خبرگزاری کار ایران

عیسی کلانتری در جمع خبرنگاران خوزستان:

گردوغبار موجود، منشأ خارجی دارد/ عراقی‌ها باید برای مهار آتش‌سوزی هورالعظیم همکاری بیشتری کنند

گردوغبار موجود، منشأ خارجی دارد/ عراقی‌ها باید برای مهار آتش‌سوزی هورالعظیم همکاری بیشتری کنند
کد خبر : ۶۵۲۹۶۰

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور در جمع خبرنگاران استان خوزستان اظهار کرد: آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم در بخش کشور عراق رخ داده است. در مرحله نخست آتش‌سوزی بخش عراقی تالاب، با کمک سازمان حفاظت محیط‌زیست و استانداری خوزستان پس از ۱۰ روز موفق شدیم مجوزهای لازم را از کشور عراق برای مهار آتش با هلیکوپتر آب‌پاش اخذ کنیم که پس از دو سه روز تلاش، آتش مهار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، عیسی کلانتری در پایان جلسه ی کارگروه استانی مقابله با پدیده گردوغبار که عصر امروز یکشنبه چهاردهم مرداد با حضور نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری، در محل مهمانسرای استانداری خوزستان برگزار شد، به خبرنگاران گفت: متأسفانه پس از دو مرحله اطفای حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم، مجدداً آتش‌سوزی در سطح گسترده‌ای در بخش عراقی تالاب رخ‌داده است که علت این آتش‌سوزی‌ها بررسی خواهد شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست عنوان کرد: طبق گزارش‌های اعلام شده، احتمالاً هلیکوپترها دیگر نتوانند این آتش‌سوزی را مهار کنند و باید به‌صورت زمینی اقدام شود که در این خصوص باید کشور عراق رضایت داشته باشد.

کلانتری با اشاره به وضعیت هورالعظیم در بخش ایرانی تصریح کرد: خوشبختانه بخش ایرانی تالاب هورالعظیم آب دارد و مشکل آتش‌سوزی نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: در حال حاضر نهایت تلاش در استان خوزستان به کار گرفته شده تا آتش‌سوزی هور در کشور عراق مهار شود. بااین‌وجود باید کشور عراق در خصوص مهار آتش‌سوزی‌های رخ داده همکاری بیشتری داشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در خصوص احتمال درخواست کمک از دیگر کشورها برای مهار آتش‌سوزی هورالعظیم، گفت: به دلیل اینکه آتش‌سوزی در بخش عراقی هور رخ داده است، باید کشور عراق جهت مهار آتش از کشورهای دیگر درخواست کمک کند.

کلانتری با اشاره به بازدید از کانون‌های ریزگرد جنوب شرق اهواز نیز تصریح کرد: ریزگردهایی که اکنون وارد کشور می‌شوند، منشأ خارجی دارند و گردوغبارهای با منشأ داخلی خوزستان در اواخر پاییز و زمستان فعال می‌شوند.

وی بیان کرد: خوشبختانه امسال حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای مقابله با گردوغبار خوزستان پیش‌بینی شده است. با توجه به اینکه استاندار خوزستان داوطلب این کار بوده، اختیارات به استاندار داده شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور افزود: از دو سال پیش موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، مطالعاتی در زمینه مهار گردوغبار و کانون‌های ریزگرد آغاز کرده است که باید تا پایان تابستان این مطالعات جمع‌بندی شوند تا عملیات اجرایی از شهریورماه مجدداً آغاز شود، زیرا عملیات اجرایی بدون مطالعه ممکن است نتیجه عکس بدهد و منابع مالی هدر برود و نتیجه‌ی مثبت نیز گرفته نشود.

کلانتری گفت: در خوزستان با همت مسئولین سازمان‌های مختلف و هماهنگی استاندار و با بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری که امسال در این خصوص تخصیص داده شده است، عملیات اجرایی مهار گردوغبار آغاز خواهد شد، اما  مردم خوزستان باید بدانند که ریزگردها ظرف یک یا دو سال مهار نمی‌شوند و باید حداقل طی شش تا هفت سال، حدود ۲۰۰ هزار هکتار منشأ آلودگی مهار شود.

وی با بیان اینکه اکنون منابع مالی برای مهار گردوغبار در اختیار استاندار خوزستان است، ادامه داد: در حال حاضر استانداری خوزستان منتظر نتایج مطالعات است تا کار اجرایی را انجام دهد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور،گفت: امیدواریم طی یک برنامه منظم و در حدود پنج سال بتوانیم ریشه‌های گردوغبار منشأ داخلی را مهار کنیم. اما مهار گردوغبار خارجی نیاز به هماهنگی زیادی دارد.

کلانتری افزود: برای مهار گردوغباری که از سمت جنوب غرب کشور می‌آید، امکاناتی در دست نیست. اما امیدواریم با تحکیم دولت‌ها، گردوغباری که از سمت کشورهای سوریه و عراق می‌آیند، مهار شود. سال گذشته کشور عراق در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است و حدود۱۵۰ هزار هکتار تالاب‌های خشک‌شده را آبگیری کرد و منشأ آلودگی کمتر شد. اما هنوز جای کار زیادی برای مهار گردوغبار وجود دارد.

 

انتهای پیام/
مریم جم
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز