خبرگزاری کار ایران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان:

لزوم ارائه راهکار جهت رهایی از بی اعتنایی به کتاب توسط انجمن کتابخانه های عمومی

لزوم ارائه راهکار جهت رهایی از بی اعتنایی به کتاب توسط انجمن کتابخانه های عمومی
کد خبر : ۴۸۲۲۹۸

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: اهتمام رسانه‌ها به کتاب‌خوانی گویای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی از سوی اصحاب رسانه است و با اهدای کتاب و عمومیت بخشی موضوع کتاب ، در میان اقشار مختلف می‌توان به گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه کمک کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، محمد جوروند با اشاره به اینکه در زمینه فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی باید بدون شعارزدگی عمل شود، ابراز داشت: کتاب‌خوانی در تحول زندگی فردی و اجتماعی افراد تأثیرگذار است و باید با استفاده از ایده‌های کارشناسانه و تجربه‌های ارزنده، از تکرار و رفتن در مسیر بی‌نتیجه‌ای که برای افزایش سران مطالعه بیان شده بود، پرهیز کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه بسیاری قرائت ادعیه و قرآن کریم را در سرانه مطالعه لحاظ می‌کنند، افزود: ادارات نهاد کتابخانه‌های عمومی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و حتی دستگاه‌های سیاسی و اقتصادی بودجه و اعتبار ویژه‌ای برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در نظر بگیرند تا از این طریق ایده و انگیزه کتاب‌خوانی در جامعه گسترش یابد.

محمد جوروند کتاب را غذای روح عنوان کرد و گفت: همان‌گونه که مغازه‌های بی‌شمار و با غذاهای گوناگون برای غذای جسم در همه‌جا وجود دارد ، برای کتاب و کتاب‌خوانی به‌عنوان غذای روح نیز باید کتاب‌فروشی‌های متعددی وجود داشته باشد.

جوروند با بیان اینکه سرانه فضای مطالعه در اهواز نسبت به سایر شهرها بسیار پایین است، خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های عمومی اهواز در مقایسه با جمعیت میلیونی آن بسیار ناچیز است و در برخی مناطق اهواز همچون؛ «گلستان، شهرک دانشگاه و فرهنگ شهر» کتابخانه عمومی وجود ندارد؛ چنان‌که کتاب‌فروشی‌های معتبر و ارائه‌کننده آثار به‌روز به تعداد انگشتان دست نمی‌رسد.

وی افزایش کتاب‌فروشی‌ها و کتابخانه‌ها را در سطح ارتقای سرانه مطالعه ، عاملی مهم بیان کرد و اظهار داشت: انجمن کتابخانه‌های عمومی استان می‌تواند راهکارهای جدید برای رهایی و برون رفت از بی‌اعتنایی به کتاب ارائه کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه ویژه کتاب و کتاب‌خوانی در مبانی دینی و اسلامی اشاره و عنوان داشت: برترین و ماندگارترین کتب مسلمانان در حوزه‌های دینی نوشته شده‌اند که در این زمینه کارهای تحقیقی و تفسیری قرآن کریم نمونه بارزی هستند.

محمد جوروند جایگاه خوزستان درزمینه کتب و علوم دینی را بسیار ویژه دانست و گفت: وجود علما، محققان، پژوهشگران و نویسندگان درزمینه های ادبیات داستانی، شعر، نمایش‌نامه و فیلم نویسی نشان از آن دارد که در حوزه مطالعه کتاب و خردورزی بسیار برتر هستیم اما اشکال عمده در عدم تعریف فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در سبد خانوارها است.

جوروند با بیان اینکه باید به سمت و سویی برویم که کتاب در خانواده به‌ویژه مادران جایگاه مهم و ارزنده خود را بازیابد، تصریح کرد: اهتمام رسانه‌ها به کتاب‌خوانی گویای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی از سوی اصحاب رسانه است و با اهدای کتاب و عمومیت بخشی موضوع کتاب ، در میان اقشار مختلف می‌توان به گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه کمک کرد.

وی در پایان با نیک دانستن اقدام عده‌ای از افراد جامعه در فروش کتاب‌ها در منازل خاطرنشان کرد: چنین اقدامی ترویج گر فرهنگ مطالعه و ایجاد علاقه به کتاب در میان اعضای خانواده است و در هر صورت با استفاده از ترفندهای مختلف باید فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را در سبد خانواده‌ها ایرانی جای دهیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز