«وِه اَنتیوک شاپور» در خانه هنرمندان تهران نمایش داده شد
فیلم مستند تاریخی "وِه اَنتیوک شاپور" (گندیشاپور) در سمیناری تحت همین عنوان در تهران به نمایش گذاشته شد.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، این سمینار در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان تهران با مشارکت پایگاه میراث فرهنگی گندیشاپور و ایوان کرخه، دفتر یونسکو کشور، خانه سینما و انجمن مستندسازان ایران و با حضور حجتالله ایوبی دبیر کمیته ملی یونسکو در ایران، محسن حبیبی استاد معماری و شهرسازی دانشگاه تهران، یعقوب ذلقی مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندیشاپور و ایوان کرخه، اردشیر خورشیدیان جراح و متخصص بیماریهای چشم و مهران نصرتپناه معاون سیمای مرکز خوزستان برگزار شد.
این همایش با پخش گزیدهای به مدت 60 دقیقه از این فیلم مستند آغاز گردید و پس از پخش فیلم یعقوب ذلقی مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندیشاپور طی سخنانی به معرفی محوطه تاریخی گندیشاپور و تشریح فعالیتهای صورتگرفته در این پایگاه پرداخت.
در ادامه، دکتر حبیبی استاد معماری و شهرسازی دانشگاه تهران نیز درخصوص معماری این محوطه و بناهای آن توضیحاتی ارائه کرد و در پایان نیز دکتر خورشیدیان جراح و متخصص بیماریهای چشم نیز در خصوص فعالیتهای پزشکی دوران قدیم در این محوطه تاریخی و ارتباط علم پزشکی حال و گذشته در این مکان بیاناتی را ابراز داشت.
این همایش با استقبال بسیار خوبی از سوی حضار روبرو شد و هدف از برگزاری آن معرفی فیلم مستند گندیشاپور در راستای شناساندن این محوطه تاریخی بود.
گفتنی است کار پژوهش، تصویربرداری و عکس هوایی مستند جندیشاپور دزفول با عنوان "وه انتیوک شاپور" با نام انگلیسی (Veh Antioch Shapour) از سال 92 به کارگردانی و تهیه کنندگی "سودابه مجاوری" در دزفول آغاز و مراحل ضبط و تهیه آن شش ماه در محوطه جندیشاپور دزفول به طول انجامید، که در هفت قسمت تولید شد.
این مستند که گویندگی آن را "امین تارخ" و "مهتاب کرامتی" دو تن از بازیگران سرشناس سینما و تلویزیون انجام دادهاند، کاری منحصربفرد از گندیشاپور است که تصویری زیبا از این اثر تاریخی به تصویر کشیده و توانست در جشنواره سینما حقیقت عنوان بهترین پژوهش را در حوزه فیلمهای تاریخی از آن خود کند، ضمن اینکه در این جشنواره این مستند توانست عنوان بهترین عنوان گویندگی را نیز به خود اختصاص دهد.
مستند گندیشاپور در جشنوارههای مختلف توانسته عناوینی چون بهترین گویندگی و بهترین پژوهش را نیز از آن خود کند.
در این مستند تولید شده زوایای مختلف گندیشاپور از جمله معماری، شهرسازی، آبرسانی، دانشگاه، آسیابها، پیشینه پزشکی، بیمارستان و دیگر زوایا به خوبی نشان داده شده است.
این فیلم به سفارش سیمای مرکز خوزستان به مدت 100 دقیقه تهیه و تولید شده و قرار است در آیندهای نزدیک در هفت قسمت از یکی از شبکههای سیمای ملی پخش شود؛ ضمن اینکه تاکنون بخشهایی از این مستند از شبکه استانی سیمای خوزستان پخش شده است.
شهر باستانی جندی شاپور با 800 هکتار وسعت در 12 کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلامآباد واقع است؛ آثار برجای مانده آن در 24 شهریور سال 1310 به شماره 46 در ردیف آثار ملی به ثبت رسید. همچنین سوم نوامبر امسال (12 آبان ماه 96) در فهرست بزرگداشت جهانی یونسکو از منظر فرهنگی (تولید علم و دانش) قرار گرفت.