با حضور ۴۰ پزشک و متخصص؛
اولین کارگاه بین المللی هیپ سونوگرافی نوزادان در نیشابور آغاز شد
رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان نیشابور گفت: اولین کارگاه بین المللی هیپ سونوگرافی نوزادان با حضور ۴٠ نفر از پزشکان و متخصصان رادیولوژی داخلی و همچنین از کشورهای امارات و عراق در نیشابور آغاز شد.
به گزارشخبرنگار ایلنا از نیشابور، دکتر محسن عظیمینژاد در اولین کارگاه بین المللی سونوگرافی هیپ نوزادان گفت: این کارگاه به مدت سه روز با حضور پروفسور رینهارد گراف متخصص و صاحبنظر در رشته ارتوپدی، رادیولوژی و طب کودکان برگزار میشود.
وی اظهار داشت: روش ایشان برای تشخیص و درمان دررفتگی و ناهنجاریهای مفصل ران نوزادان مورد استقبال و استفاده پزشکان قرار گرفته و شاگردان زیادی در کشورهای مختلف از جمله ایران مانند دکتر محمد شمس شرق و دکتر مهرزاد مهدیزاده تربیت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه حدود یک تا سه درصد از نوزادان تازه متولد شده مبتلا به ناهنجاری و دررفتگی لگن هستند، افزود: در گذشته تشخیص و درمان این عارضه از طریق روش های سنتی و انجام یک سری تست ها و در نهایت با عمل جراحی انجام میشده که بسیار پرهزینه و دارای عوارض جانبی است.
دکتر عظیمی نژاد اعلام کرد: پروفسور رینهارد گراف روشی جدید برای تشخیص و درمان این عارضه ابداع کردهاند که در آن از طریق سونوگرافی این عارضه تشخیص داده میشود و طی یک فرآیند ساده بدون عمل جراحی درمان میگردد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه این روش مورد توجه محافل پزشکی در سراسر دنیا قرار گرفته و هدف از برگزاری این کارگاه نهادینه کردن این روش در ایران است. هدف دیگر این کارگاه طبقهبندی مراحل درمانی این عارضه و تشخیص صحیح و ارائه روش درمانی متناسب است.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: در ایران آمار ابتلا به عارضه دررفتگی لگن در نوزادان یک تا پنج در هزار میباشد که از این میزان حدود ۲ درصد دچار دررفتگی کامل هستند.
دکتر مهرزاد مهدیزاده افزود: این عارضه در میان نوزادانی که در هنگام تولد با پا به دنیا آمدهاند بیشتر دیده شده و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع موجب میشود بعدها دچار لنگش در راه رفتن بشوند.
وی اظهار داشت: در صورت تشخیص این بیماری در نوزادان تا قبل از سه ماهگی بدون عمل جراحی قابل درمان است و در کشورهای اروپایی از سال ها قبل غربالگری درفتگی لگن نوزادان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر غربالگری دررفتگی لگن در تهران و شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد انجام میشود بیان کرد: امروز هزینه سونوگرافی لگن ۴۰ هزار تومان و عمل جراحی لگن برای هر پا حدود ۱۶ میلیون تومان است که مشکلات و عوارض جانبی هم دارد.
وی تصریح کرد: تا کنون بیش از ۲۰ کارگاه در این رابطه در کشور برگزار شده و امیدواریم وزارت بهداشت با به رسمیت شناختن طرح غربالگری دررفتگی لگن نوزادان تازه به دنیا آمده هزینه آن را تحت پوشش بیمه درآورد.
پروفسور رینهارد گراف سخنران و یکی از برگزار کنندگان این کارگاه آموزشی اعلام کرد: دررفتگی لگن شایعترین عارضه در بین نوزادان است که اگر به موقع تشخیص و درمان نگردد موجب مشکلات زیادی خواهد شد.
وی اظهار داشت: مهمترین مسئله این است که این عارضه در بین دختران شایعتر از پسران است و علت آن هنوز معلوم نیست. پیش از این هیچ امکانی برای تشخیص سریع آن وجود نداشته و حدود ۳۰ سال قبل روش تشخیص این عارضه از طریق سونوگرافی ابداع شد.
وی با تأکید بر اینکه در بسیاری از کشورها امروزه این روش استفاده میشود و حتی شرکت های بیمه آن را پوشش میدهند، ادامه داد: دولت ها متوجه شدهاند که هزینه پیشگیری از این عارضه یک سوم کمتر از درمان آن در آینده است. امروزه این عارضه در اروپا ریشه کن شده و در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی طرح غربالگری دررفتگی لگن نوزادان گسترش پیدا کرده است.