خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

رضایت مردم بارها بر مصلحت آن ها ترجیح داده شده است

رضایت مردم بارها بر مصلحت آن ها ترجیح داده شده است
کد خبر : ۹۲۰۲۲۷

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: واحدهای کوچک و متوسط در همه جای دنیا، سهم بزرگی در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی دارند که جایگاه و پایگاه خود را نیز در بازار کسب کرده و به شایستگی حمایت می شوند، اما متقابلا در ایران، طرز تلقی از جایگاه این صنایع اشتباه بوده و مانند فرزندانی بی سرپرست، به حال خود رها شده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، غلامحسین شافعی در ششمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، به چالش‌هایی اشاره کرد که در سال «جهش تولید» گریبانگیر بخش های مولد کشور شده است و افزود: در واقع، سیستمی که در آن تصمیمات و یا قوانین بی‌توجه به شرایط خاص کشور مصوب و اجرا می شوند، هر نوع تلاش برای عبور از بحران یا تقلا برای گره‌گشایی از مشکلات را ناکام می گذارد. 

وی عنوان کرد: در شرایط دشوار ناشی از جنگ اقتصادی، نمی توان کشور را با قواعدی اداره کرد که مختص گذشته و وضعیت عادی بوده اند. بعضا شاهدیم که در راستای تسهیل‌گری محیط کسب و کار، دستوراتی صادر یا تصمیماتی اخذ می شود اما برخی قوانین قدیمی، به سادگی مانع از اجرای آن ها می شود. این رویه، انگیزه را از مدیران برای اخذ تصمیمات جسورانه دریغ خواهد کرد.

وی گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی در حال حاضر ترجیح می دهند تا به جای تسهیلات و کمک های مالی، شانه‌هایشان از گرفتاری‌ها و دشواری های فضای کسب و کار سبک شود و چه بسا که همین تسهیل‌گری ها به مراتب راهگشاتر خواهند بود.

شافعی در خصوص حمایت از بنگاه‌های اقتصادی که باید مادام‌العمر باشد یا باید به‌صورت هدفمند گفت: حمایت هدفمند آن است که بنگاه را تا مرحله رشد یاری کنیم و در ادامه نیز خود بنگاه گام‌های بعدی را در مسیر توسعه بردارد. این حمایت ها می‌تواند در قالب تسهیلات، امتیازات و حتی سیاست های تعرفه‌ای پیش بینی شود؛ منوط به آنکه هدفمند و کاهنده باشد.

رئیس اتاق ایران یادآور شد: ایران در مواجهه با بحران ناشی از شیوع کرونا، با شرایط متفاوتی مواجه است، کشورمان در بزنگاه سخت تحریم‌ها با این چالش جدید مواجه گردید، حالا تحلیل رفتن منابع در شرایط موجود، این دغدغه را ایجاد می کند که در سیستم توزیع آن، آیا بهره وری و کارآمدی مدنظر قرار می گیرد؟ آیا این منابع اندک مالی که باید در یک سیستم قطره چکانی توزیع شوند؛ تحولی را رقم خواهند زد و از این ظرف محدود، چطور می توان ظرفیتی حداکثری حاصل کرد؟

وی به پیام رهبر معظم انقلاب در آغاز یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اشاره و بیان کرد: دغدغه ها و تاکیدات معظم‌له و انتظاراتی که ایشان از این مجلس بیان نمودند، حتی اگر درصدی رنگ عمل به خود بگیرد، تحولی مهم را در عرصه های اقتصادی رقم خواهد زد و امیدواریم در این دوره شاهد آن باشیم که وکلای مردم، مرز شعار و عمل را به یکدیگر نزدیک می کنند.

شافعی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به رویه هایی که از بهره وری چشم پوشیده و سرمایه‌ها را روانه بخش هایی می کنند که با انباشت ظرفیت مواجهند و توضیح داد: ما در صنعت خودرو شاهد فعالیت 49 کارخانه دارای پروانه بهره برداری هستیم و ۳۲ کارخانه نیز در مسیر اخذ مجوز هستند. این در معنای فعالیت 81کارخانه خودروساز در کشور است، این درحالیست که فرانسه در مجموع ۸ واحد خودروسازی، ژاپن ۱۱ واحد، اسپانیا 10واحد و کره جنوبی ۵ واحد فعال در این صنعت دارند.

وی خاطر نشان کرد: باید این سوال را از خود بپرسیم که اگر هیچ مشکلی بابت تحریم نداشته باشیم، این واحدها می توانند اقتصادی فعالیت کنند و آیا قیمت تمام شده آن ها در بازار جهانی می تواند رقابت پذیر باشد؟

وی با اشاره به اینکه رضایت مردم بارها بر مصلحت آن ها ترجیح داده شده است، ادامه داد: واحدهای کوچک و متوسط در همه جای دنیا، سهم بزرگی در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی دارند. توامان جایگاه و پایگاه خود را نیز در بازار کسب کرده و به شایستگی حمایت می شوند. اما متقابلا در ایران، طرز تلقی از جایگاه این صنایع اشتباه بوده و به مثابه فرزندانی بی سرپرست، به حال خود رها شده اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر