شریعتی در دیدار با هیأت سرمایهگذار ایتالیایی:
آمادگی خوزستان برای همکاری با ایتالیا در راستای توسعه میراث فرهنگی
استاندار خوزستان گفت: آمادگی داریم تا برای توسعه همکاری در زمینه سرمایهگذاری در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معرفی ظرفیتهای غنی دو کشور به یکدیگر برای تورهای مختلف و نیز برگزاری نشستهای علمی در زمینه باستانشناسی، مرمت و موزهداری و گردشگری اقدامات لازم را انجام دهیم.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی ادارهگل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، یک هیأت سرمایهگذار ایتالیایی به همراه رئیس بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا و رئیس بخش میراث فرهنگی و گردشگری اتحادیه تعاونی های ایتالیا، با غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی استان درخصوص پروژه همکاری ایران و ایتالیا برای توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دیدار کردند.
سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در این نشست اظهار داشت: این هیأت به دعوت سفارت ایتالیا در ایران و وزارت میراث فرهنگی به ایران سفر کردهاند و طی این سفر از پنج استان که دارای آثار ثبت جهانی هستند دیدن میکنند و در نهایت مجموعهای را که دارای ظرفیتهای ویژه در حوزههای مختلف اعم از میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و سرمایهگذاری باشند را به عنوان یک پروژه انتخاب خواهند کرد که این پروژه ممکن است مرمت یک بنا، بازسازی آن، احیای یک کاروانسرا و ... باشد.
وی افزود: این هیأت در سفر به خوزستان از آثار ثبت جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر، محوطه تاریخی شوش چغازنبیل و هفتتپه و ظرفیتهای این سه اثر به عنوان مثلث طلائی خوزستان دیدن کردن و ارزیابیهای خود را انجام دادند.
در ادامه استاندار خوزستان اظهار کرد: خوزستان جزو قدیمیترین مناطق جهان است که زیستن در آن آغاز شد و وجود آثار تاریخی متعدد دراین استان خو مؤید این موضوع است؛ ما منطقهای در استان خوزستان بنام چگاسفلی داریم که 6400 سال سابقه زیستی و تاریخی دارد.
غلامرضا شریعتی افزود: از این بابت میتوان گفت خوزستان استانی غنی و ثروتمند در حوزههای باستانی و تاریخی است؛ این درحالی است که در حوزه صنعتی هم اولین چاه نفت در خوزستان و شهر مسجدسلیمان حفاری شده و بیشترین آثار ثبت صنعتی نیز در استان خوزستان هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین تولید نفت کشور و محصولات کشاورزی در استان خوزستان انجام میشود خطاب به هیأت ایتالیایی، گفت: ما در استان آمادگی کامل به منظور پروژه همکاری مشترک در راستای توسعه میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی را داریم.
استاندار خوزستان با اشاره به اثر ثبت جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر نیز عنوان کرد: دیواره غربی این اثر به مرمت اصولی نیاز دارد و حفظ آن به حفظ این اثر جهانی کمک شایانی میکند و این همکاری میتواند به این موضوع جامه عمل بپوشاند و از همین رو ما آمادگی کامل را برای همکاری داریم.
وی خطاب به هیأت ایتالیایی گفت: کشور شما در حفط میراث فرهنگی و جهانی و مجموعههای تاریخی به نوعی پیشرو در دنیا است و از لحاظ دانش و پژوهش در این زمینه و تجربیات ارزشمند نیز چیزی کم ندارید.
شریعتی با بیان اینکه من از آثار میراثی ایتالیا از نزدیک بازدید داشتهام، ادامه داد: رم، فلورانس و ونیز شهرهای پیشگام در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری هستند و با توجه به این شناخت، آمادگی داریم تا برای توسعه همکاری در زمینه سرمایهگذاری در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معرفی ظرفیتهای غنی دو کشور به یکدیگر برای تورهای مختلف و نیز برگزاری نشستهای علمی در زمینه باستانشناسی، مرمت و موزهداری و گردشگری اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی در ادامه به محور سه گانه آثار ثبت جهانی اشاره کرد و گفت: این موضوع خوزستان را در کشور منحصر بفرد کرده است و این سه منطقه مناطقی هستند که میتوان در آنها سرمایهگذاری کرد و کار مشترک انجام داد؛ همچنین ما آمادگی لازم برای همکاری در راستای توسعه این محورهای سهگانه را داریم.
استاندار خوزستان با اشاره به تالابهای شادگان و هورالعظیم در خوزستان که بزرگترین تالابهای کشور محسوب میشوند، بیان کرد: زیباییهای این تالابها در حدی است که شادگان به ونیز ایران شهره است.
شریعتی خطاب به هیأت ایتالیایی با بیان اینکه اینها بخشی از زیبایی های استان خوزستان هستند، ابراز امیدواری کرد: بتوان در سفرهای بعدی وسعت بیشتری از زیباییهای خوزستان را به شما نشان داد.
در ادامه آگوستو دی جاچینتو رئیس بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا نیز عنوان کرد: پروژه همکاری ایران و ایتالیا در زمینه توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را که امسال آغاز شده به فال نیک میگیریم؛ چراکه چند روز پیش مراسمی نیز به مناسبت شصتمین سال آغاز همکاریهای فرهنگی بین ایران و ایتالیا و سابقه این دو کشور در تمدن جهانی برگزار شد.
وی با تقدیر از هیأت ایتالیایی که مشتاقانه خواستار حضور در این پروزه هستند، افزود: این پروژه در فاز اول اجرایی است و یکسال ادامه خواهد داشت.
رئیس بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا گفت: عنوان شغلی اینجانب در سفارت ایتالیا، آسانسازی روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و ایتالیا است. اگرچه تمایل بسیاری از سمت بخش ایتالیایی و سرمایهگذاران برای همکاری و مبادله اطلاعاتی با ایران وجود دارد، ولی باتوجه به تحریمها از مشکلات هم مطلع هستیم.
وی با تمجید از به ظرفیتهای بسیار بالای خوزستان در حوزههای کشاورزی و ... خطاببه استاندار خوزستان، تصریح کرد: دفتر ما و امکانات ما در خدمت شما است و از اینکه که بتوانیم رابطه خوبی داشته باشیم استقبال میکنیم.
همچنین دبورا ویولی رئیس بخش میراث فرهنگی و گردشگری اتحادیه تعاونیهای ایتالیا نیز در این دیدار، اظهار کرد: اگرچه اعضاء این هیأت کارشناس و متخصص باستانشناسی هستند و موضوع مورد تأکید این هیات نیز در این زمینه است، اما نباید از زیباییهای طبیعی و فرهنگی ایران و استان خوزستان هم غافل شد.
وی تصریح کرد: به طور مشخص، اتفاقی که در اتحادیه ما میافتد، شناخت، ارزیابی، معرفی و مدیریت میراث فرهنگی در تمام ابعاد و قسمتهای کشور است؛ در قسمت تخصصی گردشگری، اتحادیههایی که در این خصوص فعال هستند، پذیرش گردشگر و فعالیتهای خاص در زمینه توریسم پایدار را دنبال می کنند.
رئیس بخش میراث فرهنگی و گردشگری اتحادیه تعاونیهای ایتالیا خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه این اتحادیهها دراروپا به میراث فرهنگی و گردشگری اهمیت زیادی میدهند، بسیار مشتاقانه این پروژه را در ایران پذیرفتیم و شروع به مشارکت در آن کردیم تا به یک نتیجه عملی از آن برسیم.
عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه نیز در این دیدار، گفت: سیاست وزارتخانه میراث فرهنگی این بود که در صورت امکان مجموعه میراث جهانی خوزستان در قالب محور و مثلث طلایی دیده شود و تمام ظرفیتها اعم از میراث طبیعی و میراث فرهنگی، منابع طبیعی، صنایع دستی و گردشگری را در این محور معرفی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه هیأت ایتالیایی به توانمندسازی جوامع محلی اعتقاد داشتند، برهمین اساس این سه پایگاه جهانی و ویژگیهای آن در حوزههای مختلف را وسیله پاورپوینت، تصویر و عکس به آنها معرفی کردیم و امیدواریم که بتوانیم در استان خوزستان جلب نظر سرمایهگذار خارجی را داشته باشیم.