در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
حوزه هنری نقشی در معادلات فرهنگی خوزستان ندارد/ نگاه قومی در حوزه هنری مانع شکوفایی هنر در خوزستان شده است
نویسنده و شاعر خوزستانی میگوید: حوزه هنری خوزستان طی این سالها نشان داده که توجهی به هنرمندان واقعی انقلابی در گوشه و کنار استان ندارد و انتخاب برخی چهرههای برتر هنر انقلابی همواره بر اساس رابطه و سلیقه فردی مدیران استان شکل میگیرد.
مصطفی بوعذار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: حوزه هنری در این دوران نتوانسته جریان ساز هنر انقلابی باشد و بیشتر به وعدهها و شعارهای تکراری روی آورده است.
دبیر همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور با تاکید بر اهمیت ترویج هنر انقلابی افزود: حوزه هنری استان خوزستان نقشی در معادلات فرهنگی استان ندارد و جشن هنر انقلابی صرفاً یک دورهمی حلقه دوستان و نزدیکان است و مرجعیت رسمی و مقبولیت در میان هنرمندان استان خوزستان ندارد.
وی ادامه داد: انتخاب برخی افراد از سالیان گذشته در حوزه هنری خوزستان رواج داشته و هیچگاه مدیران حوزه به نگرانیهای افکار عمومی، اهالی رسانه و هنرمندان پاسخگو نبودهاند.
این هنرمند برتر جشنواره بین المللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: مدیرانی که بدون رزومه مشخص هنری بر مسندهای فرهنگی استان تکیه زدهاند، در واقع بزرگترین آفت بر پیکر نحیف فرهنگ و هنر محسوب میشوند.
این هنرمند خوزستانی، مهاجرت هنرمندان انقلابی استان به پایتخت و دیگر استانها، عدم تکریم و حمایت از هنرمندان گمنام و متعهد در شهرستانهای کوچک و بزرگ، توجه به محرومیتها و بیعدالتی در عرصه فرهنگ استان را چالش حال حاضر در بین اهالی فرهنگ و هنر عنوان کرده و افزود: مدیریت با این رویه؛ به فرهنگ و هنر لطمه میزند و چنین فرصتسوزیهایی ماندگار خواهد شد.
مصطفی بوعذار، فرایند انتخاب چهره برتر هنر انقلابی طبق شیوه نامه مصوب حوزه هنری کشور در سال ۱۴۰۲را یکی از اقدامات ارزشمند در این موضوع دانست و تاکید کرد: مدیران ارشد حوزه هنری کشور باید به اجرای ناقص این شیوه نامه در برخی از استانها به ویژه خوزستان نظارت جدی داشته باشند. چراکه اگر دیر بجنبند، هنرمندان انقلابی نه تنها ناامید خواهند شد بلکه هنر انقلابی در مناطقی مانند خوزستان آسیب جدی خواهد دید.
دبیر سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی افزود: دردآور است اگر بگوییم حوزه هنری خوزستان در حال حاضر بیشتر به «شوآفهای تبلیغاتی» و گزارش کاریهای نمایشی روی آورده است و باید پاسخگوی برخی اقدامات تامل برانگیز پیرامون جشنواره کودک عمان و نابهنجاریهای صورت گرفته در این مورد باشند. ناکامی در جشنوارهها و رویدادهای ریز و درشت و همچنین عدم تاثیرگذاری در جریانات فرهنگی و هنری استان با وجود ساختار اداری، نیرو، بودجههای کلان مالی، عدم اقبال عمومی در میان هنرمندان، بخشی از ضعفهای مدیریتی در این نهاد است.
بوعذار در پایان به همراهی جناحی و حمایت جریانهای موازی سیاسی از مدیران ناتوان فرهنگی در استان اشاره کرد و گفت: تا زمانی که نگاههای قومی و جناحی حاکم باشد و عزم راسخی برای بهبود شرایط فرهنگ و هنر استان و همچنین رشد و توسعه آن به صورت یکپارچه دیده نشود، نمیتوان انتظار شکوفایی و رشد فرهنگ و هنر استان را داشت و این دردآور است.