خبرگزاری کار ایران

استاندار خوزستان در همایش آگاهی و پیشگیری HIV:

باید پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت HIV را از انزوا خارج کنیم

باید پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت HIV را از انزوا خارج کنیم
کد خبر : ۸۴۲۳۰۷

استاندار خوزستان گفت: زمان آن رسیده است که پیشگیری، درمان و مراقبت HIV را از انزوا خارج کنیم و کسانیکه با این ویروس زندگی می کنند حق دارند مانند دیگران از نظام خدمت رسانی برخوردار باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، غلامرضا شریعتی پیش از ظهر امروز ۱۳ آذرماه، در همایش آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان HIV که در تالار شهدا دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: از زمانی که نخستین نمودهای HIV در حدود 40 سال پیش گزارش شد، تلاش‌های بسیاری در سطح جهانی، منطقه‌ای و کشوری برای مبارزه با این اپیدمی انجام شده است.

وی افزود: در این مدت شواهد علمی فراوانی درباره مداخلات مؤثر فراهم شده که در پیشگیری از عفونت، مراقبت و درمان افرادی که با HIV زندگی می‌کنند و مهار گسترش ویروس مؤثر بوده است.

شریعتی تصریح کرد: در این راستا رهبران جهان قول داده‌اند تا به هدف 3/3 توسعه پایدار برای پایان دادن به ایذر تا سال 2030 میلادی در قالب یک تلاش گروهی جهت رسیدن به اهداف توسعه پایدار دست یابند. همچنین اهداف میان‌راهی سه‌گانه 90 – 90 – 90 را وضع کرده‌اند؛ در این برنامه اینکه مطمئن شویم تا سال 2020 میلادی، 90 درصد از کسانی که با HIV زندگی می‌کنند شناسایی و 90 درصد آن‌ها درمان دارویی دریافت می‌کنند و در 90 درصد گروه اخیر ویروس سرکوب شده است.

استاندار خوزستان یاد آور شد: روز جهانی ایذر امسال درست پیش از زمان 2020 فرا رسیده است. بنابراین فرصت مناسبی است تا هم دستاوردها و هم کمبودهای خود را در پیشگیری، درمان و مراقبت HIV بررسی کنیم و بسنجیم.

وی با اشاره به اینکه در منطقه مدیترانه شرقی شاهد گسترش فزاینده اپیدمی هستیم، ادامه داد: در حالی که در سال 2015 تعداد مبتلایان جدید در جهان رو به کاهش داشته، در منطقه ما موارد جدید اچ‌آی‌وی 32 درصد و مرگ و میر مرتبط با ایذر 63 درصد نسبت به سال 2010 افزایش یافته است. در انجام آزمایش برای رسیدن به نخستین هدف 90 درصدی برای تشخیص مبتلایان به اچ‌آی‌وی شکاف بزرگی در منطقه دیده می‌شود.

شریعتی یاد آور شد: در سال 2018 در سطح دنیا از بین 400000 نفری که تخمین زده شده با HIV زندگی می‌کنند، تنها 127000 نفر (32 درصد) از وضعیت خود خبر داشتند، در واقع 273000 نفر هنوز بی‌خبرند. اگر خطر سرایت ناآگاهانه ویروس به دیگران را در نظر بگیریم، این دغدغه بزرگی است. افزون بر این 79 درصد کسانی که با HIV زندگی می‌کنند داروهای ضدویروسی لازم برای نجات جانشان را دریافت نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: در ضمن جمعیت‌های کلیدی که بیشتر تحت تأثیر اپیدمی ایذر قرار گرفته‌اند اغلب از عفونت‌های همزمان نیز رنج می‌برند؛ بیماری‌هایی با راه سرایت مشابه هپاتیت ویروسی B و C، عفونت‌های آمیزشی یا عفونت‌هایی مانند سل که مرتبط با شرایط زندگی این جمعیت‌ها است. افزون بر این، مانند هر کس دیگری، کسانی که با HIV زندگی می‌کنند اغلب نیازهایی در حوزه سلامت دارند که فراتر از آسیب‌پذیری یا ابتلا به اچ‌آی‌وی است.

شریعتی عنوان کرد: برای پشتیبانی از کشورها در حرکت به سوی پوشش همگانی سلامت و اطمینان از فراموش نشدن هیچ کس، گام‌های بلندی برداشته شده است. پوشش همگانی سلامت به معنای آن است که هر کسی به درمان و مراقبت مؤثر و ایمن بدون تحمل دشواری مالی دسترسی دارد. مداخلات ما برای پایان دادن به اپیدمی ایذر باید در این چارچوب دیده شود.

وی با بیان اینکه خدمات مربوط به اچ‌آی‌وی باید کاملا در نظام خدمات بهداشتی اولیه (PHC) هر کشور ادغام شده باشد، تاکید کرد: امروزه، با پیشرفت تکنولوژی‌های آزمایش و پیدایش آزمایش HIV سریع با حساسیت و ویژگی بالا، آزمایش HIV ساده‌تر از پیش شده است.

شریعتی گفت: با در دست داشتن همه این پیشرفت‌ها، راهی برای ما باقی نمی‌ماند جز این که تعهد خود برای پایان دادن به ایذر تا سال 2030 را به جا بیاوریم.

استاندار خوزستان گفت: هنگام آن است که پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت HIV را از انزوا خارج کنیم. کسانی که با HIV زندگی می‌کند و آن‌هایی که بیشتر در معرض خطر آن هستند حق دارند تا مانند دیگران از یک نظام خدمت‌رسانی، یکپارچه و به‌سادگی در دسترس برخوردار باشند.

وی با اشاره به اینکه جوامعی که با گسترش ایذر مواجهه هستند سازنده‌ترین و پویاترین شهروندان خود را از دست می‌دهند، اشاره کرد: هنگامی که مردان و زنان جوان بر اثر ابتلا به ایذر، بیمار می‌شوند اغلب از دردهای روحی، انزوای اجتماعی و مشکلات جسمی و اقتصادی رنج خواهند برد. خانواده‌ها نیروی کار خود را از دست می‌دهند، موقعیت اجتماعی‌شان از بین می‌رود، از فقر و بیماری رنج می‌برند، بر اثر نگاه تلخ و بدنام کننده مردم منزوی می‌شوند و حقیقت ابتلا به ایذر را انکار می‌کنند و این در حالی است که خطر گسترش ایذر به جای دیگران وجود دارد. این افراد نیازمند آسایش و راهنمایی‌های کاربردی می‌باشند.

شریعتی ادامه داد: کلیه سازمان‌ها و نهادهای متولی برنامه ایذر در قالب کمیته‌های استانی و شهرستانی همدل هستند تا در قالب اهداف توسعه پایدار در چارچوب چهارمین برنامه ملی استراتژیک ایذر تلاش خود را به ثمر رسانند.

استاندار خوزستان بیان کرد: ما باید آموزش‌های لازم را در اختیار گروه‌ها و افراد در معرض آسیب قرار دهیم تا بتوانند از خود در برابر HIV محافظت نمایند. تمهیداتی فراهم کنیم تا کودکان سالم از مادران HIV مثبت به دنیا بیایند و همه افراد HIV مثبت تحت درمان مؤثر ضد رترو ویروسی قرار بگیرند.

وی تاکید کرد: برنامه کنترل عفونت HIV موفق نخواهد شد مگر با مشارکت همه ادارت و سازمان‌های مرتبط. انتظار می‌رود فرمانداران محترم نظارت مستمر بر اجرای برنامه چهارم ملی کنترل بیماری ایذر توسط ادارات و سازمان‌های مسئول اجرای برنامه داشته باشند.

انتهای پیام/
مریم جم
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز