را اطلاع دهند.