دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور خبر داد:
فضای مجازی در کتابخانههای عمومی خوزستان ایجاد میشود
باید بتوانیم ساختاری را تعریف کنیم که با استفاده از این ظرفیتها برای سالهای بعد شاهد پویایی فضای کتابخوانی در عرصه ملی باشیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور استفاده از ظرفیت مسئولان و خیرین در مناطق مختلف را لازمه توسعه کتابخانههای عمومی در سطح کشور دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، محمدحسین ملک احمدی در نشست صمیمانه با استاندار خوزستان و فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه بازدید از کتابخانههای عمومی شهرهای آبادان، اهواز، خرمشهر، دزفول، شوش و دشت آزادگان از جمله برنامههای سفر وی به استان خوزستان است، گفت: امید میرود تا بتوانیم برنامهها و فعالیتهایی را در جهت ارتقای وضعیت کتاب و کتابخوانی در سطح استان خوزستان با استفاده از فضاهای فیزیکی و مجازی موجود ایجاد و برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: در فضای مجازی مشکلات و کمبودهای فراوانی وجود دارد اما شاید بتوانیم با بهره گیری از مشارکت جمعی اعم از توان اعضای هیئتهای علمی و انجمنهای کتابخانههای عمومی، کتابداران و خیرین به عنوان بهترین ظرفیت موجود در کشور در جهت کاهش کمبودها و رفع مشکلات بهره ببریم.
ملک احمدی اظهار کرد: بهره گیری از انجمن کتابخانهها که ترکیبی از حضور شخصیتهای علمی، فرهنگی و اجرایی است به عنوان یک راهکار که به نظر میرسد با جمع آوری این ظرفیتها و استفاده حداکثری از آنها میتوان امید به ارتقاء وضعیت کتابخانهها داشت.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصریح کرد: با تبدیل نهاد کتابخانههای عمومی به یک نهاد غیر دولتی باید حداکثر تلاش خود را برای استفاده مناسب از ظرفیتهای غیر دولتی بکار ببریم و نگاه قانون گذار آن است که این نهاد از ظرفیتهای دولتی و غیر دولتی بتواند استفاده کند. یکی از تلاشهای ما برای ارتقای کتابخوانی استفاده از ظرفیتهای آنهاست که از مجموعه توانمندیهای بهره ببریم و در این مسیر نیازمند حمایت مدیران و مسئولان در سطوح مختلف و ظرفیتهای مردمی هستیم.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: تلاش در جهت راه اندازی کتابخانه مجازی از دیگر مباحثقابل پیگیری در سال جاری است که در زمان حاضر در حال تهیه مقدمات کار هستیم. امید است با همراهی ناشران و دستگاههای ذیربط در امر مجازی بتوانیم از زمینههایی که در کتابخانههای عمومی داریم در این موضوع بهره لازم و کافی را ببریم.
ملک احمدی اظهار کرد: در زمان حاضر برای راه اندازی کتابخانههای مجازی نرم افزارها و سخت افزارهای لازم را در کتابخانههای عمومی در اختیار داریم. امید است با همراهی و تعامل شورای مجازی کشور بتوانیم هر چه سریعتر این فضا را در کتابخانههای عمومی مهیا کنیم.
استاندار خوزستان نیز در این دیدار، خواستار توجه به فرهنگ، جغرافیا، شرایط حاکم بر منطقه و ذائقه نسل جوان برای ارتقای وضعیت کتابخوانی در سطح این استان شد.
مقتدایی اظهار کرد: با تلاشهای که مدیرکل کتابخانههای عمومی دارد هر دو هفته یکبار شاهد افتتاح یک سبک خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح استان هستیم و این امر بسیار رضایتمند است.
وی اضافه کرد: برای ارتقای وضعیت کتاب و کتابخوانی، بازنگری کتاب و سبک مطالعه ضروریست و در این زمینه باید برای نسل جوان بهویژه اقدامات جدیتری محقق کرد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: امروزه متاسفانه شاهد آن هستیم که در برخی شهرهای استان نظیر ماهشهر کتابخانه مرکزی وجود ندارد و در سایر مناطق نیز رسیدگی به این امر باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که در مبحثکتابخوانی باید مورد توجه قرار گیرد توسعه فضای مجازی است که در این زمینه باید ذائقه نسل جوان را تغییر داد و مطالعاتی مختصر و مفید را در اختیار افراد قرار داد.
مقتدایی بیان کرد: وقتی کتابی منتشر میشود که در برگیرنده مباحثعلمی و سیاسیست و چند نسل آن را مطالعه کرده لازم است این کتاب در نسخههای جدید بهروزتر شده و با ذائقه نسل جوان منتشر شود تا مخاطب بیشتری به خود جذب کند.
وی اضافه کرد: کتابها باید با توجه به فرهنگ، جغرافیا و شرایط حاکم بر منطقه تالیف و منتشر شوند و سبکهای کتابخوانی را باید برای گروههای سنی مختلف در نظر گرفت.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: در مورد غذای فکری نسل جدید باید تجدیدنظر شود و سبک جدیدی از مطالعه را رواج داد.
وی با تاکید بر استفاده از آیات و روایات و احادیثدر تالیف کتب تصریح کرد: این بخش در دورههایی کمرنگ شده بود که امروز مجددا خوشبختانه به اصل و ریشه گذشتهاش بازگشته و باید همچنان این ارزشها را در دستور کار و مورد توجه قرار داد.