استاندار خوزستان مطرح کرد:
خوزستان مهیای تحقق شعار «رونق تولید»/ امضای تفاهمنامه پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به بنگاههای تولیدی
استاندار خوزستان با تأکید بر لزوم گام برداشتن در راستای تحقق شعار «رونق تولید» مقام معظم رهبری برای سال جدید، از امضای تفاهمنامه پرداخت 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به بنگاه های تولیدی و اشتغالزای استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی با اشاره به خشکسالی شش ماهه نخست سال و حادثه تروریستی اهواز، سال 97 را برای خوزستان سالی سخت برشمرد و اظهار داشت: علیرغم این اتفاق ها، در حوزه زیرساخت ها اقدامات خوبی در استان صورت گرفت که از جمله آنها میتوان به اصلاح بیش از 700 کیلومتر از خطوط لوله تأمین و انتقال آب، بیش از 400 کیلومتر خط لوله فاضلاب، بهسازی راه ها و راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به منابع مالی که دولت در اختیار استان قرار داد، اقدامات موثری صورت گرفت، افزود: علاوه بر این شاهد انجام اقدامات مشترک با بنیاد برکت و وزارت نفت در استان خوزستان بودیم.
شریعتی عنوان کرد: شورای راهبردی استان برای شهرستان ماهشهر و شهرهای تابعه اقدامات خوبی انجام داد و در این راستا جاده چهاربانده ماهشهر به هندیجان طی چند روز گذشته تکمیل شد. علاوه بر این در سال 97 با توجه به محوری بودن جاده اهواز به تهران، تقاطع غیر هم سطح اندیمشک مورد بهره برداری قرار گرفت.
استاندار خوزستان ادامه داد: در اهواز نیز تقاطع غیرهم سطح ولایت و جاده شهیدان خادم سیدالشهدا برای آسان کردن تردد بین دو منطقه باهنر و سپیدار مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی بهره برداری از ادامه پل ششم اهواز به سمت جاده خرمشهر و رینگ این جاده به سمت جاده ماهشهر را از اقدامات سال 97 برشمرد و گفت: به زودی قطعه L200 میدان شهید بندر یا همان تقاطع غیرهم سطح شهید کجباف مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و سایر قطعه های این تقاطع ساخته خواهد شد.
شریعتی با بیان اینکه راه اندازی مسیر ساحلی اهواز به ملاثانی با مشارکت و محوریت استانداری خوزستان در راستای برنامه پدافند غیرعامل، ساحل سازی و توسعه گردشگری در اهواز و استان در برنامه قرار دارد، گفت: آماده سازی 15 کیلومتر این مسیر از سوی شهرداری اهواز در حال انجام است و اقدامات لازم برای آغاز کار از سوی شهرداری های ویس و شیبان نیز در حال هماهنگی است.
استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه آمادگی داریم در سال 98 پروژه های بزرگ را در خوزستان به بهره برداری برسانیم، افزود: از جمله این پروژهها میتوان به بهره برداری پالایشگاه گاز بیدبلند 2 با سرمایه گذاری 3.2 میلیارد دلار، پتروشیمی مسجدسلیمان با سرمایه گذاری 850 میلیون یورو، فاز دوم کارخانه فولاد روهینا در دزفول با اعتبار 100 میلیون یورو و 330 میلیارد تومان و 5 تصفیه خانه فاضلاب در آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر و بندر امام خمینی(ره) اشاره کرد.
وی بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم با در برنامه کوتاه مدت و میان مدت، آب مورد نیاز طرح آبرسانی غدیر که در حال حاضر از رودخانه کرخه تأمین می شود را از رودخانه دز تأمین کنیم. اگر شرایط برای تأمین کامل آب این طرح از رودخانه دز مهیا نشد، آب مورد نیاز مخلوطی از رودخانه کرخه و دز خواهد بود تا کیفیت آب در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان و شهرهایی که از طرح آبرسانی غدیر استفاده میکنند بهبهود پیدا کند.
استاندار خوزستان با اشاره به نامگذاری سال «رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: شعار امسال در راستای شعارهای سال گذشته یعنی اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی است و همه باید در مسیر تحقق آن گام برداریم.
شریعتی بیان کرد: سال گذشته در راستای منویات رهبری و سیاست های دولت با بانک ملی توافق نامه ای به امضا رسانیدیم که وام های با سود 8 درصد در اختیار بنگاه های اشتغال زا قرار دهد و استانداری مابه التفاوت 8 درصد تا 18 درصد را پرداخت کرد؛ این کار در توسعه کار و اشتغال زایی بنگاه ها صورت گرفت.
استاندار خوزستان گفت: امسال این تفاهمنامه برای پرداخت 2 هزار میلیارد تومان با بانک ملی و بانک انصار بسته خواهد شد و این تسهیلات ارزان قیمت در اختیار بنگاه های تولیدی، خدماتی و اشتغال زا قرار خواهد گرفت تا در جهت سیاست اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری گام برداریم.
وی با اشاره به مراحل سخت اداری در مسیر سرمایه گذاری، افزود: این مراحل در خوزستان با توجه به ظرفیت های استان بیشتر است. برای استفاده از این ظرفیت ها باید از دستگاه های اجرایی متولی استعلام های لازم صورت گیرد که باعث ایجاد تأخیر در کار و آسیب به آن می شود.
شریعتی گفت: از دو سال گذشته با کمک شرکت مشاور فناب برنامه نرم افزاری طراحی شد و در حال حاضر به صورت آزمایشی در حال فعالیت است که متقاضیان سرمایه گذاری در آن ثبت نام و مدارک خود را ارائه می دهند و دستگاه های متولی به صورت الکترونیک در موعد مقرر پاسخگوی سرمایه گذاران خواهند بود تا شاهد کاهش مراحل استعلام باشیم.
استاندار خوزستان اظهار کرد: تاحدودی شاهد کاهش این مراحل هستیم، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدیم. دستگاه های اجرایی باید به تدریج اجرای فرایندهای خود را از حالت سنتی به الکترونیک تبدیل کنند.
وی تأکید کرد: کاهش بروکراسی های اداری، امکان شرایط سرمایه گذاری را بیشتر خواهد کرد و این به شروع تولید و تحقق شعار امسال کمک خواهد کرد.
شریعتی در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب توجه ویژه ای به جوانان دارند و روابط عمومی استانداری نیز تلاش کرده با ارتباط گیری با جوانان در این زمینه گام بردارد. امسال علاوه بر اقدامات روابط عمومی استانداری مبنی بر معرفی جاذبه های گردشگری، شرایط لازم برای آماده سازی زیرساخت های مورد نیاز مناطق گردشگری استان برای دستگاههای متولی فراهم شد و در این راستا میراث فرهنگی و گردشگری استان و شهرداری ها اقدامات خوبی انجام دادند.
وی گفت: تمامی این اقدامات که برای تسهیل گردشگری در استان است و تا الان تعداد قابلتوجهی از هموطنان به خوزستان سفر کرده اند و استان مورد توجه قرار گرفته است.