در نشست کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان خوزستان مطرح شد:
شیرکانی: هدف ما ارائه خدمات عزتمندانه است/جعفرخادم: لزوم فعال کردن بیمه شدگان غیر فعالِ منفصل
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور، گفت: رشد منفی جذب بیمه شده در خوزستان با توجه به اینکه این استان قطب کشاورزی کشور است، قابل توجیح نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، علی شیرکانی در جلسه کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان که امروز چهارشنبه ۱۸ دی ماه برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان یکی از قدرت های بزرگ کشاورزی است؛ چرا در استانی که کشاورزان زیادی دارد استقبال چندانی از بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشده است؟
وی افزود: خوزستان در شاخص هایی چون تولید ملی، تولید کشاورزی و دیگر شاخص ها جزو پنج استان کشور است؛ چرا ما نتوانستیم در میان این شاخص ها موفقیت چندانی به دست بیاوریم؟
شیرکانی تصریح کرد: براساس آمار ارائه شده، تعداد افراد جذب بیمه شده در سال جاری در خوزستان نسبت به سال گذشته، با رشد منفی مواجه بوده است. اگرچه ممکن است عوامل دیگر مانند سیل در این زمینه مؤثر بوده باشند، اما سیل را در ۵ استان دیگر نیز داشتهایم.
وی ادامه داد: بیش از ۴۰۰ هزار خانواده میتوانند تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر باشند، اما تا کنون تنها موفق به جذب ۳۲ هزار خانواده شدهایم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیمه اجتماعی در دیگر استان ها با شتاب در حال رشد است، عنوان کرد: ۵۳ کارگزار مستقل، دهیار و تعاونی روستایی در خوزستان، مشغول فعالیت اند، اما تنها دو کارگزار آنها رتبه ممتاز دارد.
وی با اشاره به اینکه ما میخواهیم خدمات عزتمندانه ارائه کنیم نه خدمات حمایتی، گفت: در خوزستان بیشتر افراد با سطح یک صندوق بیمه اجتماعی خود را بیمه کرده اند. در حالیکه در دوران بازنشستگی رقمی که به دستشان می رسد با توجه به شرایط تورم پاسخگوی نیازهایشان نیست.
شیرکانی با اشاره به اینکه پایداری مالی برای صندوق بیمه بسیار مهم است، بیان کرد: ما تنها صندوق بیمه اجتماعی پس از انقلاب هستیم و به دنبال آنیم که هر کس تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار بگیرد، بتواند دفترچه خدمات درمانی دریافت کند که این طرح به مجلس پیشنهاد شده است.
در ادامه این جلسه، حسین جعفرخادم، مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان، اظهار کرد: سهمیه تکلیفی ابلاغ شده به خوزستان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه ۲ هزار و ۹۳۹ نفر بوده که تعداد افراد جذب شده تا کنون، ۲ هزار و ۹۹۱ نفر بوده است.(یعنی یک درصد افزایش در جذب و ثبت نام بیمه شدگان).
وی افزود: تعداد افرادی که در ۳ ماهه سوم سال جاری در استان خوزستان، بیمه خود را تمدید کرده اند، ۲۶ هزار و ۹۳۵ نفر بوده اند در حالیکه سهمیه استان، ۲۳ هزار و ۹۸۵ نفر بوده که بیانگر ۹ درصد افزایش است.
جعفر خادم با تاکید بر اینکه از نظر آمار عملکرد کلی، عقب هستیم، تصریح کرد: بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در خوزستان ۸۰ هزار عضو دارد، اما تنها ۳۲ هزار نفر، (معادل ۳۰درصد) از آنها فعال هستند.
وی ادامه داد: بیمه شدگان صندوق به سه دسته بیمه شده فعال، بیمه شده غیر فعال متصل و بیمه شده غیر فعال منفصل تقسیم میشوند. تعداد بیمه شدگان غیر فعال منفصل در استان، ۴۰ هزار نفر است، این افراد بیش از یکسال است که با صندوق بیمه اجتماعی قطع ارتباط کرده اند.
مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان وظیفه کارگزاران در شهرستانها را برای فعال کردن این جامعه هدف، بسیار سنگین عنوان کرد و گفت: تمام تمرکز ما به جز وظایف جذب و تمدید بیمه شدگان، فعال کردن بیمه شدگان غیر فعال منفصل است.
وی خاطرنشان کرد: افراد فوت شده، بازنشسته شده در سایر صندوق ها، کسانی که تمایلی به پرداخت حق بیمه ندارند و کسانیکه انتقال سابقه داده اند باید جدا شوند و آن دسته از افراد که تمایل دارند، اما به دلایلی غیر فعال هستند، باید شناسایی شده و به ادامه بیمه پردازی ترغیب شوند.
در ادامه، کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در شهرستان های خوزستان، مشکلات و نقطه نظرات خود را مطرح کرده و با حضور مدیرکل این صندوق به تبادل نظر و بحث و گفتگو پیرامون رفع مشکلات جذب افراد در صندوق بیمه اجتماعی پرداختند.