استاندار خوزستان:
از سلیقهای ابلاغ کردن مواردی از دین و قانونگذاری باید پرهیز کرد
آموزش چیزی غیر از استفاده از تجربه دیگران نیست، اگر در این حوزه به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کنیم بیشک به مشکل بر نمیخوریم.
استاندار خوزستان با تاکیدبر طرح آموزشهای همگانی در حوزه فرهنگ گفت: آموزش چیزی غیر از استفاده از تجربه دیگران نیست، اگر در این حوزه به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کنیم بیشک به مشکل بر نمیخوریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان عبدالحسن مقتدایی در کارگروه فرهنگ و آگاهی اجتماعی استان که امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در محل استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که احساس ضرورت پرداختن به مسایل فرهنگی در مدیران استان وجود دارد. نسل جوان آنچه که در فرهنگ و روابط عمومی اجتماعی برداشت کرده را شیوه قرار میدهد. از آنجا که انسان در بدو تولد آنچه که میبیند را میپذیرد، کمتر به دنبال تغییر میرود که این موضوع باید از سوی مدیران مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اگر انسان به دنبال تغییر رفت، بیشک عامل تحول و یک تحولگر خواهد شد. اگر هیتلر تاریخساز میشود باید بدانید که گاندی نیز از جهتی دیگر تاریخ ساز میشود. در ساختار اداری خود بسیاری آمدهاند و بسیار رفتند. اما تعداد اندکی آدمهای سازندهای وجود دارند که بر ضرورتهای جامعه تمرکز میکنند و خود عامل تحول میشوند.
استاندار خوزستان افزود: معتقدم فرهنگ مرز بین بایدها و نبایدهاست و ارزشهای حاکم بر جامعه مجموعه فرهنگ را میسازد، خواه مثبت باشند و خواه منفی. برخی نکات جغرافیای دنیا نیز خاص هستند و ارزشهای خاصی دارند. به عنوان نمونه اینجا حجاب به عنوان یک ارزش از سوی نظام ابلاغ میشود و موضوعی از دین ماست که پذیرفته شده است. بنابراین در خصوص فرهنگ باید به توافقاتی دست یابیم.
مقتدایی گفت: از سلیقهای ابلاغ کردن مواردی از دین و قانونگذاری باید پرهیز کرد و این آموزشها باید به نیروها داده شود. آموزش دادن در این زمینه از نکات اساسی به شمار میرود. آموزش اگر مفید و مثبت باشد حتی اگر هدفمند نباشد تاثیر خود را حتما دارد. زیبایی، خوبی و صداقت در امور خواه هدفمند باشد یا نباشد اثر خود را بر جامعه میگذارد به طور نمونه از مجموعه هدفمند کار کردن در جوامع غیراسلامی گاندی، و در جوامع اسلامی امام خمینی(ره) بر میخیزد. و در جوامعی هیلتر و چنگیز بیرون میآید. متمرکز کار کردن در این حوزه اثرگذاری آن بیشتر است.
وی ادامه داد: آیا قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره فرهنگ نباید هیچ احساس مسئولیتی نسبت به فرهنگ میداشتیم؟ هر آنچه که تاکنون کار شده در تعارض آنچه بوده که به ما حمله شده است. سوال اینجاست که آیا فرهنگ جهادی امروز ایجاد شده است؟ خیر، اما چرا رها شد و از آن فاصله گرفتیم که اکنون باید به ما تذکر داده شود. مرز بایدها و نبایدها که همان ارزشهاست و مجموعه ارزشها که فرهنگ را میسازد مدتها تبیین شده است.
استاندار خوزستان به اهمیت آموزش در حوزه فرهنگ اشاره کرد و اظهار کرد: آموزش هزینهای است که دیگران از عمر و مال خود صرف کردهاند. که به دست ما رسیده است. آموزش چیزی غیر از استفاده از تجربه نیست.
در جلسه هماندیشی و هماهنگی طرح آموزش همگانی علی عماد، معاون استاندار این طرح را شامل ۸ کارگروه مسایل زیست محیطی، برنامههای آموزشی مربوط به خانواده، سلامت عمومی، مشارکتهای مردمی، امداد و نجات، شهروند مداری و شهروند محوری، توسعه اجتماعی و اقتصادی و توسعه سیاسی و فرهنگی عنوان کرد، و در نهایت مدیران دستگاهها به ارایه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص محورها و برخی موضوعات کارگروههای ۸ گانه این طرح پرداختند.