از سال ۹۲ تا سه ماه نخست سال جاری انجام شد؛
پرداخت ۴ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال در خوزستان/ایجاد ۳۲ هزار فرصت شغلی
مدیر صندوق کارآفرینی امید خوزستان گفت: از سال ۹۲ تا سه ماه نخست سال جاری ۴ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب ۱۹ هزار و ۶۷۹ فقره تسهیلات قرض الحسنه از سوی این صندوق به واجدان شرایط پرداخت و منجر به ایجاد ۳۲ هزار فرصت شغلی شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، امروز شنبه ۱۷ مردادماه مرتضی لیریایی در نشست خبری بمناسبت روز خبرنگار ضمن تبریک این روز اظهار کرد: این صندوق از سال ۷۱ برای حمایت از فرصت های شغلی به عنوان یک صندوق قرض الحسنه تاسیس شد.
وی با بیان اینکه در سال ۷۵ میزان تسهیلات این صندوق بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بود که در طی سال ها به میزان آن افزوده شد، اهداف این صندوق را حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک، حمایت از مناطق کم برخوردار، توانمندسازی جوامع محلی، جوانان و بانوان، فارغ التحصیلان دانشگاهی، افراد نیازمند حمایت و حمایت از کسب و کارهای نوپا و نظایر آن عنوان کرد.
وی افزود: صندوق کارآفرینی امید خوزستان با توجه به وضعیت استان و وجود منابع طبیعی و انسانی، پتانسیل ها و ظرفیت های مناسب جهت توسعه کارآفرینی استان، وظایف کلیدی و شاخص و اقدامات موثری را در تمامی بخش های کارآفرینی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات این صندوق از سال ۹۲ می توان حمایت از موسسات اشتغالزا استان، صندوق های خرد محلی زنان روستایی و عشایری، شناسایی روستاهایی که دارای پتانسیل مناسب در جهت توسعه کسب و کارهای خرد و کارآفرینی روستایی در تمامی بخش های گردشگری بومی، صنایع دستی، کشاورزی، حمایت از اجرای طرح اشتغالزایی در قالب هر روستا یک محصول، حمایت از طرح روستای بدون بیکار در استان و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.
لیریایی یادآور شد: از سال ۹۲ تاکنون ۱۹ هزار و ۶۷۹ فقره تسهیلات قرض الحسنه با اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال پرداخت و منجر به ایجاد ۳۲ هزار فرصت شغلی شد.
وی تشریح کرد: این صندوق در بخش کشاورزی یک هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به پنج هزار و ۸۹ کسب و کار، در حوزه صنعت به ۶ هزار و ۱۳۵ کسب و کار با اعتبار یک هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال، حوزه خدمات هشت هزار و ۴۵۵ کسب کار با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال و در حوزه معیشت، ازدواج و ضروری نیز به ۱۶ هزار و ۱۶ نفر تسهیلات با اعتبار یک هزار و ۲۰ میلیارد ریال پرداخت کرد.
مدیر صندوق کار آفرینی امید خوزستان یکی از رویکردهای این صندوق را ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری و اجرای طرح هر روستا یک محصول و روستای بدون بیکار عنوان کرد و گفت: تعداد ۴۵ روستا در این ۲ طرح شناسایی و مورد اقدام قرار گرفته اند که حدود یک هزار طرح مورد بررسی و قریب به ۷۰۰ طرح آن تاکنون تصویب و ۳۲۵ طرح دیگر با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری پرداخت شد و تعدادی روستای دیگر نیز در دست اقدام است.
وی بیان کرد: این صندوق در تفاهم نامه ای با بنیاد برکت پس از پیگیری در نقاطی از حواشی شهرهای اهواز و کارون از جمله منبع آب، کوی علوی، کوی شریعتی، شکاره یک و ۲ و چند منطقه محروم دیگر با کمک افراد فعال اجتماعی و پس از نشست های تخصصی افراد واجد شرایط را شناسایی و با کمک تسهیلگران بنیاد برکت مورد بازدید میدانی قرار گرفته و در فاز اول به تعداد ۳ هزار و ۳۳۷ نفر مبلغ یک هزار و ۲۶۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شد.
لیریایی تعداد تسهیلات پرداختی در بخش های مختلف در استان را از سال ۹۲ تا سه ماهه نخست سال جاری را ۳۷ هزار و ۵۷ فقره و مبلغ آن را بیش از ۶ هزار و ۲۱۱ میلیارد و ۲۱۹ میلیون ریال عنوان کرد.
وی همچنین یادآور شد: در سال ۹۶ در یک طرح ملی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال که نیمی از آن از صندوق توسعه ملی بود برای اشتغال روستایی کشور اختصاص یافت که سهم خوزستان یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود و تاکنون یک هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال آن پرداخت و مابقی آن نیز انجام خواهد شد.
وی درپایان اضافه کرد: این صندوق همچنین با کمیته امداد امامخمینی(ره) و وزارت کار و بسیاری دیگر از ارگان ها و سازمان ها برای ایجاد اشتغال و حمایت از کسب و کارها در شهرها و روستاها همکاری می کند.