خبرگزاری کار ایران

معاون قضایی دادگستری خوزستان خواستار شد؛

تشکیل شورای هماهنگی اخبار قضایی در خوزستان

تشکیل شورای هماهنگی اخبار قضایی در خوزستان
کد خبر : ۷۹۴۴۴۸

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خوزستان خواستار تشکیل شورای هماهنگی اطلاع رسانی اخبار قضایی با همکاری دستگاه های قضایی، امنیتی و انتظامی استان شد و گفت: به نظر می رسد با راه اندازی این شورا، عملکرد رسانه ها در انعکاس اخبار مرتبط با این دستگاه ها تقویت شود.

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی دادگستری خوزستان، علی افتخاری در جلسه نشست بررسی نحوه ارتقاء سطح هماهنگی و هم افزایی دستگاه های قضایی، امنیتی و انتظامی استان در انعکاس عملکرد و اطلاع رسانی عمومی، اظهار داشت: به رغم ویژگی های خوب فضای مجازی در تسریع بخشی به انتقال اخبار و آگاهی رسانی به مردم، در مواقعی با لبه تیز شبکه های مجازی روبرو هستیم که تاثیر منفی بر جامعه می گذارد.

وی با گرامیداشت روز خبرنگار و یاد و خاطره شهدای خبرنگار، تصریح کرد: اصحاب رسانه دغدغه مند هستند تا اخبار را در کوتاهترین زمان ممکن به مخاطبان خود اطلاع رسانی کنند و این اقدام جای تقدیر دارد، اما در اخبار مربوط به حوادث، آن میزان که اخبار مربوط به وقوع یک جرم منتشر می شود، اخبار مرتبط با رسیدگی به آن جرم اعم از دستگیری ها و اعمال آرای قضایی منشتر نمی شود.

دبیر ستاد مقابله با جرائم خاص دادگستری استان خوزستان ادامه داد: وجود قومیت های مختلف در استان و روابط میان مردم ظرفیت مناسبی است تا اخبار مربوط به یک منطقه، راحت تر و در زمان کوتاه تری به مردم منتقل شود و این ظرفیت در اطلاع رسانی در خصوص جرائم نحوه پیشگیری از آن می تواند بسیار مؤثر باشد.

افتخاری با تأکید بر لزوم همکاری متقابل میان رسانه ها و دستگاه قضایی در انتشار اخبار، گفت: در برخی موارد نیز لازم است تا شیوه های اطلاع رسانی از گزارش دهی به مشارکت تغییر یابد و خبرنگاران بتوانند با شرکت در برخی جلسات دادگاه ها و مصاحبه با محکومان و تهیه گزارش از تبعات یک جرم، زمینه های پیشگیری از وقوع جرائم را بیش از پیش فراهم کنند.

وی هدف از برگزاری این نشست را مقدمه ای بر تشکیل شورای اطلاع رسانی استان و همچنین پیشگیری از وقوع جرائم و افزایش میزان رضایتمندی در جامعه از طریق ارتقای آگاهی بخشی به عموم، برشمرد و اظهار امیداوری کرد که با ادامه این جلسات، هدف نهایی که کاهش جرائم آسیب های اجتماعی و ایجاد امنیت مطلوب در استان می باشد، تحقق یابد.

سرپرست اداره روابط عمومی و ارتباطات دادگستری استان خوزستان نیز در این نشست، اظهار کرد: وقوع سرقت و برخی جرائم خشن در استان خوزستان بر کسی پوشیده نیست، اما آنجا که اخبار این وقایع بر موج رسانه ای شوار می شود، همان قدر که می تواند آگاهی بخش باشد، می تواند موجبات بروز احساس ناامنی در جامعه را فراهم آورد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید امانت بهبهانی ادامه داد: این موج رسانه ای می تواند به گونه ای دیگر نیز عمل کند و با انتشار اخبار و عملکرد دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی و انتظامی و ارائه آگاهی های لازم و ضروری به مردم، آنان در برابر افرادی که سعی دارند به امنیت جامعه دست اندازی کنند، آگاه کرده و به آنان بیاموزند چگونه می توانند از مال و جان خود در برابر این افراد محافظت کنند.

وی عنوان کرد: روابط عمومی دادگستری به تنهایی نمی تواند این وظیفه مهم را به سرانجام برساند و برای تحقق این هدف، قطعا به یاری و همکاری رسانه های استان اعم از صدا و سیما، نشریات مکتوب و رسانه های الکترونیکی اعم از خبرگزاری ها، سایت های خبری و کانال ها و صفحات موجود در فضای مجازی که با نیت خیرخواهانه برای اطلاع رسانی به مردم تلاش می کنند، نیاز دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خوزستان افزود: هم اکنون بیش از 400 میلیون کانال در تلگرام فعالیت می کنند که برخی از آن ها به تنهایی می توانند امنیت یک جامعه را خدشه دار کنند.

حجت الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی تصریح کرد: برخی محدودیت ها در شیوه اطلاع رسانی در قوه قضائیه موجب مغفول ماندن اخبار عملکرد دستگاه قضایی در رسانه های استان شده است که در تلاش هستیم تا با تشکیل شورای اطلاع رسانی و استفاده از همه ظرفیت های موجود به راهکارهای اساسی دست یابیم که بتوان اخبار و اطلاعات مهم را در کوتاه ترین زمان ممکن به مردم شریف استان اطلاع رسانی کنیم.

وی از فعالیت کانال خبری دادگستری استان به آدرس dadgostari.khz در شبکه اجتماعی سروش و صفحه اینستاگرام معاونت پیشگیری از وقوع جرائم این دادگستری در اینستاگرام به آدرس payame_pishgirane خبر داد و گفت: هم اکنون بیش از 500 مطلب حقوقی در این صفحه منتشر شده است که مطالعه آن می تواند نتیجه قابل توجهی در ارتقای سطح دانش حقوقی عموم داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی تصریح کرد: بیش از 80 درصد فعالین در شبکه های اجتماعی جوانان هستند و این فرصت مناسبی برای مدیران کشور است تا با انتشار قوانین، دستورالعمل ها و بخشنامه ها و همچنین اخبار عملکرد و اقدامات مرتبط با سازمان خود، این ظرفیت عظیم را برای تحقق توسعه پایدار کشور عزیزمان، با خود همراه کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز