گشایش نمایشگاه «تمبرهای نوروزی ایران» در اهواز
در آیینی با حضور برخی مسئولان خوزستان، مدیران دستگاههای اجرایی، کارشناسان موزه ارتباطات و جمعی از مجموعهداران تمبر در استان، نمایشگاه "تمبرهای نوروزی ایران" در اهواز گشایش یافت.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، این نمایشگاه شنبه شب (۶ فروردینماه ۱۴۰۱) با حضور مهرداد نیکو رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان، سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، غلامرضا کمالی مدیرعامل عملیات غیرصنعتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شهرام وردک مدیر روابطعمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، سیدمحمد عبودزاده مدیر روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان، وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، معاون مدیرکل پست استان، کارشناسان موزه ارتباطات و جمعی از مجموعهداران تمبر استان در محل مجموعه فرهنگی ورزشی امام رضا (ع) شهرک نفت افتتاح شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان در حاشیه گشایش این نمایشگاه، اظهار کرد: در بازدیدی که از نمایشگاه "تمبرهای نوروزی ایران" در نوروز ۱۴۰۱ داشتم، خوشبختانه به این نتیجه رسیدم که فرهنگ نمایشگاههایی از این دست در کشور رو به گسترش است.
مهرداد نیکو با بیان اینکه چنین نمایشگاههایی کمک میکنند که مردم و گردشگران با تاریخچه نوروز و میراثهایی از این دست که جزو فرهنگ غالب ما ایرانیان است آشنایی بیشتری پیدا کنند، ادامه داد: کلکسیونی که در اینجا گردآوری شده است در جای خود منحصربهفرد است و مجموعهای از تمبرهای سال ۴۲ تا ۱۴۰۰ هستند.
وی با اشاره به اینکه تمبرها در فضایی مناسب و باهدف ارائه به مردم استان خوزستان و گردشگران جمعآوری شدهاند، افزود: در کنار نمایش این تمبرها، به بازدیدکنندگان توضیحاتی در خصوص تاریخ و گذشته آنها نیز داده میشود تا شناخت بهتری نسبت به این مجموعه نفیس پیدا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان برخی از این تمبرها را منحصربهفرد توصیف کرد و گفت: این تمبرها با اتفاقاتی که در سال نشر آنها رخ داده شده است، هماهنگی دارند. این تمبرها گویای تاریخچهای از آن سالها هستند و بهنوعی روایتگر تاریخ استان و کشور هستند.
وی بیان کرد: همچنین لباسها، اتفاقات تاریخی و مواردی از این دست، در این تمبرها قابل رؤیت هستند و امیدواریم این رویداد در سالهای دیگر هم رخ بدهد تا مردم با کلکسیونرها و دارندگان تمبر بیشتر آشنا شود.
در ادامه سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان نیز با ابراز خرسندی از فرصت ایجادشده برای عموم بهمنظور بازدید از رویداد مهم نمایشگاهی "تمبرهای نوروزی" گفت: «در این نمایشگاه، ۴۸ قطعه تمبر که اولین آنها مربوط به سال ۴۲ است به نمایش در آمدهاند.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه تمبرهای نوروزی ایران با همکاری و مشارکت شرکت پست ایران، مناطق نفتخیز جنوب و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در چارچوب کاری مشترک برپا شده است، تأکید کرد: این رویداد باعث معرفی هرچه بیشتر این داشتههای فرهنگی میشود؛ چراکه این آثار در زمره آثار معنوی و ناملموس ایران فرهنگی قرار دارند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان عنوان کرد: «گل، پرنده، لباس، هفتسین، دعای تحویل سال، ظروف و هرآنچه به نوروز مرتبط است، از جمله مضامین این تمبرها هستند؛ تمبرهایی که تا به امروز حفظ شدهاند تا در یک نمایش عمومی باعث شناخت هرچه بیشتر مردم نسبت به میراثی مانند نوروز شوند.
وی بیان کرد: این نمایشگاه، پیش از این، در موزه ملی دائر شد و خدا را شکر بعد از تهران این امکان در استان خوزستان فراهم آمد تا مردم استان هم از این آثار در قالب نمایشگاهی نوروزی بهرهمند شوند.
موسوی ابراز امیدواری کرد، علاقهمندان به تمبر و دوستداران میراثفرهنگی و همه کسانی که به این حوزه علاقه دارند از این نمایشگاه دیدن کنند و از آثار آن لذت ببرند.
حمیدرضا نفری کارشناس موزه ملی ارتباطات نیز در آیین گشایش نمایشگاه تمبرهای نوروزی ایران، هدف از اجرای برنامه نوروزی تمبر در استانها را، شناساندن تمبر به همه مردم برای اطلاع بهتر از زمان و مکان چاپ این تمبرها دانست و ادامه داد: «برنامه ما در همه استانها طی یکی دو ماه گذشته این مهم بوده است که با تدابیر میراثفرهنگی و یونسکو، این نمایشگاهها را در شهرهای مختلف برگزار کنیم؛ کمااینکه در شهرهایی مثل همدان، اهواز، شیراز و تهران این تمبرها به نمایش درآمدهاند.
وی با بیان اینکه مردم پیش از این از تمبرهای نوروزی چیزی نمیدانستند و اطلاعات خاصی نداشتند، افزود: به یاری خدا قرار است این برنامه در استانهای دیگر نیز به اجرا در بیاید و تمبرها را بهروزرسانی کنیم.
کارشناس موزه ملی ارتباطات تأکید کرد: چند سالی بود که مردم چندان ارتباط و آشنایی با تمبرها نداشتند و تلاش اصلی ما آشنایی هرچه بیشتر مردم با موضوع تمبر است تا بتوانند روی شناخت بیشتر تمبر تمرکز داشته باشند؛ به امید اینکه روزی برسد که علاوه بر تمبر نوروزی، امکان معرفی دیگر تمبرها را نیز داشته باشیم.
نمایشگاه تمبرهای نوروزی ایران تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ برای بازدید عموم دایر خواهد بود.