رئیس دامپزشکی نیشابور مطرح کرد:
میدان دام نیشابور از استانداردهای لازم برخوردار نیست
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور گفت: میدان دام نیشابور به لحاظ بهداشتی از استانداردهای لازم برخوردار نیست، از تمام کشور دام به شهر منتقل و در این میدان به فروش میرسد و متأسفانه دام های آلوده در روستاها پخش میشود.
بهگزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، علی سلیمانی در نشست خبری با خبرنگارانگفت: دامهایی که از نقاط مختلف کشور وارد میشود احتمال ابتلا به بیماری تب برفکی وجود دارد که در نتیجه انتقال بیماری دام باعث کاهش تولید شیر و گوشت خواهد شد.
وی اظهار کرد: از ابتدای امسال در فاز یک برای ۵٠ هزار رأس دام سنگین و در فاز دوم که از ١۵ شهریور ماه شروع شد برای ٣٠ هزار رأس دام واکسیناسیون انجام شده است و از ابتدای آبان ماه با کمک نیروهای بخش خصوصی و نیروهای دامپزشکی واکسیناسیون دام سبک انجام میشود.
سلیمانی اعلام داشت: متأسفانه از ابتدای امسال شاهد افزایش کشتار غیر مجاز دام از نظر نظارت شرعی و بهداشتی بوده ایم اگر این رفتارهای پر خطر صورت گیرد شاهد بروز بیماری تب کریمه کنگو خواهیم بود.
وی با اشاره به این موضوع چنین ادامه داد: از ابتدای امسال ۶۵ مورد متخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شد که از این تعداد ٣٠ مورد کشتار غیر مجاز شناسایی گردید. در این خصوص ۶واحد پروتئینی، یک رستوران، ٣قصابی و یک واحد مرکز توزیع شیر با حکم دادستان پلمب شد و یک مورد کارخانه خوراک دام که با مواد اولیه غیر بهداشتی تولید می شد با حکم دادستان زبرخان پلمب گردید.
سلیمانی با اشاره به این موضوع اعلام کرد: از ابتدای امسال در کشتارگاه طیور ٣میلیون قطعه مرغ زنده کشتار شده که ٨ هزار ضبط و غیرقابل مصرف تبدیل به پودر گوشت شده است. همچنین در شش ماه اول سال در محل کشتارگاه صنعتی ٢٧ هزار و ٣۶۶ کشتار انجام شده که نسبت به سال گذشته ۴٠ درصد کاهش داشته است و تا کنون ٢هزار و ٧٢۵ رأس دام سنگین کشتار شد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه نیشابور یکی از قطب های دامپروری در شرق کشور است با تولید ٩ هزار تن گوشت قرمز، ٢٠۶ تن عسل، ۶ هزار و ١۴٠ تن گوشت مرغ و ٩هزار و ۵٢۵ تن تخم مرغ به ترتیب رتبه های اول، سوم، چهارم و پنجم استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: شهرستان نیشابور دارای ٧٠ هزار رأس دام سنگین، ٧٠٠ هزار رأس دام سبک، ١۵٠ واحد تولید مرغ گوشتی، ٢۵ واحد تولید مرغ تخم گذار، ٢٠ استخر ماهی سردابی و ٢ مرکز حد واسط ماهی گرمابی می باشد.
وی اعلام کرد: امسال در شهرستان نیشابور روزانه ٧٢٠ تن شیر خام تولید شده است. همچنین روزانه حدود ١٢٠ رأس دام زنده سنگین برای تأمین گوشت به مشهد انتقال داده میشود.
سلیمانی در خصوص محصولات صادر شده چنین بیان کرد: از ابتدای امسال ١٨٠ تن خامه به کشور روسیه، از یک واحد تولیدی ٢٢٨ تن تخم مرغ به کشورهای عراق و حاشیه خلیج فارس و ۶٨٢ تن پا و پنجه مرغ فرآوری شده به کشورهای آسیای جنوبی صادر گردیده است.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال ٢هزار و ۵٠٠ لیتر سم رایگان ضد آکنه با همکاری دهیاری ها در روستاها توزیع شد. همچنین در کل شهرستان ٨ هزار و ٢٠٠ قلاده سگ صاحب دار واکسیناسیون شده است و در خصوص طرح جمع آوری سگ های ولگرد با کمک و همکاری NGO ها با عقیم کردن سگ های ولگرد کنترل سازی انجام میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی با اشاره به اینکه بیش از یک هزار واحد عرضه تولیدات پروتئینی در نیشابور فعال است، افزود: از ابتدای امسال یک هزار و ۴٠٠ بازدید از مراکز تولید محصولات پروتئینی صورت گرفت، ٢۵ محموله غیر بهداشتی توقیف و برای ٣ تن و ۵٠٠ کیلوگرم مواد پروتئینی غیر قابل مصرف و تاریخ گذشته معدوم سازی صورت گرفت.
سلیمانی با اشاره به اینکه نیشابور یک شهر گردشگری و قدمگاه شهری زیارتی است عسل هایی غیر بهداشتی و بدن لیبل توزیع میشود، افزود: باید عسل ها هویت دار باشند، در این خصوص کار گروه ساماندهی عسل ایجاد کرده ایم تا از توزیع عسل های غیر بهداشتی به مسافران جلوگیری گردد. در این زمینه ٢ تن عسل تقلبی و یک تن و ٧٠٠ کیلوگرم عسل درجه ٣ از تولیدات کل شهر کشف و ضبط شد.
وی در ادامه گفت: باید تخم مرغ ها شناسنامه دار و با هویت باشند، که در طرح نشانه گذاری تخم مرغ باید تخم مرغ های سالم در محل نشانه گذاری شوند. همچنین سعی میکنیم برای طرح ارتقا کیفیت بهداشت مرغ و افزایش ماندگاری گوشت مرغ و صادارات اقدام نماییم که این کار با هدف تأمین سلامت و بهبود بار میکروبی انجام میشود.