خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:

افزایش برداشت آلوئه ورا در گلخانه های دهستان زیبد گناباد

افزایش برداشت آلوئه ورا در گلخانه های دهستان زیبد گناباد
کد خبر : ۹۵۶۸۳۱

سرپرست جهاد کشاورزی دهستان زیبد از افزایش سالانه بیش از ۳۰۰ تن برگ در گلخانه های آلوئه ورای این دهستان خبر داد.

وحید محمد زاده کاخکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در گناباد گفت: دهستان زیبد از توابع بخش کاخک شهرستان گناباد پیشتاز عرصه تولید محصول آلوئه ورا در سطح منطقه است و روستاهای کلات، سقی ، روچی، زیبد و فودنجان در حال حاضر همگی اقدام به احداث گلخانه کرده اند. 

وی افزود: روستای سقی که در ورودی آن گلخانه های متعدد احداث شده و چشم هر رهگذری را به سمت خود خیره می کند حکایت از کشت محصول آلوئه ورا در آن دارد.

کاخکی گفت: ترویج و آموزش کارشناسان جهاد کشاورزی زیبد از اوایل دهه 1390 (سالهای 91 و 92) با احداث اولین گلخانه محصول آلوئه ورا در روستای سقی بصورت پایلوت عملا فعالیت خود را آغاز کرده و با تحقیقات بعمل آمده و تجربه و بررسی نتایج اولین کشت و سازگاری گیاه با کم آبی و شرایط خشک و سود حاصل از این کشت با تشکیل کانون یادگیری در محل احداث اولین گلخانه و برگزاری کلاس و آموزش و بازدید کشاورزان از این گلخانه توسط مرکز جهاد کشاورزی زیبد به سرعت توسعه گلخانه ها در منطقه شروع شد. 

وی تصریح کرد: در خصوص تولید و فرآوری بهینه این محصول با سرمایه ای حدودا بالغ بر 25 میلیون تومان با 2 سالن 1000 متری عملیات اجرایی را شروع کرده و با رضایت حاصله از کشت این گیاه در منطقه ، ا‌کنون تولید این محصول را در دهستان زیبد با تشویق و ترغیب و اموزش بهره برداران سایر علاقمندان، در عرصه ای حدود دو هکتار با تولید سالانه 300 تن برگ افزایش داده ایم.

سرپرست جهاد کشاورزی دهستان زیبد گفت: به طور متوسط از هر سالن هزار متری در سال 15 تا 18 تن برگ ارگانیک آلوئه ورا برداشت می شود که از عمده مشکلات واحدهای گلخانه ای آلوئه ورای دهستان زیبد، شهرستان گناباد ، وضعیت فروش این گیاه است، زیرا تنها کارخانه فرآوری نیمه فعال مستقر در منطقه تاکنون هیچ خریدی نداشته است.

وی افزود: عمده فروش محصول تولیدی و ارگانیک این محصول به شرکت‌های خارج از استان و بازارهای مشهد و یا از طریق ارسال به مشتریان فضای مجازی جهت فرآوری و فروش برگ و پاجوش است.

سرپرست جهاد کشاورزی دهستان زیبد گفت: کار در این گونه گلخانه ها بر خلاف سایر کشت ها نیازمند صرف وقت و هزینه های زیادی نیست و به عنوان شغل دوم یا اشتغال خانگی زنان روستا نقش مهمی دارد و همچنین مرکز جهاد کشاورزی زیبد آمادگی مشاوره و آموزش به علاقمندان این گونه گلخانه ها را نیز دارد.

کاخکی در پایان گفت: گیاه آلوئه ورا با عمر مفید 7 الی 8 سال از طریق پاجوش تکثیر و عمده مصارف فراوری شده این گیاه پُرثمر بصورت نوشیدنی و آرایشی بهداشتی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز