معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد:
نقش مهم بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی با تأمین امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بخش کشاورزی از طریق امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی دارد.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اصولا توانایی و قدرت اقتصادی هر کشوری نه تنها در حفظ استقلال حاکمیت ملی نقش مهمی را بازی می کند بلکه برای پیشبرد اهداف سیاسی خارجی یک کشور که دارای اهداف وسیع سیاسی، ایدئولوژیکی و اقتصادی جهانی می باشد مهمترین عامل و اهرم به شمار می رود.
۲۹ بهمن ماه روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی می باشد معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان، می گوید: بخش کشاورزی از طریق عرضه نیروی کار و سرمایه مازاد، تامین مواد غذایی و مواد خام صنعتی، گسترش صادرات غیر نفتی و تأمین ارز خارجی، تأمین و ایجاد رونق بازار، تولید محصول سالم و تأمین امنیت و سلامت جامعه، افزایش راندمان تولید و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم و ... نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
جواد سلطان کاظمی تهدید جدی منابع پایه بخش کشاورزی شامل آب، خاک، جنگل ها و مراتع، اعتبارات و سرمایه گذاری اندک دولتی و خصوصی در بخش کشاورزی، ارزش افزوده پایین در برخی محصولات کشاورزی، وابستگی برخی محصولات بخش کشاورزی به نهاده های واسطه ای و وارداتی، ضایعات فراوان محصولات بخش کشاورزی در بعضی محصولات، را برخی از چالش های روبروی بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: برای رشد و توسعه بهتر بخش کشاورزی، توجه به مزیت های کشاورزی از یک طرف و تلاش برای رفع محدودیت های پیش روی بخش کشاورزی از طرف دیگر به عنوان دو ابزاری هستند که باید مورد توجه گیرند.
وی ادامه داد: برنامه های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی در استان خوزستان شامل ۱۱ پروژه ملی و ۶ پروژه استانی است که در ابتدای سال جاری ابلاغ و پس از طی مراحل مربوط در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی استان، پیشنهاد، تصویب و در دست اجرا قرار گرفت که اهداف متعددی را از جمله توسعه درون زای تولیدات بخش کشاورزی، تأمین امنیت غذایی، ایجاد ارزش افزوده، مهاجرت معکوس و ... را دنبال می کند.
سلطان کاظمی تصریح کرد: همچنین در سال جاری ۹ هزار و ۲۷۴ طرح اشتغال زا با میزان اعتبار ۷ هزار و ۵۶۵ میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال از محل تسهیلات کم بهره و در راستای اقتصادی مقاومتی موفق به اخذ تسهیلات کم بهره شدند که اشتغال ۵ هزارو ۵۲۵ نفر را به دنبال دارد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه ۱۰ طرح از قبیل گلخانه های تولید کاکتوس، بسته بندی مواد غذایی و ... در بخش کارآفریتی به بهره برداری رسیدند، تصریح کرد: امکان توسعه این قبیل فعالیت های نوآورانه با توجه به اولویت های وزارت متبوع که حمایت از تولیدات تا رسیدن به سبد مصرف کننده می باشد با تخصیص اعتبارات کم بهره و قرض الحسنه و نیز ایجاد اشتغال پایدار ضروری به نظر می رسد.