خبرگزاری کار ایران

ازقندی خبر داد:

راه اندازی اولین پایگاه دائمی غربالگری تنبلی چشم در شهرستان بجستان

راه اندازی اولین پایگاه دائمی غربالگری تنبلی چشم در شهرستان بجستان
کد خبر : ۸۲۸۰۵۷

رئیس اداره بهزیستی شهرستان بجستان از راه اندازی پایگاه دائمی طرح غربالگری تنبلی چشم در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از بجستان، مجید ازقندی در تشریح این خبر گفت: هدف از اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم ارتقاء سطح سلامت بینایی‌کودکان بوده و تنبلی چشم یکی از علل شایع کم ‌بینایی و نابینایی، یک چشمی و گاهی دو چشمی است که با تشخیص به موقع قابل پیشگیری است.

وی ادامه داد: در شهرستان بجستان طرح غربالگری تنبلی چشم سالهای گذشته انجام می‌شد ولی به دلیل نداشتن پایگاه ثابت در مدت دو روز کارشناس از شهرستان کاشمر این طرح را در بجستان اجرا می‌کرد.

ازقندی تصریح کرد: نبود پایگاه دائم جهت انجام طرح غربالگری تنبلی چشم و همچنین مشکلات رفت و آمد از روستاهای اطراف و از همه مهمتر نیاز به مدت زمان بیشتری، جهت انجام کامل طرح برای تمام کودکان ، این امر از طرف اداره بهزیستی پیگیری و با همکاری بخش خصوصی (بینایی سنجی نور خانم پور عبداللهی) یک پایگاه ثابت جهت غربالگری طرح تنبلی چشم در بجستان راه اندازی شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان بجستان 1879 کودک 3 تا 6 سال داریم که قرار است جهت پوشش کامل کودکان و انجام خدمات طرح غربالگری ، به مدت یک ماه و از 22 آبان تا 1 آذر سال جاری در بجستان انجام گیرد.

رئیس اداره بهزیستی بجستان گفت: پس از بینایی‌سنجی این کودکان، افراد مشکوک تشخیص داده شده که برای بررسی بیشتر به متخصصان چشم پزشکی ارجاع داده‌ می‌شوند.

ازقندی با بیان اینکه اجرای این طرح موجب جلوگیری از بروز نابینایی و کم‌بینایی در کودکان و کاهش معلولیت در جامعه می شود، تصریح کرد: با اجرای این طرح هزینه‌های ناشی از بروز معلولیت نابینایی و هزینه های درمان با توجه به تشخیص به موقع کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس اداره بهزیستی بجستان  خاطرنشان کرد: بهترین سن برای درمان تنبلی چشم زیر 6 سالگی است و این طرح با همکاری شبکه بهداشت و دهیاران روستاها برای افراد بی بضاعت و روستائیان به صورت رایگان با هزینه بهزیستی انجام خواهد شد‌.

ازقندی در پایان گفت: درمان قطعی تنبلی چشم در کودکان سه تا شش سال امکان پذیر است، اما در صورت عدم تشخیص، کودکان مبتلا به «آمبلیوپی» در سنین بالاتر بدون شک دچار معلولیت بینایی (کم بینایی یا نابینایی مطلق) خواهند شد و امیدواریم با تبلیغات گسترده شاهد استقبال خانواده ها در پیشگیری از معلولیتهای چشمی باشیم .

انتهای پیام/
ارسال نظر