مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی:
خوزستان به اندازه کل کشور جاذبه دارد
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، خوزستان را استانی توصیف کرد که به اندازه همه کشور دارای جاذبه گردشگری است و گفت: دیگر نمیتوان به خوزستان به عنوان یک استان پرداخت و باید با تغییر نگاه، آن را به سه بخش شمالی، جنوبی و مرکزی تقسیم کرد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، سیدمصطفی فاطمیفیروزآبادی امروز در سفر به خوزستان و بازدید از دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر استان ضمن خسته نباشید به نیروهای مستقر در ستاد و تبریک به مناسبت ماه مبارک رمضان و عید نوروز، اظهار کرد: استان خوزستان در سال گذشته رشد بسیار خوبی داشت و در حوزه تردد رتبه اول کشور را کسب کرده بود که نشانگر تلاشهای خوب گروه فعال ستاد دائمی خدمات سفر در میراثفرهنگی خوزستان است؛ هرچند موضوعاتی مانند تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز و اخبار تغییرات جوی و هشدارهای منع سفر به خوزستان مطرح بود، اما در مجموع برآیند کلی یک سال گذشته در رشد سفر به خوزستان قابل قبول بوده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی با بیان اینکه خوزستان به تنهایی به اندازه کل کشور دارای جاذبه گردشگری است، افزود: به عقیده من دیگر نمیتوان به خوزستان به عنوان یک استان نگاه کرد و باید با تغییر نگاه، آن را به سه بخش شمالی، جنوبی و مرکزی تقسیم کرد و برای همه این مناطق چه در حوزه اسکان و چه در حوزه گشتها برنامهریزی ویژه کرد؛ کمااینکه روی مرکز باید نسبت به دو بخش دیگر تمرکز بیشتری داشت، زیرا جای کار بیشتری دارد. اگر بخواهیم به شکل کلی خوزستان را مانند دیگر استانها ارزیابی کیفی کنیم، شاید حق مطلب به درستی ادا نشود.
او ادامه داد: در نوروز امسال تعداد مسافرینی که از خوزستان دیدن داشتند، باتوجه به ارزیابی صورت گرفته نسبت به شکایات و تماسها با سامانه ۰۹۶۲۹، نشانگر رضایتمندی گردشگران نسبت به سایر استانها است که خوشبختانه باعث شده تا این گردشگران با رضایتمندی به خانههای خود بازگردند و این مزیت خوزستان محسوب میشود.
فاطمی افزود: تصورات ذهنی در خصوص خوزستان برای بخشهای زیادی از مردم ایران به گونهای است که با آنچه در سفرهای خود به این استان میبینند، قابل قیاس نیست. خوزستان سرشار از جاذبههای طبیعی و تاریخی است که هر بینندهای را محسور میکند.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی تصریح کرد: یکی دیگر از نکاتی که در نوروز امسال به خوبی رعایت شده بود، موضوع راهنمای مسافران و نقش پررنگ ادارهکل میراثفرهنگی در اماکن مختلف، چه اماکن گردشگری زیرمجموعه و دارای مجوز میراث و چه محوطههای خارج از حیطه، مانند روستاها است؛ افزون بر اینها، رعایت موضوعات مربوط به ماه مبارک رمضان و به خصوص حجاب توسط خود مردم و گردشگران نسبت به دیگر استانها بوده که جای تقدیر دارد.
او بیان کرد: در خصوص مقایسه آماری نسبت به جاهای دیگر، شاهد یک نوع رشد سینوسی در دیگر استانها در حوزه گردشگری هستیم، اما درباره خوزستان سمت و سو کاملاً محسوس و رو به بالا و مثبت است. خوزستان از لحاظ موقعیت خاص اقلیمی و هممرزی با کشورهای عربی نیز این قابلیت را دارا است تا به رشد قابل قبولی در بخش گردشگری خارجی (تجاری، سلامت، زیارتی و...) دست یابد.
فاطمی خاطرنشان کرد: گردشگری خوزستان کاملاً چهار فصل است و برای همه فصول گردشگر خاص خودش را دارد. به دلیل عدم شناخت کافی نسبت به این استان، برخی تصورات بر این است که خوزستان، استانی جنوبی و گرم است، در حالی که با توجه به مناطقی مانند ایذه در شمال خوزستان و دیگر شهرهای شمالی، باید برنامهریزی ویژهای برای این مناطق انجام داد.
او اضافه کرد: به دلیل جایگاهی که خوزستان دارد، علاوه بر وزارت میراثفرهنگی، در همه دستگاها باید با نگاه حمایتی ویژهای این استان را لحاظ کرد.